Zdravím. Prosím vás dávali ste si niekto renovovat strechu lepenkou? Na koľko vás vyšla ak vám to robila firma a cca koľko m2.
My sme robili pred 3 rokmi, 200m štvorcových, len škridla tondach vyšla cca 4000€ plus ešte viem že sa dokupovali krajovky 500€ a cena práce 4000€ plus ryny, oplechovanie komínov a tak vyšlo nás to pomaly aj 10tis. A to sme zachovali krovy, tie boli dobre len strešné laty sa menili
Šport až teraz čítam že lepenkou je renovacia
6 rokov dozadu, robila firma, 220m2, zateplovali sme polystyrenom, fatrafol?, plechy na okraj a bolo to 12000€. Ešte experti dali dole starú strechu, slabo zakryli, v noci búrka ako celé leto nebola, kompletne nás vytopilo.
@mami92 oslov viaceré firmy o vystavenie cenových ponúk.
Za príliš lacno veru by som to nedávala robit, všelijakým fuserakom. Nato sa veru dá poriadne prerobiť. Muž je strechár, viem o čom hovorím keďže velakrat musia opravovať prácu po nejakých “majstroch””.
Veď strech je jedna základná vec načom by sa podľa mňa nemalo šporiť. Keď je kvalitny material a kvalitne odvedená robota bude to predsa slúžiť dlhé roky. V opačnom prípade samozrejme naopak. + ešte starosti lebo hocikto to opravovať po druhých nebude 😊
@mami92 tak 2700e a cca 200m2...ta asfaltova lepenka co sa teplom prilepuje, sla na stary eternit. Majster ukrajinec s 2 pomocnikmi. Vsetko po sebe upratovali, spaky davali do flase, boli sme spokojni...na jar nam zateplovali 2 od nas a spaky mi hadzali na dvor, tak som im musela dohovorit...lebo na toto som alergicka...ale posluchli, ...aj odpad potom davali do vriec 😁
My sme nachystany na toto leto ze si prerobime strechu na dome, uz to potrebuje a premyslame nad plechovou krytinou a nejakym tym zateplenim. Mate niekto nejake skusenosti prosim?
@nicollette332 minuly rok sme prerabali aj my, takze mam to uspesne za sebou. co konkretne by si potrebovala vediet k tejto teme?
a to idete robit svojpomocne ci nejakej firme chcete davat? ako podla mna bude najlepsie ak si to spravite sami, neviem ake skusenosti ma muz, no moj si zohnal partiu sikovnych chalanov co mali aj dobre referencie a islo im to celkom rychlo 🙂
@hacula1816 Muz to chce tiez takto svojpomocne vyriesit, uz si aj pozhanal z okolia chlapov po znamostiach co by mu pomohli s montazou, kedze nejake skusenosti s tymto nema, nie je strechar. @miminka91 No co sa tyka materialu tak co ste si vybrali?
@nicollette332 no stresnu krytinu sme zvolili ocelovu, najme kvoli tej odolnosti, predsa len sme chceli aby ta renovacia vydrzala aj nejake tie dalsie generacie. neviem medzi cim sa rozhodujete vy alebo ze ci uz mate aj nieco vybrate alebo odporucane.
ved ani moj nie je 😀 tiez sme hladali aj informacie kade tade o zateplovani a nakoniec ked sa u nas "rozkriklo" ze chceme ist strechu robit tak pomocna sila sa aj sama ponukla 😀 no my sme najlprv riesili samotne zateplenie ze z coho by bolo najlepsie.
@miminka91 Ocelovu? A nebola s nou tazka manipulacia? Ako odolna musi byt to ti verim, ved predsa len je to ocel, no co ta vaha? My sme premyslali aj nad keramickou krytinou alebo betonovou.
@hacula1816 ako z coho, ved sa pouziva klasika polystyren na zateplovanie vsade nie?
@nicollette332 ocel je lahsia asi ako beton, nie? ale tak co som pocula nazory na tieto rozne materialy stresnych krytin, tak je skutocne jedno, aku ma vahu, "problem" nastava len to vynasanie hore na strechu 😀
@nicollette332 co si, praveze preto sme ju pouzili pretoze tak nezatazovala krov ako je to pri keramickej ci betonovej krytine. pokial nejdete menit aj krov tak by som isla do tejto varianty.
@bibiana177 Tak s porovnanim s betonom je to fakt vahovy rozdiel, ale ja si myslim ze to asi nejakymi strojmi vyzdvihuju hore nie?
@miminka91 a myslis ze trebaaj krov vymenit? ci vlastne preco ak nejdeme menit krov?
@nicollette332 no tak to uz ja neviem v akom stave mate krov 😀 ved ked ste si nie isty tak to dajte nejakemu odbornikovi posudit teda ze ci je to potrebne alebo nie. a preto som to spomenula lebo ak nechavate povodny krov tak logicky by som nedavala tazsiu krytinu ako bola predtym.
@nicollette332 ano polystyren je taka klasika to je jasne, no my sme davali pir panely. tie su o mnoho lepsie ako klasicky polystyren. nevedela som sice o nich nic, ale muz si to celkom vychvaloval a tak mi to nejako laicky vysvetlil 😅
@hacula1816 a co konkretne s nimi robil, ked ich vychvaloval? ci pocul od niekoho ze su fajn, tak skusil aj on alebo ako?
@bogierka no poradil mu to kolega v praci ktory sa o taketo veci dost zaujimal, co nam celkom aj pomohlo, usteril nam robotu 😀 dobre sa mu s nimi pracovalo, zateploval nimi nasu strechu 🙂
@hacula1816 jaj tak. a to sa teda vyslovene len na zateplenie tej strechy vyuziva? ci viem to pouzit aj pri klasickom zatepleni domu?
@bogierka to mas rozne druhy tychto panelov. niektore su urcene na zateplenie len cisto strechy, ine zase na zateplenie stien a podlah. dokonca su aj take co sa zatepluju hospodarske budovy pre zvieratka 🙂
@miminka91 no ano to mas pravdu. myslim ze krov je v pohode, no ked sa chce aj zateplovat na novo tak krov sa nemeni tiez?
@hacula1816 pir paneley? no nie som nejaky technicky typ zase, ale mozes mi prosim ta teda tiez nejako objasnit ze co to je presne zac?
@mami92 my sme na jesen davali, robili Ukrajinci, tusim 2700-3700e? to stalo a m2 netusim, to bude vediet manzel.