Dobrý deň,
prosím Vás o radu. Potrebujeme prepísať energie na starú mamu po zosnulom starom otcovi. Kontkrétne SSE a StVPS je naozaj potrebné vypisovať všetky žiadosti, ktoré požadujú? Všetko ostáva ako bolo na odberných miestach akurát sa zmení meno. Obaja boli vlastníkmi nehnuteľností s trvalým pobytom príde nám to pritiahnuté za vlasy vypisovať toľko žiadostí, robiť odpisy elektromerov a vodomeru, keď ide len oto aby nechodili platby a zúčtovania na zosnulého.
Vopred ďakujem všetkým, ktorý majú nejakú skúsenosť a poradia.
Áno je to potrebné prehlásiť, trošku sa vymotaj z tej lenivosti a nakoniec zistíš, že tých tlačív nieje toľko, alebo rovno to rieš cez internet... Neviem ako u elektrikárov ale rtvs všetko cez net... Na mŕtveho človeka pošta nechodí 🤷♀️
Aj my sme museli vypisovat milion papierov pri prepise energii ked zomrel ocino.A pritom tiez isla iba zmena z neho na maminu.Strasna byrokracia plus samozrejme si vsetko zauctovali,takze kopec zbytocnych poplatkov
@poopsie môj ocko zomrel v auguste, všetko je už dávno prepisane a veľmi dlho nám chodili obálky na jeho meno. Ešte s oslovenim, kde bolo napísané že pán XY, bol nám doručený umrtny list a tam znovu jeho údaje.. A to nebol jediný list.
@bambulkaemi bohužiaľ, treba. Tento rok som to riešila, zomrela mi mamina a všetko som prepisovala na otca. Elektrina a plyn išla relatívne v pohode, veľa vypisovania, ale všetko sa spravilo naraz na pobočke (mala som všetky papiere, splnomocnenia a pod.). Horšie to bolo so Slovak Telekom, ten riešim doteraz. Je to únavné všetko vybavovať, ale bohužiaľ, nevyhneš sa tomu. Ja som aspoň mala šťastie na príjemných pracovníkov.
@trinity_77 ak ste nepovedali doručovateľke, nemá z kade vedieť, vo veľkom meste nieje žiadna povinnosť sledovať nejaké parte.. Ak ešte dôchodok chodil na účet, ide to mimo doručovateľky...
V malej obci alebo na dedine všetci všetko vedia
@poopsie konkrétna SPP vedeli, že ocino zomrel, ktorý to aj tak niekoľko krát posielali na jeho meno aj po viacerých urgenciach, s tým nemá nič dorucovatelka
@trinity_77 tie listy mŕtvym nechodia pretože ich doručovateľky otáčajú 😉oni to pošlú jasné, aj preplatky na šeku, nemajú problém.. Ale keď dorucovateľka vie, že adresát nieje živý má povinnosť list vrátiť...