Prenosná klíma do garzónky

meriene
5. jún 2022

AHOJTE
prosim vas poradte mi aku mate prenosnu klimu v garzonkach ? Neda sa to vydrzat na 11tom a este je len jun.. Mame ochladzovac vzduchu, ale to je o nicom .. Som v prenajme takze riadna klima neprichadza do uvahy , tak mi pls odporucte nieco ine ..
DAKUJEM

amiaja
5. jún 2022

@meriene 📌 pripnem sa, tiez ma to zaujima

cubo2
5. jún 2022

Prenosná klíma nie dobré riešenie, lebo z nej ide hrubá hadica, ktorá musí ísť von oknom / balkonovymi dverami a teda to netesní dobre a horúci vzduch sa ti stále dostáva dovnútra.. čiže spáliš kopec elektriny a efekt je minimálny.. skúsila si opýtať sa majiteľa či by bol ochotný si namontovať poriadnu klímu?

meriene
autor
5. jún 2022

@cubo2 samozrejme,ze som skusila , no samozrejme ma odignoroval ....

es2021
5. jún 2022

@meriene my sme mali prenosnu v garzonke a teda podla mna lepsie ako nic. Ale nie je to lacne, tak mozno stoji za pokus spytat sa majitela ci nebude mat zaujem poriesit.

jankalukasova
5. jún 2022

@cubo2 aj toto ma riešenie. Samozrejme záleží od toho aké sú okná alebo balkónové dvere ale u mojich rodičov je sú balkónové dvere delené na menšie okienko dole a väčšie hore nad ním. Naším som vymyslela, že miesto malého okienka (skla) na leto osadia do rámu pevnú výplň. V tej je vypredaný presný otvor a do toho je zasunutý ten "výfuk". Takže teplo zostava vonku. Môj tatino predáva plastové okná, takže si to vedel urobiť ale dá sa to aj bez toho.. pravdou však zostáva, že tá klíma nie je taká účinná a hučí. Ale je to asi lepšie ako nič.

sella38
5. jún 2022

@cubo2 to nie je pravda. Pouzivame prenosnu klimu v dvojizbovom byte a efekt ma v dvoch izbach a na chodbe, takze v garzonke sluzbu urcite urobi...
Co sa tyka vyvodu, do okna mame original rukav a teply vzduch dnu neprepusta, ak ho pripevnis spravne...

wade
5. jún 2022

Efekt ma, ale za cenu vysokej spotreby energie. Problém je ta hadica a ktorá síce tlači teplý vzduch von ale zároveň vytvára v byte podtlak a tým pádom sajes naspäť vzduch z vonkajška. Výmenník tepla je tiež priamo v jednotke. A je ukrutne hlučná ak ma byt účinná. Spat sa pri nej podľa mna nedá. Ale ak nič iné neprichádza do úvahy - je to asi lepšie ako nič.

cubo2
5. jún 2022

@meriene a prestahovat sa do ineho najmu sa ti neda? Ved je to len najom.. ked ta ma majitel na haku, mozes ho mat aj ty..

cubo2
5. jún 2022

@es2021 ano je to lepsie ako nic, ale za tu cenu a spotrebu energie je to neefektivne

brembo
5. jún 2022

@meriene predávajú sa k nim na okná európska utesňovacie sady na okno. Okno otvoríš,nalepíš a nasadíš hadicu. Len nekupuj sadu od výrobcu,tá je na odsúvacie okná. Niekde tu bola o tom téma i s odkazom,kde sa to dá kúpiť. Rozhodne 1000x lepšie,ako sa škvariť na 11. Jedinou nevýhodou je hluk.

matkahelka
5. jún 2022

@meriene hlavne si pozri spotrebu energie. ak byvate v garsonke, predpokladam, ze sa peniazmi ohadzovat nemozete. a okrem tej spotreby su tie prenosne klimy velmi hlucne, TV pri tom pozerat nemozes. resp.mozes, ale budu ju pocut aj susedia 😁

horalka1986
5. jún 2022

Mali sme prenosnu klimu 4 roky v dvojgarzonke, kedze sme byvali na 12tom smer zapad. Bez nej 40 stupnov v byte. Bola pri okne, predavaju na to taky velky kryt ktory je na zips a cez ten vyvedies ruru rovno von cez okno. Kupovali sme ho tusim v datarte a je urceny presne na tento ucel.

meriene
autor
5. jún 2022

mna hlavne zaujimali konkretne znacky ...

zefyra
5. jún 2022

@meriene My máme značku Biet, maximálna spokojnosť

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz