Chcem sa spýtať robili sme v 2 izbovom byte rekonštrukciu elektrických rozvodov a elektrikár nám povedal že zatiaľ to nedá pod prúd kým murár nespravy svoju robotu myslím tým opravu stien,stierka a pod... nenamontoval zatiaľ ani rozvodnu skrinku nechal iba 1 zasuvku s ktorej môže murár pracovať. Ze až keď skonci murár svoju robotu a bude vymaľované potom dokončí elektrikár svoju robotu ,namontuje zásuvky,vypínače rozhodnú skrinku.
Chcem sa spýtať ci je to normalne? Zatiaľ som stým nemala skusenosti a mam obavy
@srdiecko117 pre bezpecnost murarov pri zapucovavani a malovani je to spravne, droty pekne zatocene v skatulkach zatocene, on si ich potom rozmota, ocisti a zapoji. Len dufam, ze nebude niektory kabel preruseny, ze spravil aspon orientacne premeranie okruhov, inak ak by bol niektory preruseny a trebalo by ho vymenit, pojde to na jeho triko (znovu vysekanie, omietnutie a prenalovanie). Stava sa to sice vynimocne, ale snad kazdy to uz zazil.
@viestta ja to rozumiem ale on nedal hore ani rozvodovu skrinku že až na koniec
@srdiecko117 a to je taky problem? Vsek j nahodi na omietku a pozapaja kable. Robota na pol hodiny, potom nahodi zasuvky a vypinace
@viestta ja nevravím ze je to problem ja sa pekne pýtam ci je to normalne, nemám v tom skusenosti
@srdiecko117 ja na tom nevidim nic nezvycajne.
@viestta za pol hodinu rozvadzac ani riadne nezdemontujes, teda pokual to nie je demolacnym sposobom. Zasa nehraj hrdinku prosim v oblasti, kde nemas moc znalosti, lebo to bude ako s tym chladnickovym kompresorom, ktori pouzivaju vsetci vyrobcovia podla teba, ale doteraz si nenapisala ani svoje 2 znacky ktore mas s danym typom kompresora...
Od detstva je elektrina spojena s mojim zivotom, aj moj tatko bol elektrikar a ked sa nieco robi poriadne, nie je to sup-sup rozhodne. Uz samotne odblankovanie a skratenie kablov, oznacenie a nalisovanie dutiniek trva viac ako tu tvoju polhodinku, nevravim o samotnom osadeni krabice a fixacie prvkov, iked si to mozno myslela obrazne, radsej to zasa nezlahcuj az tak extremne.
@srdiecko117 nemusíš sa báť, mala si sa ho spýtať a určite by ti to celé vysvetlil, on spravil hrubú prácu, na rade je teraz naozaj murár, ktorý keď si dokončí svoje murárske práce tak príde naspäť elektrikár a bude to finišovať (vypínače, zásuvky a svetlá). Ten rozvádzač je individuálna vec, pravdepodobne pôjde typ ktorý sa montuje priamo ma stenu, v panelákoch najčastejší spôsob, ale keby ste prerábali elektrinu v dome, tam sa zvykne dávať typ ktorý sa zasekáva do muriva. 😊
Ano, je to normalne. Ako si predstavujes, ze bude murar nahadzovat omietku okolo zasuviek a vypinacov? Vsak vypinace a zasuvky sa montuju az na omietku, zatial sa zalozia len krabice na vypinace a zasuvky, rovnako ako rozvodna skrina, v ktorej sa potom pozapaju okruhy.