Prvé mapovanie robotického vysávača

Včera o 06:08

Zdravím chcem sa vás opýtať.
Ked zapnem prvé mapovanie robotického vysávača domu, je potrebné podvihat stoličky zo zeme a podobne veci alebo nechat vsetko tak ako býva v bežnom stave?
Chcem nech zmapuje vsetko, pretože tie veci tam niekedy budu a niekedy nie. Napr ked budem doma tak stoličky zdvihnem, ked nebudem doma ostanú na zemi.
Ide aj o ine veci a nechcem totiž aby sa tam snažil dostať vždy za každú cenu len preto ze na začiatku mapovania to tam nebolo. Alebo ak je na zemi nieco co tam nepatrí proste ro obíde a nebude bojovať?
Vďaka všetkým za rady

guudy
Včera o 06:18

Podla mna zalezi od konkretneho modelu. Nasa roomba (j9+) v pohode zvlada premiestnujuce sa predmety. Ak jej nieco zavadzia a predtym to tam nebolo, tak spravi fotku a my vieme v appke oznacit, ci je tam ta vec natrvalo, alebo docasne.
My sme pri prvom mapovani nechali vsetko tak ako je, nic sme nedvihali, nepremiestnovali.

denisa_deniska
Včera o 06:48

Ja som práveže pri prvom mapovaní dala všetko, čo sa dalo preč, nabok atď, aby mu to nezavadzalo, chcela som to mať v appke pekne to detailu (miestnosti)

autor
Včera o 07:15

@guudy dakujem
@denisa_deniska dakujem a potom ked boli niektoré veci naspäť na zemi nebludil alebo nesnažil sa tam dostať za každú cenu?

denisa_deniska
Včera o 07:21

Nie, nie, videl ich, obišiel 🙂

katarinaba
Včera o 10:20

Mne vysavac chodi len ked nie som doma. Takze vsetko som naskenovala tak ako to nechavam. Ale kedze mam vysavac, co si v podstate skenuje stale, tak novy alebo chybajuci predmet zvladne sam. Ked je miesto volne, ide. Ked je prekazka, tak ju obide. Co som mala predtym, necakana prekazka nebol problem. Ale novy volny priestor mu uz robil problem. Zalezi dost od vysavaca.

tyrkysova_lentilka
Včera o 10:22

Ja som pri prvom mapovaní nechávala veci na pôvodnom mieste. Malé veci, napríklad nohy stola alebo stoličiek to nevyznačilo na mape ako prekážku. Keď sú stoličky vyložené pokračuje rovno, keď nie otočí sa okolo nožičiek a ide ďalej. Ono to ,,vidí,, či môže prejsť, aj keď objaví nový objekt nesnaží sa ho odtlačiť, obíde ho.
Ale určite záleží aj od modelu.

gab1sol
Včera o 10:35

Mali sme už viac robotických vysávačov. Mapovanie je o tom, aby si vysávač zmapoval priestor, teda určil hranice bytu/domu a prípadne ak je tam taká možnosť, rozdelil priestor na miestnosti. Ak stoličky necháš na mieste, nič sa nedeje, povysáva a zmapuje tak, že tam sú. Ak ich dáš preč, urobí to isté. Následne, ak budeš vysávač púšťať, ten pôjde podľa toho, čo tam je aktuálne. Nám sa napríklad mapa mení - pevne hranice ostávajú, ale raz vysával tak, že náš pes sa jednoducho neuhol, ostal ležať na mieste, tak vysávač povysával okolo a na mape ukázal prekážku. Na ďalšie vysávanie vysával normálne, prekážka z mapy zmizla. Takže je na tebe ako to dáš zmapovať, nebude to mať vplyv na ďalšie vysávanie. 😉

autor
Včera o 13:12

Super vďaka všetkým

lenkakravcova
Včera o 13:18

Len k tým stoličkam celkovo: je lepšie ich dvihnúť, inak z 10 min vysávania miestnosti bude aj 45min, keď sa bude motať. Keď odchádzam z domu a plánujem púšťať vysávač, väčšinou ich tak či tak dvihnem. Aby to aj stihol celé povysávať kym sa vrátim, nie len tú jednu miestnosť kde bude obchádzať stoličky 😀

rozculena
Včera o 15:48

ja nemám apku na vysávač,vysáva aj bez toho.stoličky vždy zdvihnem.

gab1sol
Včera o 16:19

@lenkakravcova inak, u nás práve naopak. Ak sme doma, dáme stoličky preč, aby rýchlo povysával a nehučal. Ak ho zapínaname ráno pred odchodom do práce, tak nechávam stoličky na mieste, nech si doma behá aj celý deň, vrátime sa až najskôr za 9 hodín. 😂

lenkakravcova
Včera o 16:38

@gab1sol jaaj to ja ho púšťam väčšinou keď idem na len na pol hodinu - hodinu do obchodu, a to by celý dom nestihol takým motkaním sa. 😀

gab1sol
Včera o 16:44

@lenkakravcova to, áno, to ani u nás by nestihol. Ale my máme psíka, takže sme sa naučili každé ráno pri odchode vysávač pustiť, nech sa vrátime do čistého, bez chlpov. A konečne sme našli taký, ktorý aj dobre mopuje, tak máme rovno aj poumývané. 😁