Ahojte,
viete niekto prosim poradit - mame novu indukcnu varnu dosku a mne sa podarilo nevypnut ju potom, co som dorobila poslednu palacinku. Nie som na to vobec zvyknuta, mali sme predtym plynovy sporak.
Je tam na tej jednej "plotni" akoby prihoreta cast, ktora nejde dole klasickou hubkou. Moze byt, ze sa ta "plotna" znicila tym, ze tam 5-10 min bola polozena prazdna panvica a zohrievalo to na 11 stupen?
Neviem, ci to mam skusat cistit nejakym speci prostriedkom a skrabkou - nasli sme na nete, ze je nejaky prostriedok so skrabkou na indukcne dosky, len zas tam pisu, ze nepouzivat v pripade poskodenia varnej dosky a nie som si ista, ci je poskodena alebo len zaschnuta vrstva.
Na fotke je to cerstvo pretrete hubkou a nasvietene, aby to bolo lepsie vidiet.
Vdaka za rady, co s tym. Kiezby to bolo len spinave :(
Nema prosim este niekto skusenost?
No ja neviem... Crlkovo na fotke je indukcia celá špinavá... Ja umývam indukciu opacnou stranou hubky-farebnou, s jarou a niekedy s tým bielym tekutým práškom... Vyutieram vechťom... Ale mám tiež kúsok prihorene od vyprážanie ale že by som z toho vedu robila 🤔raz je viac, raz nieje...
Obyčajný cif a voda, nič špeci netreba. Stačí to vydrhnut hubkou alebo nejakou handričkou.
Hlavne nic abrazivne podla mna teda ani cif, ja pouzivam bud sanytol na kuchynu je taky odmastnovac alebo velmi dobry je vel done odmastnovac za studena, nastriekam a po 5minutach utrem, ale pozor, najlepsie v rukaviciach lebo vie vyzrat kozu
Tak nastastie to islo jednym pripravkom na intenzivne cistenie a skrabkou dolu. A prosim, tie maminy, ktore ste sem prispeli komentarmi - mate nejaky skrabanec na vasej varnej doske alebo vobec???
Mam jeden, hneď novú som si ju poskriabala... Utirala som ju vechťom a nejaká omrvinka mi ju poskrabala...
@poopsie a riesila si to nejak? Lebo mam pocit, ze k tym skrabancom sa pri tych indukcnych pride velmi lahko :(
Ja mam na indukčnej len škrabance ked tam chlap rezal nožom. Toto vyzerá na špinavú iba a v dm maju taký krém na vyčistenie, primárne myslim vodného kameňa, čistí to dobre.
Za ďalšie cca dva roky sa mi nepodaril ďalší.. Klop klop 🤣dávam si pozor, vtedy som mala rozsypanu ryžu.. A neviem či ona bola zlomená taká ostrá alebo tam bol nejaký kamienok 🤷♀️
@dmk_1 ano, mam ten len na intenzivne cistenie a rovnaku skrabku
ale nerob paniku, poskodena doska je prasknuta atd. Ta skrabka je presne na to aby si pripalence zoskrabala z toho. Tak hor sa do cistenia a neboj sa tolko tych spotrebicov. pozor na drhnutie nech si ju neposkriabes.
Inak s indukciou nemusis pouzivat najvyssie teploty napr. pri tych palacinkach a ked nie si zvyknuta, tak si zvyni na to, ze davas hrnce ked dovaris dole z platne.
vyskusala by som zapnut inu platnu, ci teda doska celkovo funguje (nie prazdnu opat, samozrejme), daj napr. varit vodu… ak funguje - tak funguje a skus to s tou skrabkou vycistit