Ahojte pacia sa mi velmi domy do L alebo keby najdem vacsi pozemok tak aj do U s tym ze na jednej strane by bola garaz, v strede denná časť a na druhej strane izby.
Avsak teras byvaju vnutri toho Lka. A aj vsetky okná byvaju do vnutra Lka. Vadilo by mi mat terasu a tam ludí/posedenie s tym ze napr dieta alebo niekto mi spi v izbe ktore ma okno na terasu. A to z toho dovodu ze to ludi budi a vsetko pocut. Bavime sa o hluku z terasy dnu.
Poznate niekto nejaky projekt na Lkovy dom s tym ze by toto
Bolo vyriesene? Plus sedlova strecha.. tie rovne kocky sa mi nepacia.
@tundra tam su “detske” do terasy. Ale domcek krasny aj podorys sa mi paci. 🙂 okrem tych dvoch izieb ktore by rusila terasa
@btus krasne hlavne ten prvý. Aha takue terasa by mala byt riesena nie dovnutra Lka ale na cíp Lka. 🙂
Každý dom do L čo som videla majú terasu pred izbami ako by si to chcela inak riešiť?jedine mať sedenie niekde na opačnej strane v rohu pozemku v nejakom altánku, prístavbe.Ako často máte návštevy?
@luccija ved to. Vzdy to tak je riesene 😅. Nemame casto. Ale teraz mame terasu pri spalni (ano viem strasna chyba) ale tak to proste vzhladom na pozemok vychadzalo lepsie. Neuveromili sme si ze to moue rusit… takze pri stavbe noveho domu sa chcem toho vyvarovat. Ale Lká sa mi pacia najviac lebo maju najlepsie riesene rozdelenie dennej a nocnej casti. Ked si v obyvacke nepocut nic do tych inych izieb. Proste teraz mame velmi malicky domcek a vsetko “na jednej kope”. A vadi mi to no…
My máme L... Jedna izba má dvere na terasu a druhá okno... Naša spálňa nie ale ideme ju s malou meniť kvôli veľkosti 🙂 na terase moc návštevy nemávame lebo tam je strašné teplo ale cez okná nepočuť a malá nemá problém s hlukom 🤣
Tento je skôr T tvar, od promi projektu Laguna 441, my sme tiež chceli Lko, ale nechceli sme okná od susedov, tak tento nám sadol ako riť na šerbel. Skús pozrieť 😊
@lauriinkaa noo tento vyzera fajn!!! 😊 len by som sa bala ze do spalne pocut hluk z kuchyne/obyvacky kedze je tam priamo vstup do nej. Ako to mate? Pripadne by som dala satnikovu izbu este medzi to. A zvacsit spalnu. Ale ostatne izby super myslené ze su vpredu 😊
@lauriinkaa alebo vymenit strany rodicovskeho satnika/kupelne so spalnou nech je postel viac dalej
My síce nemáme dom, sme v byte, ale s predzáhradkou a izby sú smerom k terase. Máme vonkajšie žalúzie a keď deti spali, my sme mali párty, nijako ich to nerušilo. Ak sa teda nebavíme o hlučnej hudbe a pod., ale to by sa sťažovali aj susedia asi. Tak len dávam možnú alternatívu, ako riešiť izby smerom na terasu (vonkajšie žalúzie). 😉
Ešte len ideme stavať, ale budeme tam mať pár zmien. Ja som zas chcela otvorený priestor medzi spálňou a detskou, aby som dcéru v noci počula. Jej hluk nevadí od malička, čiže ani klepanie rezňov ju ráno nezobudí 🤣
@gab1sol mame rolety cobby este viac malo tlmit ako zaluzie a vadi mi to aj tak…. 😀
Slepá som, písala si o spálni. My s manželom vstávame veľmi skoro, u nás je spáč len dcéra, čiže toto nie je pre nás vôbec problém.
Neviem presne, aké to sú, ale dala som si do Google a to, čo mi tam dalo, určite netlmí viac ako poriadne vonkajšie žalúzie. 😉 Ale dávam to len ako možnosť, keby sa inak nedalo.
Inak, možno by bolo ešte zaujímavé nájsť si pekný projekt a ten s architektom prekresliť, aby okná z izieb išli na vonkajšiu stranu L.
https://www.apex-arch.sk/projekty-rodinnych-dom...
vymeniť spálňu a kúpeľňu: https://www.apex-arch.sk/projekty-rodinnych-dom...
Napr.tu:
https://www.eurolineslovakia.sk/sk/projekty/rod...