Prerábka elektriny v byte

honey24
27. mar 2024

Ahojte,
je tu niekto, kto si dával v poslednej dobe prerábať elektrinu v byte?
Kúpili sme byt a káble máme ešte hliníkové. Chceli by sme si to dať komplet prerobiť, rozšíriť 1 fázu na 3, ...
Byt je 2 izbový, cca 60 m2.
Zaujímalo by ma koľko Vás to zhruba vyšlo a ako dlho tá prerábka trvala.
Vopred ďakujem 🙂

viestta
27. mar 2024

V prvom rade si zistite, ci vam vobec povolia 2 fazy

zuzinabila
27. mar 2024

@honey24 byt neporadim, ale dom cca 240m2+pivnice, 1,5 roka dozadu cca 6000 Eur+DPH.

dankabetka
27. mar 2024

@honey24 ahoj, riesili sme to 3 tyzdne dozadu.... mame 2 izbak tiez, , kupelka a wc uz sme mali urobene pri prvej rekonstrucii ( tak to sme nerobili) a teda cez vikend sme komplet vypratli byt, v pondelok drazkovali skary , utorok tahali kable, stredu prisli omietkari a v piatok sme malovali cely byt, cez vikend sme upratovali a nosili nabytok.
cenu ale neviem a ani nechcem vediet 😅 muz to mal vybane cez kamaratov.

zuzinabila
27. mar 2024

@honey24 ale teda dala som cenu len za elektriku. nasledne omietky a malovanie neratam..to sme uctovali osobitne.inak, mame komplet tehlovy dom, to je tiez rozdiel, do coho sa seka..

valiant
27. mar 2024

@honey24 zalezi ci mate tehlu alebo beton. Musia to na nanovo zasekat a do betonu je to tazsie a drahsie. Tri fazy vam nemusia povolit. To si musite zistit. U nas to nepovolili elektrarne. Museli by sme nechat prerobit celu rozvodnu, to by bol zasah velky z elektrarni, pred 10 rokmi vraveli, ze nejakych 30 tis.
Opytajte sa. Ak nemate zavedene tri fazy v dome, asi nepochodite.
Kupte si indukcnu dosku na 220.

U mna komplet elektrika do betonu, 70m2 trvala 5 dni. Cena je nepodstatna, lebo je to uz 8 r.

vikisisi
27. mar 2024

@honey24 asi by bolo dobré aj uviesť mesto v ktorom máš byt lebo určite bude dosť rozdiel či Bratislava alebo napríklad Svidník

cheeta
27. mar 2024

https://projektovakalkulacka.sk/

mne dosť pomohlo toto, lebo inak sa ťažko ako laik zorientujem. Tuším je oficiálny dajaký cenník stavebných prác, ale to je taký základ...asi.
inak som túto firmu aj použila a skutočne sme takmer presne dodržali kalkulovaný rozpočet.
vraj je to drahé, no živnostník mi narátal obdobu.

bublinka127
Autor odpoveď zmazal
Zobraz