Prerábanie domu

kristina651
18. feb 2023

Ahojte,
s manželom si chceme prerobiť dom, ktorý sme zdedili po rodičoch a máme dilemu ako vyriešiť horné poschodie. Na zemi sú položené "diľe" ktoré vŕzgaju a pod nimi je asi 10-15cm medzera a tak betón. Určite chceme tie diľe vyhodiť a dať podlahu len nevieme čím ten priestor vyplniť. Betón, ževraj ísť nemôže pretože môže začať stekať po stenách na dolnom poschodí . Nemá niekto s niečím takým skúsenosť. Ďakujem za každú odpoveď.

katulienocka999
18. feb 2023

@kristina651 v tomto by som sa radšej obrátila s otázkou na modrú strechu kde by poradili lepšie 🙂

zalka
18. feb 2023

@kristina651 izoláciou- vata, alebo pochôdzi polystyren tvrdený EPS tuším https://www.austrotherm.sk/aktuality/magazin/po... , drevený rošt a na ten osb dosky, a na tie potom podlaha

lenkalenka1987
18. feb 2023

Asi naj je liapor a na to osb dosky, ale teraz bude asi tá cena vysoka, pri tom náraste cien stavebneho materialu

romi9
18. feb 2023

@kristina651
Aj ja odporucam otazku smerovat na Modrú strechu

andreatytler
19. feb 2023

@kristina651 Si si ista ze ten novy beton by stekal po stenach na dolnom podlazi? Asi to bolo myslele tak ze ak by ste tam naliali beton, tak by vam mohol cely plafon spadnut na hlavu na dolnom podlazi.
Na co su tie diľe pripevnene ked je pod nimi 15 cm medzera?
Preco treba te priestor vyplnat? Podlaha vrzga ked nie je dostatocne primontovana k stavbe. Pred tym ako zmenite cokolvek na podlahe si dajte urobit posudok statikovi aby ste vedeli aku ma ta stavba nosnost. Samotna nova podlaha je velmi tazka.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvietok173
19. feb 2023

Urcite tepelnu izolaciu to je jedno ci polystyren ci styrodur alebo vatu. zalezi aka bude buduca podlaha jej konstrukcia. Kludne mi napis som stavebna ING ale pre viac nazorov taktiez pdporucam modru strechu. Inak ten beton 😉 ak uz tam je beton v podlahe starej novy nema ako vytiect, dava sa vsak nivelizacna hmota na taku hrubku. A inak ak tie dile povodne nie su napadnute cervotocom kludne by som ich pouzila opat ale pekne prebrusit a budu skvele pripadne ak nechcete pouzit tak predat, teraz je drevo drahe. Ak by si chcela hocaku drevenu podlahu ktora sa nabija ako dile tak musis mat pod tym drevenu konstrukciu a pomedzi vyplnis tepelnou izolaciou a das drevo ak to bude laminatka ci ina podlaha moze byt skladba rovnaka ak vsak chces napr lepenu drevenu ci lino tak musis vrch dat nivelizacnu hmotu v tenkej vrstve ale pod to opat tepelnu izolaciu.Kludne mi posli foto ci viac info do IP.