Ahojte, neviem si rady, nemam fantáziu.
Mame 2 izbovy byt, ktorý ma 76m2. Je velky, ma dve velke izby, veľkú kuchyňu a veľkú nevyužitú chodbu.
Ide o to, že sa nám narodila dcera a potrebujeme nejak vymyslieť ako pridať tretiu izbu a hlavne kam aby to nevyzeralo zle.
@lauramol z jednej izby by som ja dcere urobila detsku izbu a z druhej izby obyvacku a spalnu zaroven (spravila tam nejaky predel, za ktorym bude v podstate len postel..), do chodby by som dala vstavane skrine a do kuchyne lavicu, kde by sa dalo tiez posediet. Do detskej by som dala TV, aby ste netravili vela casu v obyvackospalni a dala tam mini gauc, aby nepozerala TV len z postele..
Skús nejakému architektovi napísať, odborníkovi na bývanie. Vždy využi pohľad odborníka v čomkoľvek, ma v tom prax aj objektívny pohľad. Teraz sa dá napísať komukoľvek, nájdi cez nejaký Instagram profil architektov alebo tak.
Ako ti mame pomoct bez nakresu ,fotky ci ineho nejakeho vizualneho obrazku????
Bez podorysu velmi tazko , hlavne treba zistit ktore sú nosné steny v pripade prerabky
Supni sem podorys 🙂 76m je dost vela, take byvaju aj 3izb uplne bezne (aj mensie 🙈)
Ja by som sa drzala iba zasady, aby kazda izba mala okno.
@tilonka suhlasim tiez by som to Tak spravila 👍👍
Kuchyňu spojiť s chodbou a spraviť tam kuchýň-obývačku s predsieňou, alebo predsieň nejako oddeliť. 2 izby by som nechala ako spálňu a detskú izbu.
Tu nepomôže iba fantázia, ale realita - ktoré steny sú nosné a kde sú rozvody vody, plynu, odpadu.
Nepýtaj od nás fantáziu, kým nevidíme pôdorys.
Daj sem fotku pôdorysu, označenie , rozmery, poradíme
Ak je to klasické "jadro", tak som to videla tak, že kúpeľňa s weckom boli za sebou, nie vedľa seba, v tej chodbičke do kuchyne bola linka, a za ňou dvere a v bývalej kuchyni spálňa. Stôl kuchynský bol v obývačke.
Do jednej veľkej izby urobiť stenu z sadrokartónu. Ovšem záleží od okien.
@lauramol No, bez pôdorysu ti tu ťažko niekto poradí 😉