Prenájom bytu

zuzuka19
5. sep 2022

Ahojte, mám otázku k prenájmu bytu. Na akú najkratšiu dobu ste byt dali do prenájmu? Väčšina inzerátov je na dlhodobý prenájom, minimálne na jeden rok.. Ja by som si však chcela prenajať byt - ideálne garsónku na 4-6 mesiacov. Je to vôbec reálne?

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liljana
5. sep 2022

A co normalne prenajom na rok a 3 mesiace pred skoncenim dat vypoved?

ninusa221
5. sep 2022

My sme uz 3 rok v podnajme vzdy si dávame na rok aj ked je to len taka formalitka myslim si ze keby sa nieco stane tak sa vieme dohodnut. Priatelova sestra ma na priváte kym nedostuduje a ked rok nechodila do školy aj tak cvakala najom a ani tam nebola.😀ale k tvojej otázke zalezi od prenajímateľa

zuzuka19
autor
5. sep 2022

Ďakujem za odpovede 🙂

@liljana To je tiež možnosť... No skôr by som brala opačnú možnosť - najskôr na niekoľko mesiacov a v prípade, že mi to bude vyhovovať tak zmluvu predĺžiť. Bol by to môj prvý prenájom tak by som sa nerada upísala hneď na celý rok 😄

aliziana
5. sep 2022

@zuzuka19 aj keď je to "na rok", vždy tam máš výpovednú dobu - mesiac, dva, ako kde. Akurát niekto si môže strhnúť depozit, ak nedodržíš 1 rok...
Najlepšie rovno povedať prenajímateľovi, im sa tiež nie vždy chce vkuse hľadať nových... ale zas niekto hľadá nájomníkov iba takto na pár mesiacov

marsmykkok
5. sep 2022

@zuzuka19 myslím, že záujemcovia by boli, ľudia čo napríklad hľadajä svoj vlastný byt na hypotéku, ľudia čo svoje predali a nové hľadajú a tak... Ale brali by to tiež len na tých pár mesiacov a teda neostali by a aj tak by si nič nedosiahla v tom, že potom predlžiš tým istým. A keby hľadám dlhodobo, nebudem sa sťahovať každé 4 mesiace a nedám na dobré slovo, že mi potom predlžiš nájom.

macatt
14. aug 2023

Kamarátka teraz prenajala garsónku na 1,5 mesiaca, byt predáva a zatiaľ kým sa nájde kupec tak ho nechcela mať prázdny.. tak reálne to byť môže, pokiaľ to tak bude vyhovovať nájomcovi..