Kocky, prosim o radu. Ak mate niektora realnu zial takuto skusenost, bude to najlepsie.
Ako poskytovatela (dodavatela) elektrickej energie mame SSE. Byvame na strednom slovensku v oblasti kde pomerne casto vypadava elektrina. Rozumej su to par sekundove vypadky, vypne sa zapne sa, vypne sa a zapne sa. Samozrejme elektospotrebice trpia. Uz to bolo aj v davnejsie ale aj blizsej minulosti riesene v tv novinach, ze elektrikari o tom vedia ale len vseobecne nic nehovoriace "kecy" a skody ludom odmietaju (pre)platit.
V minulosti nam odisla pracka aj pre tento problem (odisla v nej elektronika) ale mala aj iny problem tak sme s muzom mavli nad tym rukou a kupili novu. Dnes vsak na zaklade tych vypadkov nam odisla chladnicka (cakam vecerom elektrikara/pana co sa aj venuje bielej elektronike, sukromne objednaneho nie cloveka z SSE). Ale uz ma to dnes "dopalilo" slusne povedane.
Mame bytovu poistku aj pre pripad "prepätia" elektriny, chcem to riesit s kludom lebo teraz volat do elektrarni tak to niekto fakt neprijemne schyta (viem ze dotycny na linke za to moct nemoze, ale vybuchla by som). Nie je to prvy krat (urcite aj v SSE maju o tom podrobny prehlad) mam zapisany cas kedy sa to presne stalo (bola som doma), a chladnicka po tejto "eskapade" dnes prestala jednoducho ist. Iny nasledok v tom nevidim, ale preto cakam aj na pana aby mi to potvrdil alebo vyvratil, ze to bolo nasledok tohto.
Moja otazka znie, je spolocnost SSE aspon "povinna" (teda aspon prejavia dobru volu) a daju potvrdenie ze v ten a ten datum, cas vypadavala elekricka energia. Alebo ako komunikovat s SSE v taktomto pripade? Fakt nie su povinny riesit skodove udalosti aj takehoto charakteru? Uz ked mame aj poistenie tohto, tak to podame.. Byvame v bytovke a neviem o nikom tu kto by s nimi riesil skodovu udalost, len nadavanie na tie vypadky elektrickej energie.
Dakujem Vam 🍀❤️
Toto treba riešiť s distribučnou spoločnosťou (SSD) a nie s dodávateľom (SSE)
Neviem poradiť, ale pripnem sa tu, mám podobnú skúsenosť s SSE, všade majú poddimenzovanu sieť a sú tieto výpadky.