Prekládka plynového potrubia v byte

dorinecka45
21. apr 2023

Ideme prerabat kuchynu v BA a chceme mat plynovu dosku na inom mieste. Prosim vas presiel si tym niekto z vas nedavno?ako dlho to trvalo a kolko to cca stoji v BA? Viem ze sa to neda nijako obabrat a ze to musi urobit certifikovany plynar, len chcem vediet o kolko ma to zdrzi a kolko si mam nachystat. Dakujem za kazdu skusenost.

rachel36a
21. apr 2023

@dorinecka45 nejde len o to, ze to musi urobit plynar, ale aj o to, ze si musis podat ziadost a projekt na plynarne...lebo potrubie nie je tvoje, ale patrí plynarom...na vyjadrenie maju tusim 60 dni...

dorinecka45
autor
21. apr 2023

@rachel36a asi som sa zle vyjadrila.nejde o cele potrubie, ale jednu trubku, ku ktorej sa napaja hadica do sporaka.prosta ta jedna trubka co je za kuchynskou linkou.

lukbe
21. apr 2023

@dorinecka45 veď treba osloviť plynárov,určite sa to dá. Známa mojej známej to takto prerábala v Bratislave. Ja odtiaľ nie som,ale viem o tom, určite stačí telefonát a si múdrejšia.

dorinecka45
autor
21. apr 2023

@lukbe ved ja viem ze sa to da, ja viem ze mam oslovit plynara (stalo sa) len neviem ako dlho to bude trvat a cca kolko to bude stat. Plynar mi povedal len ze dojde odpojit stary sporak a namerat to.potom mi zlozil takze neviem co ma caka financne a casovo.

rachel36a
21. apr 2023

@dorinecka45 jaj, tak to je ine... Zozen si plynara a urobi ti to za pol hodiny...

helcanw
22. apr 2023

Nie som z ba, ale my sme si len zavolali plynára, ktorý nám prevrtal dieru cez panel a potiahol rúru tam kde sme chceli. Potom prišiel revízny technik, skontroloval a dal pečiatku. Samozrejme mali sme to v projekte, ktorý sme podávali na MsU so žiadosťou o úpravy v byte.