Rady ohľadom umývačky riadu

24. apr 2024

Ahojte všetci užívatelia umývačky riadu. Prišla som si k vám po radu. Máte niekto Jar sprej? Je to dobrá vec alebo zbytočnosť?
Hrnce a panvice musia byť iba dole alebo ich môžem dať aj do horného šuflíka?
Mám umývačku, kde sú aj programy s predumývaním. Nie je v návode nič bližšie písané, iba že sa má dať prášok alebo tableta tam, kam obvykle. To znamená, že tam mám dať 2 tablety, prípadne viac prášku? Používam tablety ale neviem, či pri tomto programe nemám radšej používať prášok.
Mám po x rokoch umývačku, tak som trošku stratená v tomto 🙂
Ďakujem za každú radu a pomoc

saxana000
24. apr 2024

Hrnce a panvice by sa mali davat dolu jednak kvoli vahe a za druhe kvoli intenzite umyvania su z ineho materialu tak znesu viac ako pohare a salky.program s predumyvanim nevyzaduje prostriedok navyse ako v pracke ze davas aj na predpierku.prostriedok tu ide len o splachnutie hrubej spiny alebo odmocenie zaschlej spiny a nasledne intenzivne umytie na vysokej teplote. Ja pouzivam len tablety na kratke aj dlhe programy a umyje mi vzdy dobre..

viestta
24. apr 2024

zacnem od konca, pri programoch s predumyvanim davas len jednu davku prostriedku do zasobnika, predumyvanie je len s vodou, bez umyvacieho prostrieku. Hrnce aj panvice davam aj do horneho kosa, a ten jar v rozprasovaci je v podstate to iste ako odmastovac Welldone aleno hocijaky iny koncentrovany odmastovac v rozprasovaci

autor
24. apr 2024

@viestta oplatí sa teda niečo také kúpiť? Myslím Jar alebo niečo tomu podobné

viestta
24. apr 2024

Ja mam vzdy doma, ale ja pouzivam fixinelu na mastnotu. S nicim inym nejde tak dobre zazrata a mastna spina

babulkomale
24. apr 2024

Odmastovac bezny nemas? Ja to robim odjakziva s tym, nastriekam a o chvilu zapnem umyvacky.

lakebabe
24. apr 2024

Poviem ti za seba nepoužívam nič žiadne odmastovace, kupujem Jar platinum Kapsule tu najvyššiu radu program vždy dám 90 minútový plus zapnem funkciu extra clean a riad mam ako nový aj spálený hrniec aj jánske sklo všetko je na leštené.
Vždy dbaj aby si umývačku aspoň raz za dva týždne zapla s cisticom na kompletne prečistenie kupujem v dmke je super, a riadne dosypat soľ
Iné nerobím nič, žiadne predumyvanie lestidla odmastovace dám tam normálne aj prihoreny hrniec a vyberiem cisty
Hrnce a ťažké riady vždy dolu, poháre hore do šuplíku príbory

danielockazihlavka
27. apr 2024

Menšie hrnce dávam aj do stredného koša. Ak mám niečo extra mastné,to si vyutieram papierovou utierkou do sucha. Žiadny odmastňovač nepoužívam. Používam len ekologické tablety a zatiaľ sa mi nestalo, že by ostal riad extra špinavý. Niekedy par nečistôt ostane, to však pre mňa nie je problém. Nedávam tam nože a drevené veci, mne umývačka z nich zapáchala.