Ahojte. Poradi mi prosim niekto? Mam taketo paradajky, su dost vysoke. Len kazda ma len 2 listy. Ale su tak vysoke, ze sa uz mocu do seba. Mozem ich uz presadit do kelinkov od jogurtov?
Majú málo svetla, preto sú také vysoké, ťahajú sa za ním. Tie žalúzie si vytiahni, prípadne ich prelož na iné okno, kde budú mať svetla viac, takto sa tie rastlinky trápia.
@oli2782 jasné, vyzerajú fajn, len osobne by som tie veľké dala viac od okien preč a tie malé dopredu na slnko
len taká podotázka...budete čakať do mája na vysadenie vonku?
Paradajky sa plánujú keď majú 2 páry pravých listov, ty máš iba klíčne, veľmi slabé a vysoké.
Radšej zasad znova, tieto sa budú iba trápiť
@ivetta1234 áno, ja vysadzam až po zamrznutých 🙂
@katzed keď ja som taká premotivovaná 🙈 moje sú už také veľké že by som ich už rada dala von 😀 ale hej počkám lebo možno ešte aj snežiť bude (viď. minulý týždeň), diki za radu
@ivetta1234 ak bude počasie ok môžeš aj skôr,ale určite až začiatkom mája 😉
@viestta asi to zalezi aj od odrody. Nase tiet nemali vela svetla kedze pocasie bolo a je ake je. Ale su pevne.
@ivetta1234 ano my vysadzame v druhej polke maja. Podla pocasia
@oli2782 Cas na presadenie von? To nie, az po zamrznutych.
@misinka0611 Krásne sú😍
Sadiť von isto nie, ešte by som počkala, tak nejak po zamrznutých. Cez deň by to zvládni, no v noci by mohli veľmi ľahko zamrznúť a to by bola veľká škoda
@oli2782 Ďakujem, veď aj ty ich máš pekné 🙂 Verím tomu, že bude pekná úroda. Len ako mohli by zosilnieť. Verím že to prenášanie von im pomôže. Dnes ich dám von, už mám aj krabice na ne, nech ich neberiem po jednom a zajtra budú musieť byt vnútri keďže ma skoro celý deň liať.
Kazdu daj zvlast do kelimka a zasad ich hlboko, nech trci max 2/3 z toho, co teraz. Su take slabe, neviem, ci maju dost svetla, lebo vyzera to tak, ze sa len tahaju za svetlom-takze mozno aj miesto zmen.