Dievčatá som divná keď mi vadí susedov pustený pitbul v ich dvore (podotýkam že nemám voči bojovým plemenam vôbec predsudky) ale pes je absolútne necvičený a zaobchádza sa s ním agresívne. Podstata problému spočíva v ich plote ktorý je pokazený a drží len silou vôle. Mám 2 deti a nakoľko sa psa bojím, požiadala som suseda aby si dal plot do poriadku (svoju polovicu, druhú polovicu máme plne funkčnú) na čo má on poslal niekam a vraj si ho mám opraviť ja 🤷♀️ sú na to nejaké
Plot nie je povinný, nemožno teda od suseda vyžadovať opravu ani ho nijak donútiť. Môžeš si urobiť svoj plot, pokiaľ sa chceš chrániť. V skupine Právne poradenstvo toto bolo viac krát právnikmi zodpovedané.
jáj plot...môj sused má tiež zničený plot, má v ňom diery a pod. a náš pes cez tie diery sa prepchá ku nemu na jeho pozemok ....Psa si musíme ustrážiť aby nechodil na susedov pozemok a o oprave som susedovi nehovorila vôbec nič - pretože viem že to nespraví ...😉
Sprav si sama plot, idiot s debilnym psom si plot nespravi..
Troska zainvestovat do poriadneho plota ti usetri nervy a zdravie a na suseda sa potom mozes z vysoka vy.....
myslim, ze sa vam oplati spravit murovany dvojmetrovy plot a nech si trhne nohou debil
Je odjakživa pravidlo, že každý oplotí len jednú stranu, druhá je susedova Ak máš aj tretieho suseda za záhradou, robí sa plot spoločne 50:50. Nie je to však pravidlo. Napr. dcéra stavala dom v preluke, ploty boli staré a starí susedia povedali, že s nimi nič robiť nebudú. Tak ich zbúrala, postavila múriky a dala pletivo na vlastné náklady z troch strán .
Sú na to nejaké páky? Prečo by som ja mala opravovať a financovať celý plot, keď bol odjakživa rozdelený napoly a o svoju časť sme sa vždy starali a je v poriadku? Okolo celého pozemku máme svoj plot. Odmietam financovať jeho barabizňu, ak však pôjde o bezpečnosť mojich detí tak na výber však nemám. Či je možnosť ako ho donútiť?