Problematický plot - vadí mi susedov pitbull

5. jún 2021

Dievčatá som divná keď mi vadí susedov pustený pitbul v ich dvore (podotýkam že nemám voči bojovým plemenam vôbec predsudky) ale pes je absolútne necvičený a zaobchádza sa s ním agresívne. Podstata problému spočíva v ich plote ktorý je pokazený a drží len silou vôle. Mám 2 deti a nakoľko sa psa bojím, požiadala som suseda aby si dal plot do poriadku (svoju polovicu, druhú polovicu máme plne funkčnú) na čo má on poslal niekam a vraj si ho mám opraviť ja 🤷‍♀️ sú na to nejaké

autor
5. jún 2021

Sú na to nejaké páky? Prečo by som ja mala opravovať a financovať celý plot, keď bol odjakživa rozdelený napoly a o svoju časť sme sa vždy starali a je v poriadku? Okolo celého pozemku máme svoj plot. Odmietam financovať jeho barabizňu, ak však pôjde o bezpečnosť mojich detí tak na výber však nemám. Či je možnosť ako ho donútiť?

ivkazba
5. jún 2021

Plot nie je povinný, nemožno teda od suseda vyžadovať opravu ani ho nijak donútiť. Môžeš si urobiť svoj plot, pokiaľ sa chceš chrániť. V skupine Právne poradenstvo toto bolo viac krát právnikmi zodpovedané.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
5. jún 2021

jáj plot...môj sused má tiež zničený plot, má v ňom diery a pod. a náš pes cez tie diery sa prepchá ku nemu na jeho pozemok ....Psa si musíme ustrážiť aby nechodil na susedov pozemok a o oprave som susedovi nehovorila vôbec nič - pretože viem že to nespraví ...😉

jankaovecka
5. jún 2021

Sprav si sama plot, idiot s debilnym psom si plot nespravi..
Troska zainvestovat do poriadneho plota ti usetri nervy a zdravie a na suseda sa potom mozes z vysoka vy.....

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lija22
5. jún 2021

myslim, ze sa vam oplati spravit murovany dvojmetrovy plot a nech si trhne nohou debil

oli18
5. jún 2021

Je odjakživa pravidlo, že každý oplotí len jednú stranu, druhá je susedova Ak máš aj tretieho suseda za záhradou, robí sa plot spoločne 50:50. Nie je to však pravidlo. Napr. dcéra stavala dom v preluke, ploty boli staré a starí susedia povedali, že s nimi nič robiť nebudú. Tak ich zbúrala, postavila múriky a dala pletivo na vlastné náklady z troch strán .