Rekonštrukcia bytu - radiátory

eikenella
15. dec 2022

Aký máte názor na radiátory. Ponechať na byte liatinové alebo radšej nové, plechové?
Moja skúsenosť je, že nové plechové vyhrejú rýchlejšie, ale rýchlejšie vychladnú. Staré liatinové sa nahrejú pomalšie, ale po vypnutí radiátora dlhšie držia teplo.

missdiva
15. dec 2022

@eikenella podla mna su liatinove ovela krajsie ked ich das obrusit a nastriekat. A myslim, ze su aj p dost kvalitnejsie.
Ale vela zalezi od toho aky budes mat styl bytu, podla toho by som sa rozhodla.

viestta
15. dec 2022

Ak liatinove nepresakuju, nechaj ich. Ak by si sa predsa rozhodla pre vymenu, tak si davaj pozor. Bezne plechove radiatory maju pripojovaci rozstup 600 mm, liatinove 550, takze musis kupit 550 radiatory. Ak plechove, tak dvojite dvoj alebo trojkonvertorove a musis si dat pozor na prepocet velkosti radiatora aby si dodrzala vykon radiatora

zuzanka.zuzu
15. dec 2022

@viestta dievča, mne sa z teba niečo stane, zase boduješ odpoveďou 👍😀

slavomira236
15. dec 2022

@missdiva určite ich nechaj ja krava som vymenila za plechové najväčšia chyba

akinom0077
15. dec 2022

@eikenella Ja som 2 mena na jesen su krasne designove a lahko sa cistia. 2 ma este cakaju. Bola to dost zdlhava procedura v spolupraci s domovnikom a bytovych druzstvom k tomu vlastny majster asi 3 tyzdne kym som to vsetko dala dokopy. Hreju rovnako povedala by som ze aj viac.
Na rodinnom dome vsak nemozem tvrdit to iste liatinove drzali lepsie teplo

eikenella
autor
15. dec 2022

dakujem za nazory. my sme jeden by uz prerabali, tam sme menili tri radiatory na plechove, jeden ostal liatinovy. plechove preto, ze uz vyzeraju modernejsie. teraz ideme prerabat iny byt a uz sme na vazkach, ci nenechat len povodne liatinove

matkahelka
15. dec 2022

@eikenella my prenajimame 3 byty, kazdy je zrekonstruovany a v ziadnom sme radiatory nemenili. obrusili sa, natreli, su krasne retro. maju omnoho vacsiu vyhrevnost ako tie nove.

maranta_leuconeura
15. dec 2022

Ja som sa pytala kurenara a na jeho odporucanie som si nechala liatinove ;)