Idem si sem po radu.. Budeme meniť kuchyňu a toto je vizualizácia, ako by mala vypadať.
(chladnička bude čierna tiež)
Čo riešim sú spotrebiče. Mám dilemu, či vďaka tomu, že budú vedľa seba v rade tri zabudované spotrebiče čiernej farby + na tej istej stene chladnička, nebude tej čiernej priveľa..
Zvažujem, či nekúpiť namiesto rúry a mikrovlnky 2v1 (teda rúra + mikro ako jeden spotrebič) a tým pádom by skrinky pri okne boli ako jeden rad skriniek a vedľa dva spotrebiče.
Lenže mám dve obavy :
AD 1 - či tie dva spotrebiče nebudú vyzerať vedľa seba ako TV obrazovka, predsa len keď sú vedľa seba tri, má to taký "koncept" alebo ako to nazvať.
AD 2 - či máte rúru a mikrovlnku 2v1 a či to naozaj funguje. Som skeptická, mám za to, že ak sa jedna vec tvári ako dve rôzne, ani jedna funkcia potom nefunguje poriadne, o čom som sa presvedčila, keď som kúpila práčku a sušičku v 1, to nefungovalo vôbec a tak isto hybridné auto ... 😀🙈
Prosím o radu, ako by ste to vyriešili vy a tiež o skúsenosti so spotrebičom 2v1. Uvažujeme nad Siemensom.
Za každú radu vopred ďakujem.
za mna krasna kuchyna a ja by som nechcela mikrovlnku a trubu v jednom (nemam skusenost ale ja tie 2 spotrebice potrebujem... Za mna dotaz... mysli na to aby si mala elektrinu nielen na pracovnej doske (v stene) ale aj na ostrovceku. Mozno to tam nie je viditelne, ale mne prave toto by chybalo. Museli sme doriesovat predlzovacku lebo nas odhovorili od takej otvoritelnej zastrcky (ktora by vysla z pracovnej plochy) a nemala som tym padom v polovici kuchyne zastrcku.
@kasssiopea páči sa mi to, ani by som možno nedávala čiernu chladničku (príliš veľká plocha čiernej farby a taký veľký spotrebič čiernej farby v kuchyni je dosť smrť na čistenie), ale ak to ty chceš, je to tvoja kuchyňa. Čo sa mi ale nepáči, sú tie stoličky, nehodia sa tam farebne ani štýlovo. A máš pravdu, spotrebiče 2 v 1 nikdfy nefungujú tak, ako by mali
To tretie cierne je co? Rura, mikrovlnka a ? Mam dnes den blbec, tak asi mi nedochadza ...
@aalt kavovar
rúra a mikrovlnka 2v1 je somarina, ani jedno nefunguje poriadne. mala som moznost vyskusat si to a na to aky je ten spotrebic drahy zdaleka za to nestoji. kedze mas miesta dost, zvolila by som 3 spotrebice v rade ako to mas na vizu v rovnakom dizajne. s ciernou chladnickou nemam ziadny problem. mne sa to paci, mame tiez vsetky spotrebice cierne a kuchynu v rovnakom dekore. ta chladnicky na prvej strane farebne vyvazi tie cierne spotrebice vlavo
Cierna bude tiez ok, ved vsetko okolo mas svetle. Alebo ich popros nech ti spravia vizu aj s ciernou chladnickou, ved to je par minut prace.
Ak mas pochybnosti o ciernej, nechces zabudovanu chladnicku?
Ak mas miesto na jednotlive spotrebice, tak radsej tie. 2v1 nikdy nebudu tak dobre ako samostatne.
Zabudovat chladnicku za mna, ak to je mozne, opticky by to pomohlo a neviem aky spotrebic je pri zaclone a teda predpokladam, ze tam ta zaclona nebude…po poziari sa clovek inak diva na veci…
Ja by som nechala tak ako je až na chladničku - dala by som ju vstavanú vo farbe linky, takto pôsobí dosť rušivo a kazí dojem z inak peknej kuchyne
Aj ja mam čierne plus čiernu chladničku. Páci sa mi to. Ak sa ti to páči, niet co riešiť😉
Ak mas priestoru rozsir ostrovcek na 120 cm hlbku
Ja by som teda z tych ciernych 3 gracii😅jednu odobrala, tam dala varnu dosku a chladnicku dala vyssiu a uzsiu az pod skrinku. Mna aj z Jonathana a Dreeva🤔 slak triafa, daju drahy mramorovy ostrov a do toho vcapnu drez, varnu dosku. Ale ako sa tebe paci. Od hornej vysky spotrebicov potiahnut po dlzke policu po chlad., alebo skrinky dlhsie-ako su od stropu po spotrebice aspon na cast zostavy. 🌷A nechces to zrkadlovo otocit? Chladnicka k oknu.
Určite by sme odporúčali osobitne mikrovlnnú rúru aj rúru. Ideálne by sme ich umiestnili nad seba, čím by vznikla jednotná skriňa, ktorá by mohla zároveň slúžiť aj ako potravinová. Tento usporiadaný a praktický koncept často vytvára esteticky čistý a funkčný dizajn.
S čiernou chladničkou rozhodne nič nepokazíte, najmä ak ladí s ostatnými spotrebičmi a celkovým štýlom kuchyne. Ak by ste mali záujem, radi vám vypracujeme cenovú ponuku na kuchynskú linku.
@katkaseiner Ďakujem. My sme tento dom postavili pred 5mi rokmi, čiže ostrov aj teraz mám a mám v ňom elektrinu a bez "vyskakovacej" zásuvky si ho neviem predstaviť, používam denne, či už k hriankovaču, mixéru, smoothiemakeru etc.. Ale ďakujem za radu 🙂
@danica2711 Ďakujem Ti za názor, nad takými stoličkami neuvažujem a ani by nesedeli výškou, je to taký počin pána, ktorý pripravoval vizualizáciu 🙂 Čo mám skúsenosť - toho času mám digestor práve vo farbe a prevedení, ako chladnička na vizualizácii a to je smrť vyleštiť.. takže zrejme pôjdeme do čiernej.
@kykymora Ďakujem ti za cenný komentár, práve toto potrebujem čítať od niekoho, kto reálne s takým spotrebičom skúsenosť má.
@veselo_neveselo @danieli lelelienka ja práve v súčasnej kuchyni (máme ju necelých päť rokov ale žiaľ, z dôvodu, že sme sa chceli sťahovať pred Vianocami sme sa "ulakomili" na Ikeu, ktorú musíme vymeniť) mám zabudovanú chladničku a za mňa nikdy viac. Keď sa dieťaťu podarilo pri vyberaní polievky/ovocnej šťavy (bez vrchnáku) z chladničky o niečo zavadiť a vyliali, zatieklo to medzi dvierka kuchynskej linky a dvierka od mrazničky a to sa nedá len tak umyť - vezmem handru a je to. Nepáči sa mi toto riešenie, ale možno to bolo spôsobené práve tým, že šlo o low-cost kuchyňu (z Ikey)
Druhá vec - neviem, či tieto americké chladničky vyrábajú aj vo verzii na zabudovanie, myslela som, že sú len samostatne stojace..
@lukbe Ak Ti to nevadí, pošleš mi foto Tvojej kuchyne nech si to viem predstaviť..? Kľudne len ako IP 🙂
@viestta Priestoru mám v kuchyni habadej, ale napíšeš mi, prečo to považuješ za potrebné..? Kvôli varnej doske a vzdialenosti k sedeniu? Lebo teraz mám ostrov 105 cm hlboký a zdá sa mi to viac, než dosť..
@ahhola Ďakujem za názor, ale chladničku užšiu nechcem. Ani vyššiu, rada by som sa do chladničky dostala bez schodíkov. Že je varná doska tak, ako je mne už takmer 5 rokov maximálne vyhovuje, všetko náčinie mám po ruke pod varnou doskou a počas varenia často sedia deti oproti mne a rozprávame sa, mladší si pri mne pri varení robí úlohy, mamina keď príde na návštevu a varím pije kávu.. Ja verím, že mramorový ostrov bez narušenia varnou doskou alebo dresom môže byť nádherný ale ja nemám kuchyňu na obdiv ale na varenie a potrebujem, aby bola nie len pekná ale najmä funkčná, keďže varím 2x denne + príprava raňajok..
@adamfr Ďakujem za tip, usporiadanie, o ktorom píšete (spotrebiče nad seba + potravinová skrinka) mám teraz a nevyhovuje mi, preto som volila spotrebiče v jednej línii.
Na margo nacenenia - napíšete mi, o akú značku ide, prípadne s akým materiálom pracujete? My máme totiž záujem o dvierka s NANO povrchovou úpravou a kompaktnými pracovnými doskami.
@danieli Pri záclone je kávovar.
@kasssiopea posielam do správy.
@kasssiopea a ešte, ja som ciernu chladnicku chcela, aj som spokojná, ale všetko na nej vidieť. Tá moja je ako zrkadlo. Sú asi aj iné materiály. Nemala som na výber kvôli šírke.
@kasssiopea kvoli tomu, ze tam mas varnu dosku aj sedenie, tak aby ti co sedia pri pulte boli v bezpecnej vzdialenosti od horucich hrncov a preskajuceho oleje. Za druhe, velkorysy ostrov je praktickejsi aj lepsie ukaze ako taky, ktory dodrzi "technologicke minmum".
@kasssiopea my máme Bosch 2v1 rúra a mikrovlnka a je to fajn
@kasssiopea hrozné.