Rekonštrukcia starého domu

michaela9430
19. jan 2022

Ahojte keďže som našla len staré témy tak otváram novú. Rekonštruuje niekto starý dom?

vikusjk
19. jan 2022

@michaela9430 ahoj, my rekonstruujeme chalupu. Neviem, aky stary dom mas na mysli, nasa chalupa je asi 60r a je prevazne z nepalenej tehly, tzv. valky

michaela9430
autor
19. jan 2022

@vikusjk ahoj ,my prerábame starý dom cca r.1958je asi zo všeličo ho,tehly kamene,a co ja viem z čoho ešte, ako dlho už prerabate?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela9430
autor
19. jan 2022

@mamula20 tak ja ešte nemám co meniť ale už som to tam pozerala
My sme len ešte v takomto štadiu

ivetz
19. jan 2022

@michaela9430 My máme prerobený z r. 1960 - bola to zásadná rekonštrukcia, so zmenou dispozičného riešenia... Odporúčam Ti prejsť na modrú strechu - táto téma patrí tam...

lucijalucy
19. jan 2022

Aj my prerábame.. od minulého roka od jari cca. Našťastie už sme skoro hotoví ale nikdy viac.

dievcacitajucelist
19. jan 2022

@viestta ahoj, modrá strecha je tu na koniku skupina?

vikusjk
19. jan 2022

@michaela9430 my tak postupne, kedze tam musime dochadzat a cez tyzden sme doma, lebo praca, skola atd, tak sa to taha. Min. rok sme vymenili strechu a posledne dve okna, tento rok sme spravili fasadu a v interieri elektriku a teraz ideme na steny.
A v com by si potrebovala poradit? Baby tu odporucaju modru strechu, je tam urcite viac prispevkov, ale zase menej to tam "zije" cize odpovede sa skor asi dockas tu

pinkgirl
19. jan 2022

@dievcacitajucelist nie, modrá strecha je sesterská stránka Modrého koníka. https://www.modrastrecha.sk/

bukajka_mata
19. jan 2022

Hmm to neviem, no s otázkami by si asi lepšie pochodila na modrej streche. Takáto prerábka je proste beh na dlhú trať, lebo sa tam môže všeličo objaviť, čo proste predĺži čas rekonštrukcie a v neposlednom rade aj jej cenu

vikusjk
19. jan 2022

@dievcacitajucelist modra strecha je stranka o byvani podobna tejto tu, ale je to zamerane na stavby, rekonstrukcie, byvanie atd. Mrkni ;) www.modrastrecha.sk mne funguje rovnaky nick aj tam, su nejako prepojene

michaela9430
autor
19. jan 2022

@lucijalucy my sme začali min.rok cez leto

michaela9430
autor
19. jan 2022

@vikusjk my sme od leta dali spraviť novú strechu,okná, nový betón na podlahu,elektrika komplet, kúrenie voda plyn a konečne sme začali pomaly steny ,potom na ďalší mesiac už stropy-sadrokarton,,,,a co sa týka otázok chcela som len pokecat lebo všimla som si ze takáto téma tu dlho nebola

alvaluka
19. jan 2022

@michaela9430 ak ide iba o pokecanie tak to je mila teda a ja by som k rekonstrukcii stareho domu dodal iba jedno jedine, uz nikdy viac.
Dovody: aby to vyslo naozaj lacnejsie ako novy dom treba to robit svojpomocne. Svojpomocnost sa spaja s tym, ze aj tak pri niektorych veciach treba pomoc a zhanat niekoho po rodine/kamaratoch je narocne, aby sa to skoordinovalo casovo. Svojpomocne pre cloveka, co sa stavbarcine nevenuje znamena, ze najprv si musi nastudovat co a ako a aj tak, ked je uz nieco hotove, casom sa zisti, ze keby toto, potom tamto a mohlo by to byt lepsie (to ale clovek moze zistit aj ked si kupi uz hotovy dom). Svojpomocne to trva casovo x krat dlhsie lebo sa to vacsinou lepi popri a po klasickom zamestnani.
Je fajn vidiet ako sa dom a okolie meni, ako vyzera inak a lepsie hadam, ale vo vseobecnosti uz nikdy viac, hlavne nie svojpomocne.

zalka
19. jan 2022

@vikusjk prepáč ste zateplovali dom? ked hovoríš, že ste robili fasádu.
Lebo my sme fasádu robili poslednú.
Majster povedal, prv mokré procesy vo vnútri, a aby to vyschlo a nevlhlo a posledná fasáda. Tak ma to teraz trošku prekvapilo, že píšeš že máte už fasádu ale idete teraz steny robiť teda predpokladám nejaké stierky, čo je dosť mokrý proces si myslím.

andrejka1974
19. jan 2022

@michaela9430 aj my prerabame postupne je obývateľný od začiatku,ale postupne vynovujeme dom aj veľký pozemok a robí si to muž úplne sám a to len počas víkendov alebo dovolenky takže už to máme 5 rokov ,minulý rok pribudla dlažba ,2 izby ,kuchyňa a majstri nám spravili novú plechovú strechu,dva roky dozadu pribudol od majstrov nový betónový plot , ostatné muž robil sám jedna izba ,elektrina v celom dome,svetlá, nové dvere okná a kopec práce vonku

michaela9430
autor
19. jan 2022

@andrejka1974 tiež mame kopec prace vonku a to sme zatiaľ neriešili, chceme spraviť najprv dom aby sa dalo bývať, aj môj muž robíl svojpomocne keď tak prišiel pomôcť švagor alebo nejaký kamarat ale keďže mame prácu na smeny a dvanastky a robime aj víkendy tak sme si zavolali kamaráta na pomoc ktorý chodí robiť keď sme v práci,aspoň niečo to pomôže...

michaela9430
autor
19. jan 2022

@zalka aj nám odporučili až naposledy fasadu

zalka
19. jan 2022

@michaela9430 z vonku dom vyzeral dlho ako keby sa nič nerobilo ... ale vnútro sa spravilo, my sme mali dom ešte aj s dylami, čo trebalo vyhádzať, škvaru vyhodiť vybetonovať .. kopa mokrých procesov. To by zle dopadlo, keby sme prv fasádu spravili asi by splesnel celý dom.

andrejka1974
19. jan 2022

@michaela9430 však to čo tam bolo vonku betónu,železa to sme vyburali otvorili samé hospodárske budovy kurník,Drevárka,však sme to vyvážali tony železa betónu driny ale už máme ako tak porobene muž je šikovný všetko vie spraviť a ja mu asistujem čo zvládnem tento rok urobíme konečne fasádu

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vevesh
19. jan 2022

@michaela9430 my sme prerabali uz 3 domy - nie je pravda, ze svojpomocne je to najlacnejsie, lebo ked sa clovek nevyzna a na *** to spravi a moze prerabat este raz, bude ho to stat 2-3x drahsie. Dolezite je, ako kvalitne bol dom postaveny, z coho je a hlavne kupna cena. Usetrit vies, ked si zakazky budes obehavat a vyuzijes najlepsiu cenu+kvalitu...

h2
19. jan 2022

@michaela9430 Ahoj, my máme dom cca z roku 1928, ak si dobre spomínam. Kupovali sme ho už so začatou rekonštrukciou, horné poschodie bolo pristavené, tam bolo všetko nové, samozrejme aj nová strecha. Ale dole všetko úplne staré, ešte horšie, než na tých fotkách, čo si sem dala. Tie stropy sme mali, ako vy, navyše aj dlážka bola len drevená. Plus k tomu sme zbúrali jednu celú jednu stenu a jednu ďalšiu z polovice (prepojili sme 3 miestnosti). Vybúrali sme aj jedno okno a dali namiesto neho vstup na terasu. Pred cca 3-4 rokmi sme to urobili aj na poschodí, minulý rok sme k tomu dostavali hornú terasu. Pred necelými 2 rokmi sme zase búrali 😁 , tentokrát sme prepájali druhú časť domu, ktorá bola oddelená a mala samostatný vchod, s hlavnou časťou. Už tam bývame pomaly 13 rokov a stále je čo robiť. 😜

michaela9430
autor
19. jan 2022

@andrejka1974 to mal asi skoro každý starsi dom tie hospodarske budovy, jedine co som bola rada ze je tam letná kuchyňa tu sme na komplet prerobili keďže to bolo mokré a plesnive ešte pred prerabkou samotneho domu aby sa mohla robiť kava čaj ked tak navariť a zohriať sa, ale našťastie nešpekulujeme niektoré dáme ešte zburat hlavne budovy co sú z rôzneho dreva z lát a tak už to je prehnite

michaela9430
autor
19. jan 2022
michaela9430
autor
19. jan 2022

My zatiaľ takto postupne

michaela9430
autor
19. jan 2022

A takto to vyzeralo ešte min.rok na jaro

vikusjk
19. jan 2022

@zalka nie, valku netreba zateplovat ;) Len sme zhodili staru omietku, brizolit, ktory uz drzal len silou vole a majstri nam rucne nahodili nove vrstvy starymi technikami.