Riešenie bývania

kilimi
15. feb 2022

Ahojte, uz cca rok a pol mam v hlave co dalej s nasim bývaním. Momentalne sme 3 clenna rodina s 15m dcerou, byvame na 5.poschodi bez vytahu v 2i byte v Kosiciach. Manzel ma tiez 2i byt ale su tam podnájomníci. Chceme domcek pozemok by sme aj mali po starych rodicoch ale nechcu nam povoliť stavat (mesto a jeho súhlas). Preto pisem sem ze mozno niekto ma taku skusenost mozno nejaky iny nazor si vypočuť ci tie byty predat a kupit dom niekde v okoli Ke. Takisto je fakt to ze manzel pracuje v Presove. Dochádzanie nieje problem nakolko je dialnica. Chcela by som dalsie deti ale ked si mam predstavit to vynášanie na rukach plus maly priestor. Neviem. Dakujem za kazdy nazor.

ivkazba
15. feb 2022

@kilimi nepovolili vám stavať? Čiže mali ste zamietavé stanovisko na stavebné povolenie? Z akého dôvodu? Je to neodstrániteľný problém?

kilimi
autor
15. feb 2022

@ivkazba nie sme v zastavanom území obce a je potrebna zmena uzemneho planu. Neviem ci len tak to daju legálnou cestou uz sa o to snazime.

ivkazba
15. feb 2022

@kilimi že nejde o zastavené územie nemusí byť problém. Ťažko sa takto vyjadriť. Treba riešiť s niekým, kto sa vyzná v zákonoch (ak sa vy nevyznáte), aby ste na 100% vedeli, či ísť touto cestou ale radšej riešiť väčší byt.

h2
15. feb 2022

@kilimi Predala by som oba byty a aj nevyhovujúci pozemok a kúpila domček. Ak má manžel prácu v Prešove a Ty si na materskej, tak možno niekde blízko Prešova.

ma77
15. feb 2022

Aj ja by som to tak riešila predat oba byty pozemok ak sa da a kupit domček ak chcete druhe dietatko to by bolo idealne niekde medzi PO a KE ak manžel dochadza do PO

marca12
15. feb 2022

@kilimi Treba dat ziadost na zmenu uzemneho planu. Vygoogli si,co ma ziadost obsahovat pripadne stiahni vzor. Ak vam ani tak neschvalia,tak predat byty a hladat vhodny pozemok alebo dom.