Ahojte.
Mozno mi budete vediet poradit. S priatelom sme si povedali, ze prerobime spalnu. Bocne steny mame este z predchazajucej realizacie cokoladovo hnede, take kapucino a hlavna tj zahlavna stena je tmavohneda. Plus hnede nepriehladne závesy. Mame radi v noci uplnu tmu. Prave sme si chceli kupit novu postel, ktora bola strieborna a super by tam v tej tmavej izbe vynikla. Bohuzial bola moc velka, takze sme museli zobrat inu, ktora je ale viacmenej tmavo seda. Nedala sa objednat v inej farbe. Takze v podstate tmava postel v tmavej izbe. Ako by ste nasledne skombinovali ostatne veci, nech ta izba nejako vynikne? Chceli by sme tam dat nejaky makky koberec, ale neviem akej farby, aby to ladilo, ale nesplyvalo. Dvere na rolldore oproti posteli by sme asi uvazovali biely lakobel, nech to trochu presvieti tu izbu, nech aspon cez den nie je uplne tmava. Pripadne nejake bodove osvetlenie nad postel?
Dakujem za rady.
@viavianesta praveze tie steny menit nebudeme, ta farba sa nam lubi a je to izba na prespatie, takze nevadi, ze ten tmavy odtien ju zmensuje. Len teda, aby nebolo vsetko hnede a sede, tak ake ine farby sa k nim hodia.
@danielamendez tak by som šla do odtieňov hnedej alebo sivej, ale v úplne svetlom prevedení, čo sa týka koberca, alebo taký striekaný, kde by boli také odtiene..prípadne do bielej, ale tá je rychlo špinavá..k tomu nejaký svetlý prehoz cez posteľ v odtieni koberca, prípadne nejaké dekoračné vankúšiky v podobnych farbách..trochu by to izbu presvetlilo...ale ja som skôr na také zemité farby, na mňa by bola žltá, zelena príliš, ale netvrdím, že by to vyzeralo zle..každému podľa vkusu 😉
@danielamendez no urcite svetle, bezove/kremove
@danielamendez ved na nete najdes tolko inspiracii, pohladaj, co ti padne do oka. Nemusis mat ziadnu predstavivost…
@danielamendez Ak spravne chapem, ze mate steny hnede? Kapucino je taka svetlohneda, ale vobec nieje tmava. Ak mas prilis tmavo, daj svetly koberec, krasny hunaty, a este prehoz na postel, tiez svetly, a pripadne kombinovane okrasnne vankuse na postel. Sklenene alebo svetle tienidlo na svetlo. Ak mate nocne stoliky, kam sa zmestia lampicky, tak aj tie radsej vybrat svetle neutralne farby.
Ak nie, este ma napada bud zrkadlo na stenu na presvietenie, alebo svetlejsi obraz.
Skus este ten biely lacobel prilozit na miesto kam.pojde, lebo to je fakt nemocnicna biela. Nenajdete jemnejsi odtien co by tak sedel k tej vasej hnedej? Ak mas vzorku tej hnedej, zober ju do obchodu a poprikladaj k lacobelom, mozno ta nieco oslovi.
@danielamendez doladiť červenými vankúšmi, koberček , alebo bordovej farby mohli by byť aj modré
My sme mali hnedé steny v izbe a všetko ostatné sme mali biele
@danielamendez Vsetky steny tmave zmensuju opticky priestor, preto navrhujem steny na bielo a jednu ponechat bud hnedu, alebo urobit drevenu zastenu, pripadne iny zastenny panel, robia rozne druhy, zalezi od hrubky penazenky. Vygooglis -
https://dam.nmhmedia.sk/image/47b7f1c3-99ec-438... Doplnky sa potom daju kombinovat bud zemite farby, alebo ozivit zltou, pripadne sviezou zelenou...vsetko je to uz len vec vkusu.