Prerábka prerobeného bytu

7. jan 2024

Ahojte, neviem, ci som sem prisla po radu alebo len sa vypisat, ale ide o to, ze sme pred vyse rokom kupili byt, pekny, novy, zariadeny. Byt je zariadeny v takom modernom style, vstavane skrine su z cierneho skla, podlaha je siva, kychyna tiez vo farbe cierny lesk, kupelna bielo-cierna. Ked sme byt kupovali, velmi sa mi pacil, posobil ozaj moderne, pekne zladene vsetko. No ale casom sa mi to zunovalo a co je najhorsie, kedze tu prevladaju farby biela-siva-cierna, neposobi utulne. Najprv som to ani nevnimala, ale teraz sa mi velmi zacali pacit ine styly a farby, najradsej by som vymenila vsetko od podlahy, volila by som dekor dreva a svetle odtiene.
Ked to nadhodim manzelovi, tak aj on uzna, ze aj jemu by sa uz viac pacilo ine zariadenie, ale je to hlupost, vyhadzovat novy nabytok. Vsetko tu je robene na mieru, takze aj nove veci by museli byt robene na mieru a nebola by to veru lacna zalezitost. Plus vymenit v celom byte podlahy, ozaj by to vyslo celkovo vela penazi.
Neviem ani aku radu chcem pocut, viem sama, ze je to uplne od veci, chciet prerabat nieco nove, len som sa tak prisla asi vyzalovat.

jj298
7. jan 2024

Skus sa vyhrat s doplnkami. Vela zrkadiel ktore dodaju svetlo a vela latok (vankuse, koberce, zaclony, zavesy) a kvety ti to mozu pekne zutulnit. Isla by som do svetlych zemitych farieb a dreva.

viestta
7. jan 2024

Vsad na farebne doplnky, cierna, biela a siva u dobry zaklad pre kazdu sviezu farbu. Viac textilii tiez pomoze k zutulneniu interieru

simca06022011
7. jan 2024

bezne ludia kupia prerobenu nehnutelnost a prerabaju to aj tak na svoj obraz.. cize je to len na vas a na financnych moznostiach. Zaklad je citit sa tam dobre.
Dokonca aj taki co si sami stavaju, zariadia, pridu na to, ze im nieco nevyhovuje=vymenia... a mozno keby ste zapojili fantaziu nebolo by treba menit vsetko, ale nasli by sa kompromisy. Farbu pridas zavesmi, obrazmi, zmenit niekedy staci aj farbu gauca, koberec...
Moderne interiery maju velku nevyhodu, ak ho navrhuje niekto iny, podla seba, druhemu cloveku sa casto okuka a nebavi ho to, lebo to proste nie je jeho styl... mna napr. tlacili do bielej lesklej kuchyne, pritom neznasam bielu, neznasam biele leskle kuchyne :D urobila som kompromis, ale aj tak by som najradsje dala kuchynu este tmavsiu :DDD detto, vraj ziadna kuchyna do U, ale ostrov bude naj.. dala som.. a po 7rokoch mam stale nervy z toho.. a ta kuchyna sa proste bude prerabat. Ak aj nepojde prec komplet, dam ju prerobit do Ucka..
K sa niekde necitis dobre, nie je hlupost si to prerobit/prisposobit.

atothova
7. jan 2024

Nemusite to vyhadzovat, nabytok sa da premalovat/prestriekat. Ja som zvazovala vymenu dveri na vstavanych skriniach, lebo vnutro bolo dobre, ale nakoniec som si na tie dvere aj zvykla. Dokonca su aj specialne farby na kupelnovy obklad.
Pozrite si na IG profil peknebyvat. Pretvorili vela veci v byte za par drobnych.

rebrambora
7. jan 2024

Ved tie farby to je najlepsie co moze byt! Ved doplnky, koberce mozes dat vo farbach ako chces.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadka1997
7. jan 2024

Ak chces nieco pestrejsie ako pisu kočky vyššie tak bytove dopnky k tomu velmi dopomozu.. ja by som zas najradsej vsetko ladila do jednej farby ako myslim nabytok ale to sa nedá

obkladac
7. jan 2024

Skús takéto obrazy určite zaberú

morusha
7. jan 2024

Ja som to pochopila tak, že ti ani nejde o tie farby ako o ten celkovo ultra moderný dizajn, ktorý pre niekoho nemusí spĺňať atribúty útulneho bývania. Toto doplnkami nevyriešiš, pokiaľ celkovo štýl nevyhovuje. Na prvý dojem to človeka možno ohúri, ale napr. ja milujem odtiene dreva a taký trochu retro nádych, tým moderným sivobieločiernym interiérom neviem prísť na chuť.

lily09
7. jan 2024

Mala som to podobne, velmi sa mi pacil jeden nabytok kt.aj doteraz mame ale az nazivo doma sme si uvedomili ze nepasuje k podlahe. Taktiez gauc nepasoval k malovke. Velmi nam pomohla spravna farba koberca. Tiez sme popridavali mnohe vankusiky na gauc a dala som si vela kvetov do elegantnych kvetinacov, viacmenej ich mam v jednej farbe. Takze urcite doplnky vela spravia, to suhlasim s ostatnymi. Akoby to tie doplnky zahladili a nekrici mi to tak.
Prip.skuste dizajnera, nam takto tie farby poradila jedna skvela pani v obchode s doplnkami ktoru touto cestou pozdravujem 🙂)

gabika0825
7. jan 2024

Skús to trosku zutulnit doplnkami, to dokáže naozaj veľa. Najprv s mužom porozmyslajte, aká farba by sa vám dotoho hodila, popripade 2 farby, ktoré sa navzájom dopĺňajú a budú vyzerať spolu dobre. S takými farbami ako máš interiér sú super kombinovateľné skoro všetky farby. Bude to vyzerať hneď inak. Skús si len do obyvacky hodit koberec, vázu s kvetmi, kvety v kvetináči, nejaké obrazy farebne a hneď to bude pôsobiť inak.

martinkatinka
7. jan 2024

Ja mam muža stolára, za 10 rokov už tretí krát prerábať kuchyňu,😃 a zase sme sa pustili do synovej izby, tiež už tretí krát. Výhoda je, že podlahy a dvere sú také Univerzál, aj keď teda dvere brusil a olepoval fóliou. My stále niečo prerábam. Vždy kvôli funkčnosti.

muchotrafka298
7. jan 2024

Kuchynsku linku vies poriesit tak, ze ked Ta irituje farba, tak vymenis dvierka, to Ti stolar urobi uplne v pohode. Ze Ti korpus linky ostane a spravis len refresh z vonku. Nie je to uplne lacne, kedze to musis dat urobit, ale nevyzera to zle a budes sa citit ako v novom. Doplnkami a farbami kobercov, zavesov a pod. vies zmenit ten interier ciastocne.

egonsk
7. jan 2024

skus dat na podlahy koberce, tie vyrazne zmenit pocit z miesta. Do spalne mozno nejaky tmavocerveny hunaty, do obyvacky mozno zlty hunaty, do wc velku predlozku, na chodbu modry napriklad ... atd.

roja01
7. jan 2024

@muchotrafka298, prosim ta nemas kontakt na stolara, ktory vyrobi nove dvierka na linku? Len takeho, ktory to uz robil a ma zdroj na odolne materialy, ziadne foliovanie a pod. Dakujem.

madeincssr
7. jan 2024

Vo vseobecnosti vela vyraznych (v danej dobe modernych, "dizajnovych" veci) sa velmi rychlo zunuje, okuka. To plati pre dizajn vsetkeho, nielen bytovy. Cize kto rad stale meni, tak menit/rekonstruovat, ale kto stale vsetko menit nechce, tak dizajnovat skor neutralne, jemne, svetle farby alebo len na bielo, ziadne sachovnice, vyrazne vzory, ci velmi syte farby, skor odtiene dreva... Pories vymenu dvierok, ako radia, vymalujte na jemne farby, vymen dvere vstavanych skrin a ostatne zmakci doplnkami, ako radia ostatni. Pekne jemne zavesy, jemne tienenie okien, niekde celoplosny koberec... V kuchyni by sa dala vymenit aj pracovna doska a prip. aj material na stene za nou.

cimage
7. jan 2024

Ak mate hladky nabytok, tak sa to da jednoducho otapetovat samolepiacou tapetou. Je to rychle a najmenej pracne a mozno aj najlacnejsie.

muchotrafka298
7. jan 2024

@roja01 bohuzial nemam kontakt, ja som si davala celu linku. Viem ale, ze vela ludi to riesi tak, ze si vymienaju dvierka, ak nemaju peniaze na celu novu kuchynu.

jaroe
7. jan 2024

Tiež sa prikláňam k názoru, že len trochu pomenit. Napr. podlahy by som nechala, vymenila dvere na skriniach, linke....

lamonita
7. jan 2024

Čierne sklo... čierny lesk... čudujem sa, že riešiš zunovanie a nie sťažovanie sa na udrzbu😃😃 ja mam Čierne sklo na celej skrini ale teda najradšej by som tam kameň hodila🤣🤣🤣

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
madeincssr
7. jan 2024

@lamonita
@stastnamanzelka
Presne tak. Cierna je najhorsia farba na udrziavanie. To by vedeli rozpravat majitelia ciernych aut. Vyjdes z umyvarky a po par sto metroch je zas spinave.

milanemila
7. jan 2024

Vstavane skrine sa daju potiahnut foliou, na kuchyni vies napriklad iba vymenit dvierka. Menit podlahy by bol masaker ani nie kvoli financiam, ale kvoli vstavanemu nabytku, rovnako rozbit novu kupelnu nie je nic moc. My mame tiez ciernobiele kupelne, v detskej som pridala farebne uteraky aj davkovace na sampon, sprchas atd, farebne predlozky no a v nasej “dospelackej” sa mi ta kombinacia paci a pridala som k nej olivovo zelenu.
Zutulnit vedia za esy, velky makky pohodlny gauc s nejakymi vankusmi, pripadne na cast podlahy zvolit nejaky makky konerec s vyssim vlasom.

roja01
7. jan 2024

@muchotrafka298, ja neviem najst. A nechcem nekvalitne dvierka, co budu pekne len 3-5r.

vanilkovazmrzka
7. jan 2024

Ukaz nejake fotky ;)

simca06022011
8. jan 2024

Stolár dvierka bezne "nerobi" ani ak robi celu kychynu, objednávajú ich vyrobené. Napr v zv mame takú firmu vo ich dodáva. Čiže kľudne, ak človek dokáže dat kovania, úchytky, namontovat si to, vie si to aj sam vymeniť.

jarkap1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
8. jan 2024

@stastnamanzelka ja mam lesklú podlahu kamennú kremovu, tento problém mám z čističov alebo ak ju prilis na mokro umyjem. Sú speci prípravky co film nenechavaju na podlahe( napr zn. Fila, ale to mam.odskusane iba na kamen, ale su alkoholove cistiace umiverzalne rôzne), sú také co to zhoršuju, dokonca dokážu úplne poškodiť a zmatnit podlahu. V zime to mam.horsie, keď ide podlahové kúrenie viac, treba v podstate riadny mop, riadne zmykat, alkoholovy čistič a podlaha je lesklá.
Ja som od zúfalstva kedysi karcher na okná na to použila:D potom som supla koberce všade z kade sa Roznasa špina... kuchyňa k linke, do chodby k dverám...

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
8. jan 2024

@stastnamanzelka len o typ cistica ide, a presný typ podlahy. Značka he potom druhá vec, hg ma tiez. Ja kwd neviem zohnať iné tak používam Slovenský výrobok od Banchemu Pantra profesional 06, pripadne talianske značky mávajú takéto.
Často ak su aresivne čističe rôzne amoniakove atď, práve tu lesklost zlikviduju úplne a už potom nepomôže nič.
Hlavne pozor aj na koncentráciu a fakt dobre zvykať handu, žiadne mokré mapy nenechávajte.