Prestavba

23. máj 2023

Dobry den,
Ako ste mali porieseny/dohodnuty cas pri prestavbe domu a malom dietati?

Pracujem, domacnost je na mne, starostlivost o dieta tiez, cas na seba nemam, muz chodi do prace, ma na starosti prestavbu, s tym ze nerobi nieco kazdy den, ani neviem ako cas plynie, ked nieco potrebuje pomozem mu. Jeho cas pre seba je na telefone.

Kym ste prerabali, mali ste dohodnuty aj nejaky cas pre vas napr na cvicenie?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veselo_neveselo
23. máj 2023

Treba si najst cas, dohodnut sa, aj za cenu ze prestavba bude trvat dlhsie.
Ale v tom ti ini nepomozu, to si musite dohodnut vy dvaja. Kazdy potrebuje cas pre seba.

zuzanka.zuzu
23. máj 2023

on si čas na dieťa nájde kedy? na seba si našiel. na teba? to neviem, nespominas... ale čo dieťa? toto nikdy nechápem že ženy musia "dať mužovi dieťa" 🙈 čo on s ním nechce byť iniciatívne sám? a toto nie len v tejto téme, to je ako mor na koňovi pomaly v každej téme zopár žien toto píše ako "výhru" 🤦

autor
23. máj 2023

Muz je sikovny, hoci lenivy a aj si to sam prizna. Ked bolo treba tak som mu pomahala, nemam s tym problem lebo viem, ze lepenie dlazby a ine cinnosti pri prerabke su narocne fyzicky, preto jeho “ulohy” v domacnosti su, ze obcas vylozi/nalozi umyvacku a hotovo. Upratovanie, varenie a casto aj nakupy su v mojej rezii v spolupraci malej. Ona sa uz dokaze zahrat 10-15 min sama ale to akurat umyjem kupelnu a aj tak aspon 10 krat dobehne ze nieco chce, muzov pristup je taky, ze bud nech jej pustim telku lebo on si zrovna zmyslel, ze ide nieco robit a nemoze to odlozit. On nevie planovat, chyti sa nieco robit a zisti, ze mu nieco chyba tak zabije 2 hodiny, ze ide do obchodu. Mame zahradu a mam pocit, ze pre neho je to tak trochu aj relax, vzdy ked nieco robi tak je tam zas sam, moze si porobit, nikto mu x krat nic nehovori, nemusi sa otacat dokola, kde je a co “vymysla” dieta. Ja moju zalubu, jogu, som nerobila poriadne od porodu, proste nikdy nebol cas, lebo dom bol vzdy bolo, je a este bude treba robit.
On sam sa iniciativne nicoho nechyta okolo malej, vsetko mu hovorit dokola a dokola, zahrat sa s nou nevie, mala 3 roky, cize sa s nou da uz komunikovat, malovat ju bavi.
Viac krat sme sa o tom uz bavili, on to vzdy nejako zvrtne, pretoci, ohradi sa, ze chce vsetko co najskor dokoncit aby mal uz klud, ja som vzdy tiez odkladala ale vacsinou som uz iba podrazdena, nastvana a neviem ci je problem vo mne a cakam vela alebo ci mame vacsi problem.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. máj 2023

@elizabet173 jj ja viem ze to bola moja vina, ze som vzdy ustupovala, lebo bud chcel hento alebo toto a ked ja som chcela nieco tak zas nie lebo teraz treba urobit toto a tamto. Vysledkom vsetkeho je, ze niektore detaily nie su dokoncene, este chce dorabat 1. poschodie, vonku. Celkovo mam problem s asertivitou aj v praci.

andreakotesova
23. máj 2023

Fungovali sme normalne. Dali sme si dom prestavať na kľúč a firmu sme len chodili kontrolovať z času na čas 😆

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz