Prosím vás bude to vyznieť jak blbovi ale mame prvýkrát v živote klímu doma ..a potrebujem rady 🙏
Ako klimujete byt aby vám to vychladilo všetky miestnosti?
Už sme skúšali všeličo možné aj nemožné a stale nevieme na opačnéj strane bytu dostat teplotu dole pri otvorených dverách.
Veľká vďaka za každú radu
presne tak ako pise pani predo mnou, treba klimu do kazdej izby, my mame doma 6 kusov
@werony_n vychladi, ale musi byt na to dimenzovana. Nam firma robila navrh a toto bol jeden z nich. Inak aj my mame jednotku v kazdej izbe.
@werony_n no hlavné, že nam firma povedala a radila že ta a tá klima stačí na vychladenie celého bytu.. no aj som si myslela..😑
@tenerifka diky👍
@simsalabim ja si pamatam, ze my ked sme vyberali do domu, tak nam radili dat do obyvko-kuchyne-jedlane velku, silnu, prakticky s dvojitym vykonom. Nakoniec sme dali normalne ako aj do spalni a uplne to staci. Do maleho bytu by ale ta dvojita mozno stacila, no zasa tam, kde bude umiestnena, by bolo asi az prilis chladno
Kazda klimatizacia ma urcity vykon, uvadza sa kolko m3 dokaze vychladit. Ak mate iba 1 jednotku v byte, je mala sanca, ze mate s takym vykonom, aby vychladila cely byt. Nehovoriac o tom, ze klimatizacia nevie fukat za roh. Jemne mozes pomoct rozvirit vzduch ventilatorom (postavit pod klimatizaciu a dat fukat von z izby). Ale nepocitaj, ze to vychladi viac ako susednu miestnost.
My mame v dome (~110m²) iba jednu (3.5kW) a vychladi mi vsetky izby a to ju nepustam na plny vykon 🤷 ale je zas aj dobre ulozena, v strede dennej casti a oproti je chodba, takze fuka rovno aj do chodby.
@tenerifka ano, my mame medzi 2 miestnostami multisplit (1 jednotka von, rozvody z nej vedu do 2 izieb) a inde iba jednu. Klimu mame iba na poschodi a ked klimujeme, vychladi to trochu aj prizemie, ale ak budu horucavy kazdym rokom pokracovat, dame ju namotovat aj dole…
@simsalabim my mame tiez multisplit - 4 vnutorne jednotky na 1 vonkajsiu 🙂
@guudy u nas bolo lacnejsie viest 1 jednotku samostane, ako dat multisplit na 4… vraj to tahanie rozvodov cez cely dom je drahsie ako jedna vnutorna a vonkajsia jednotka 🤷♀️
@guudy
@simsalabim
my sme to dali robit uz pocas stavby domu.
Len k tej multisplit klime nam radili, ze ak sa pokazi a bude treba opravit, resp.cakat na nejaky nahradny diel (k nam na ostrov vsetko trva dlho), tak nebudeme mat fungujucu klimu nikde v dome mozno aj niekolko tyzdñov, tak sme dali aj kvoli tomu tie jednoduche, kazda so svojou vonkajsou jednotkou, a kazdy si nastavi teplotu, aka mu vyhovuje.
Tie vonkajsie jednotky mame horee na streche vsetky pekne spolu, tak nas to nijako neotravuje
Asi ste nenatrafili na dôveryhodnú firmu
Klíma ti nikdy nevychladi celý byt, tak maximálne jednu miestnosť a keď otváraš dvere ,tak ani tu jednu ti nevychladi dostatočne pretože ti to uniká mimo izbu.