Ahojte maminy, máte prosím nejaký "lifehack" ako rýchlo schladiť hrniec po dovarení?
Dcérka ma histamínovú intoleranciu a aby som nemusela všetko variť ráno, občas uvarím už večer, snažím sa to čo najskôr schladiť a dať na noc do chladničky.
Len problém je to prudké chladenie. Ideálne je dať do drezu so studenou vodou, len drez ešte väčšinou využívame, takže to nie je cesta.
Potom občas dám hrniec do druhého hrnca, nalejem chladnú vodu a prihodím kocky ľadu.
Len to všetko si vyžaduje, aby sme to priebežne sledovali, menili vodu, miešali, čo samozrejme pri malom dieťati pravidelne opomenieme :(-
Neobjavili ste nejaký "chladič", či už opak mikrovlnky alebo čokoľvek, čo by s tým vedelo pomôcť :D?
Ja by som namiesto ochladzovania hrnca prelozila jedlo do inej nadoby, trebars aj predchladenej v mraznicke. Bude to ovela rychlejsie 😉
Bud vychladis cely hrniec v dreze so studenou vodou, ale rychlejsie to budes mat, ked ho po porciach prelozis do doz a schadis vo vode tie
Ja hrniec vždy postavím na tie mraziace kocky, čo sa dávajú do cestovnej chladničky.
Možno by pomohli ľadové kocky, také tie plastové, čo sa dajú použiť opakovane.
Ja s tým mám tiež problém, teraz ide zima, tak hodím na balkón.
Rozdelit jedlo na viacero mensich porcii a tak chladit.
@futuremom nie, jedina realna cesta je cez to ponorenie do vody v dreze, eventualne by si mohla velky lavor na dochladenie, ked uz nebude hrozit, ze ho poskodi horuce dno hrnca... Horuci hrniec v chladnicke je pre oboje pohroma...