Čisto hypoteticky…. Keby ste mali veľkú záhradu za domom (1600m2) so samostatnou prístupovou cestou. Nerozmýšľate nad predajom ( možno do budúcna), ale máte záujemcu. Predáte/nepredáte?
Ja akurát kupujem a rozširujem pôvodný pozemok, čiže za mňa nepredam ale nechám ho do budúcna 😊
Toto je velmi individualne si myslim, niekto chce velky pozemok, niekto nie. Poznam aj ludi, co predali dom a sli do bytu a boli spokojni. Ja osobne by som chcela velky pozemok alebo by som ho nechala pre deti ci vnucata.
Ak nepotrebuješ peniaze, tak nie.Nechala by som pre deti, keď nebudú chcieť predaju
@jajo1 my zas nemáme na to čas, aj pestujem ale nie toľko…na zvyšnom pozemku (cca 500m2).
@evamarek77 aj stromy sú tam, všade kopec trávy a len sa to kosí dokola, mám pocit že u nás sa nič nerobí len kosi🙈
@drzaopica tiež som nad tým premýšľala, lenže človek nikdy nevie kedy urobí dobre. Či predať teraz keď sa to oplati, alebo budú ceny stále rast? Alebo splasne ta povestná bublina a hodnota rapídne klesne…
ako pre mna idealne tak polovicu nechat a polovicu predat, ale kazdy ma svoj styl co mu sedi....vyrastala som este v klasickou dome s obrovskou zahradou, sadom, zvieratami...dvor mal cca pol hektara +/- , teraz to mama sama neobhospodari, tiez len vola stroje na kosenie a v dnesnej dobe ani stromy ani zvierata ani zemiaky ci zeleninu sa jej neoplati drzat a starat sa o to...to tak na radost minizahradku...ja mam zasa domcek v centre mesta a pozemok len 450m2...no prijala by som si viac ale nie ovela, tak 800 by bolo fakt ze ideal...na tvojom mieste ak to nevyuzivate vpohode predat, ale niekomu skym vychadzas aby ste mali dobrych susedov, to je najviac v dnesnej dobe 🙂 alebo nechaj detom ale to je take ze dnes netusis ci sa nevyberu za par rokov uplne mimo rodneho mesta 😀
ja by som predala, ak by bola ponuka výhodná, polovica by mi stačila
Ako už bolo spomenuté, ak nepotrebujete peniaze, nepredala by som, neviete čo príde, a tá bublina nikdy nesplasne, stále to bude len rast. Okrem toho nie je lepšej investície ako mať uložené financie v nehnuteľnosti.
Určite nie, su to najlepsie ulozene peniaze. Pozemky hodnotu nikdy nestratia. U nas 10 rokov dozadu 15- 20€ za meter dnes aj 50€ aj viac v banke by sa ti€ nikdy tak nezurocili.
Odkedy Maria Terezia rozdelila pozemky ich hodnota nikdy neklesla. Metre kde nepestujes stači pokosit 2× rocne a aj za travu ti zsplatia u nas 20€ za balik sena pridu pokosia odvezu.
@zuzinka888 asi máš pravdu 👍
Dakujem za názory😘
urcite nepredala 🙂
Ja by som tiež nepredala, ale na ten pozemok by som kúpila robotický kosačku, nech pekne sama kosí, inak by ma to tiež stvalo, toľko času tráviť kosenim. Alebo ekologickejšie ovečku tam dat 🙂
@travelllerka minimálne 2 ovecky treba...
Mame 2400m² a nepredam ani meter z toho.keby mam peniaze skor dokupim aj susedov
Pozri, budes spokojnejšia keď to predas a vyrastú ti tam aspon 2 domy? Kto vie aki susedia? Ja by som to nepredala. Kosenie... Ak sa to nevyužíva nemusíš to kazdy tyzden kosiť 😉 hmyz bude rad, klíma bude rada a mozno v dedine najdes niekoho kto si to pokosi a zhrabe na seno. U nas takto kosí volne pozemky "druzstvo".
Vysadila by som lucne kvety a nechala tak. Pripadne sa dohodla s nejakym gazdom, ktory by si to pokosil pre svoje zvierata...
Pozemky urcite nestratia na hodnote a ich cena bude len rast. 1600m2 to mas aj 3 pozemky na domy...
@misulka22 Wow a čo s tým? Toľko pestujete?
@misulka22 tiež mame cca toľko, len naše zamestnania nám neumožňujú časovo sa o to starať.
Máme 26 árovy pozemok,ja by som kľudne predala,ale manžel nie.Prave preto,čo tu písali dievčatá,že je to lepšie ako peniaze v banke.Taktiez cena poľnohospodárskej pôdy,je niekoľkonásobne vyššia ako bola pred rokmi.
Nepredala by som. My sme práveže dokupovali k pozemku, teraz máme asi 4tis.m2 a nepredala by som ani kúštik. Do polroka by som mala pod oknami nové domy, v ulici ďalších 50 áut. Naschvál sme sa sťahovali do dediny, kde sa muchy otáčajú, aby sme mali pokoj a predajom by sme si veľmi nepomohli. Teraz ľudia kúpia čokoľvek, kdekoľvek, za koľkokoľvek. Ak nepotrebuješ súrne peniaze, nepredávaj.
ja by som ju nepredala, my sme chceli kúpiť od suseda kus pozemku, nič na ňom nepestuje len dvojmetrovú trávu a nechce mám predať, namiesto kosačky treba
kúpiť 2-3 ovečky
My máme síce najmenej z celej diskusie (cca 1300m2) ale nepredala by som 😇 .. milujem našu záhradu...
Mňa napadlo, pokiaľ máte prístupovú cestu tak skús dať na bazoš, že ponúkaš záhradu na pasenie napr. oviec, možno sa ti ozve aj niekto od vás z dediny 👍 mala by si aj pokosene, aj pohnojene 😁
2-3 ovecky a mate s travou pokoj 🙂
Máme 6000 m2 a nepredali by sme ani meter 🙂 Máme súkromie, veľa zelene a kosenie zaberie manželovi 2 hodiny týždenne traktorovou kosačkou + máme 2 synov, ktorí sa už nevedia dočkať kedy dorastú aby mohli šoférovať kosačku 🙂
Ja by som to okamžite predala. Mame 900 m2, keby sa to dá nejako rozdeliť už je dávno polka prec.
My sme z veľkosti pozemku nešťastní, síce sukromie ale za akú cenu. Vkuse len kosiť, kosiť, kosiť. Pokúšam sa na čo najväčšiu plochu vysadiť kríky, stromy. Postupne, ide to do peňazí vysadiť takú veľkú plochu.
Na tu našu terasu, gril a jeden záhon a zo 2 ovocné stromy by nám úplne stačilo 400 m2.
Ako keď to niekoho baví a chce pestovať, chovať zver kľudne, ale zas byt zbytočným otrokom majetku načo. Ked peniaze súrne nepotrebujete z predaja kúpiť nejakú garzonku/chatku na prenajom a aspon to bude ďalej zarabat
ja osobne by som nepredala - boli sme presne v opačnej situácii a dokúpili sme k domu časť vedľajšieho pozemku tak, aby sme pozemok mali čo najväčší, ale čakali sme na to 20 rokov 😅 ale s manželom nemáme problém taký veľký pozemok obhospodáriť a práca na ňom nám nesmierne robí radosť