Predĺžená záruka na spotrebiče

26. mar 2023

Dobrý deň,

chcela by som sa spýtať, či keď kupujete novú práčku, chladničku alebo napríklad telku, či k tomu dokupujete aj predlženú záruku + 3 roky (teda spolu 5 ročnú). Ako náhle sme vliezli do nay či datartu, tak vždy nám ponúkali toto pri kúpe výrobku a doslova nás strašili, že sa to pokazí za niečo cez 2 roky, že ľudia im to chodia všetko reklamovať ako na páse. My sme mali starú chladničku 15 ročnú, ani nie drahú značku a fungovala. Detto práčku aj TV 10 ročnú. Viem, že teraz výrobcovia ževraj vyrábajú inak ale chcem sa spýtať, najmä tých, čo ste kupovali niečo cca 5 rokov dozadu, či sa Vám nejaký takýto spotrebič pokazil ? Dávate si predlženú záruku ? Mne toto príde ako marketingový ťah, lebo teda som počúvala od predajcov div že nie hrôzostrašné príbehy ako im to tam nosia reklamovať resp. si chodia kupovať každé 2 roky nový TV, lebo sa mu pokazila, čo mne príde ako blbosť.

aduskatt
26. mar 2023

v rámci poistenia domácnosti mám predĺženú záruku elektroispotrebičov, takže nie, nedávam

lenvam
26. mar 2023

Určite im to tam nosia😁. Keď som reklamovala TV to bola už tá predĺžená to už má na starosti poistovak nie predajňa tak som ho na vlastné náklady musela poslať do servisu ktorý mali zazmluvneny.

andrejka999
26. mar 2023

tiež mám predĺženú záruku v rámci poistky na domácnosť. Záruka je na 48 mesiacov, t.j. 2 roky zákonná záruka + 2 roky navyše.

silvia6530
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzkaa1991
26. mar 2023

Ked sme zariaďovali novostavbu som povedala manzelovi ze na pracku tv a tie drahšie spotrebiče zaplatme predlzenu zaruku na 3r(dokopy 5r) a este ze sme dali pracka odisla asi 2.5r mala oprava cez 200eur kedze riadiaca jednotka odisla (mozog) servisak sme povedal.z3 poisťovňa nepreplaca a dava peniaze....ano dostali sme do 300eur za pracku a ta herecka sa spamätala sama ;) takze sa nam oplatilo....ale.ako pisu vysse mame poistenie v domu uz automaticky predĺženú lehotu takze za mna sa oplati kedze fakt spotrebiče su na 2r az 4r vyrabane ;)

kristiii
27. mar 2023

Nedávam. Väčšinu spotrebičov mám cca 6 rokov a všetky šľapú. A to mám jedny z najlacnejších. Chladnička má už asi 10 rokov.

melanta
27. mar 2023

K tomu, čo napísali ostatné ženy len doplním, že treba si pozrieť, na čo sa vzťahuje predĺžená záruka. Nie vždy na všetko.

lujze
29. jan 2024

Ja mám kombi chladničku zakúpenu v Planeo Elektro i s predĺženou zárukou pred 5 rokmi.Z vlastnej skúsenosti, chladnička sa pokazila a poisťovňa má servis až v Čechách.Som teraz bez chladničky, pretože náhradná chladnička, ktorú mi chceli zapožičať počas opravy bola veľmi špinavá ☹️ a to ešte chceli poplatok za požičanie 25€.Z a mňa niekdy viac neplatim predĺženú záruku cez sv.poistovnu a ani iné ☹️☹️☹️