Ahojte, chcem sa vas spytat na vas nazor. Ak prenajimate byt, dali by ste najomnikom u vas na byte povolenie mat tam prechodny pobyt? Alebo trvaly pobyt? Po pripade prosim napiste preco ano a preco nie. Dakujem
davali sme aj prechodny, aj trvaly. Preco nie? Prechodny sme dali na rok, kvoli prispevkom stacil. Trvaly som davala kvoli tomu, ze dieta chceli prihlasit do skolky, po odstahovani som sla odhlasit na miestny urad, za minutku vybavene.
Ako to je prosim s vybavenim parkovania pre najomnikov? Co na to treba?
Iba splnomocnenie, netreba tam ani prechodný pobyt.
To splnomocnenie im mam doma napisat ci na to maju dake tlacivo? Vybavuje sa to na mestskom urade? Co im tam treba nahlasit? Budem musiet nieco za to zaplatit? Daju ma daku karticku? A ako bydem vediet kde mozu zaparkovat? Prepacte neviem vobec ako to funguje.
nie, nedali. Tak nám poradil právnik, tak bolo zakotvené v zmluve. Prečo? Lebo, aby sa ti nestalo, že raz ich z toho bytu nedostaneš, špeciálne ak je v byte dieťa alebo narodí sa dieťa. Áno, také sú u nás zákony. Stačí si pustiť Občan za dverami a mám v tom jasno.
@jamimo ani prechodny ani trvaly?
ani, ani
@jamimo ok dakujem
ja som si vybavila prechodný, lebo keď som mala poštu do vlastných rúk, na pošte mi to nechceli dať, že nesedí adresa s OP. Majiteľ nemal s tým problém,
Ja nechapem preco to vsetko tak skomplikovali v meste. Vsade dali platene parkovania a teraz s tym ludia maju iba problemy a vybavovacky. Vsetko parkovisko uplne plne, ziadne volne miesta a clovek potom ani nevie ako to vybavit vsetko.
Nie si z TT ? Na to parkovanie to tu sedi. Ide o to, ze ked nemaju trvaly pobyt, tak mesto nedostava € z podielovych dani za ludi, kt nemaju trvaly pobyt v danom meste.
aj keď sa všade píše, že trvalý a prechodný pobyt má len evidenčný charakter, tudle nudle... 1. Prečo potom rodiny alkoholikov, gamblerov rýchlo rušia ich trvalé pobyty a zachraňujú čo sa dá? 2. V tv. bola reportáž o tom ako majiteľ nemohol viac ako 8 mesiacov vysťahovať neplatičov, ešte za nich musel uhradiť účty, bolo tam dieťa, mal byť súčinný pri poskytovaní náhradného ubytovania. My sme sa chceli tomu vyhnúť, nikdy nevieš na koho natrafíš, dali sme si vypracovať zmluvu. PS: A nezabudni sa prihlásiť na daňovom úrade, či už z presvedčenia, povinnosti, alebo preventívne ak by ťa niekto udal. Peknú nedeľu prajem.
https://realityholding.cz/aktuality/49-suhlasit...
@jamimo nezaopatrenemu dietatu sa uz trvaly pobyt zrusit da. Teda pokial to nie je majitelove dieta. To vystahovanie neplaticov s tym pobytom ale vobec nic nema. To je riziko najmu (aj kratkodobeho), ale je to len vo velmi vynimocnej situacii. Co sa tych gamlerov, ano moze prist exekutor spisat hnutelny majetok. Ak prenajimas byt so zariadenim, je preto dobre mat v zmluve spisane, co je sucastou. Cize ano, tam sa moze stat, ze budes musiet dokazat, co je tvoje. To je asi jedina nevyhoda, ktora tu je.
@jamimo ja chapem, ze tam je nejake riziko s tou exekuciu, ale co sa tyka toho vystahovania, to nema ziadny suvis s TP, chela som to uviest na pravu mieru 🙂
A pokial napriklad prenajmes byt prazdny, tak sa s exekutorom ani nebudes musiet dohadovat, ze nieco bolo tvoje 🙂
Moja prevencia bola, ze sme mali v zmluve presne spisane a nafotene, co je sucastou bytu. Teda napr. chladnicka samsung xy, seriove cislo xy atd.
Prosim vas vie mi tu niekto poradit s tym parkovanim?
a v akom meste riesis to parkovanie? Ved netusime ako to u vas funguje. Je to ine v Petrzalke, ine v dalsich castiach Ba a v inych mestach netusim ako to maju nastavene
@anesim vraj staci nejake splnomocnenie tu pisala jedna pani. Neviem presne ako postupovat. Nemusia mat nahlaseny pobyt u mna.
Ak je to TT, tak tu len trvaly pobyt a vtedy moze mat kartu rezidenta, inac si musi kupit, ak na zonu B tak 200 € / rok, a v R zonach neviem kolko stoji
@anesim a ak ma majitel v TT trvaly pobyt to nestaci? Nechce davat kazdy prenajimatel trvaly pobyt najomcovi.
Nestaci,
Ty by si musela mat to ich auto na seba a mat trvaly pobyt v tej zone, predpokladam, ze ide o druzbu, tak potom musis mat trvaly na druzbe.A potom ty by si nemohla mat parkovanie na seba za 1 €, lebo ak byvas v tt, tak coskoro bude cela tt nejaka zona.
Tak si budu musiet kupit kartu za 400€/ rok, kt je na parkovanie v zone R6,, na parkovanie v zone B je to 200/rok- pre tych, kt nemaju trvaly pobyt v trnave
dali sme viackrat, ak neboli problemovi. ono vzdy to vies odhlasit aj bez ich suhlasu, len ich informuj, ze napr. porusuju zmluvu, a ze bude ukonceni vztah takze ich odhlasujes. my sme nikdy neodhlasili nasilu, v priemere po 3 rokoch nam najomnici odchadzaju a kupuju si svoje..
A to uvadzate aj v najomnej zmluve, ze vam platia za parkovne na vami urcenom parkovisku?
tebe platia za parkovne? dako som sa stratila 🤷♀️
@qetka nie ale ked to je platene tak potom neviem ako postupovat so zmluvou
ale aka zmluva? ty mas nieco s parkovanim? ved ak im das TP, kupia si kartu ako rezidenti, ak nedas, tak nech si kupia ako nerezidenti (na webe vidim, ze TT tu moznost ma). Co chces davat so zmluvy?
@qetka ved neviem ako to funguje, musim sa na to opytat na urade. Dakujem za info
Prechodný im stačí