Prečo mám mokrú stenu?

14. nov 2022

Ahojte viete mi poradiť či je normálne mať takúto stenu? Je to zlá izolácia alebo co? Kúpila som starší dom.

mimi3008
14. nov 2022

Aka miestnost ke za tym murom?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. nov 2022

spalen, uz sa nam zacali robit pliesne. Vlhkst mame 67 v izbe

viestta
14. nov 2022

Je to vzlinajuca vlhkosť zo základov. Oprava nebude ani ľahká ani lacna

zuzanna33
14. nov 2022

Staršie domy mávajú tieto problémy z izoláciou.Musia sa podrezať či už svojpomocne alebo firmou inak vlhkosť bude postupovať a vznikajú potom ešte väčšie škody

autor
14. nov 2022

ja som sa tohoto aj obavala. Mali sme tu uz aj firmu. Namerali nam tu vlhke obvodove steny. Odporucili nam injektaz.

autor
14. nov 2022

Ale, my mame vlastne len byt na prizemi. Nad nami su este dvaja susedia. Oni svoje byty prenajimaju. A nechcu investovat do rekonstrukcie. Tvrdia ze v byte nie je vlhkost su arogantni a doslova sa nam vysmievaju.

heidy222
14. nov 2022

Fuuu, tato diskusia by sa mala zverejniť ako mementum pre každého, že pred kupov domu treba zavolať znalca. Stoji to peniaze, ale určite menej ako injektaz

dilino
14. nov 2022

my sme dávali injektáž do izby sme platili 4950 eur za 4 múry a to nemôže len tak hoci kto robiť musí byť firma tak ta si riadne zapýta.A do kuchyne nás to vyšlo 1230 eur.Ale máme úplne sucho a malý sme vlhko.

dilino
14. nov 2022

plesne sú samé choroby hlavné na pľúca.

autor
14. nov 2022

nám už firma urobila ponuku. Ale takú cenu za pýtali, no mi si to nemôžeme dovoliť. A títo dvaja susedia sa nechcú zložiť. Sme 1 proti 2. Myslíte že to môžeme dat na súd?

autor
14. nov 2022

@dilino ved toto že plesne nechceme dýchať.

dilino
14. nov 2022

skús do poradne tu je právnik niekedy prihlásený pod nickom drike. On by ti dokázal poradiť lebo je super. Skús je tu právna poradňa čo ti tam napíšu. S plesní sú choroby rôzne ale hlavne pľúca trpia.MY sme obetovali peniaze ale vieme že nebudeme chorý na pľúca mám 8 ročnú záruku ak by sa niečo prihodilo. Ale už 2 rok a úplná suchota žiadne plesne. Ak by si chcela predať byt a zataiš plesne tak môžeš skončiť na súde ak by ťa žalovali. Ale ked sú TY tupý susedia proti tak budú zbytočné chorý. Ak sa to týka len vás tak musíte si to dať urobiť sami.

autor
14. nov 2022

@dilino no tak tu vlhkosť máme len my na prízemí. Ale stena je obvodná, tak si myslím ze by sme sa mali na to skladať všetci. Ta stena je všetkých. No ono to asi tak ci tak pôjde pravdepodobne na súd. Inak sa s nimi nedá dohodnúť. Oni to bagatelizuju, ved im nehnije byt. Oni si pokupovali byty aby to dávali do nájmu a len zarábali, žiadne ďalšie investície nechcú... potom napíšem ako to dopadlo na súde.

dilino
14. nov 2022

Ja by som to na súd nedávala. Ked píšeš že smejú sa vám do tváre nebývajú tam nechcú nič prispieť. Koľko bude stať právnik. Pokiaľ sa súd začne odročí vždy budú prieťahy. Právnikovi platiť. Ja by som do toho nešla. Myslím cez súd mi sme síce v inej veci ale chodili po súdoch 8 rokov pokiaľ nám dal súd za pravdu. V dnešnej dobe sa súdiť podľa mňa nemá význam. Ak sú zlý že sa vysmievajú tak akého právnika si nájdu. Len ešte aby ste neprerobili. Ja z vlastnej skúsenosti súd nikdy v živote. Koľko krát je v občanovy za dverami reportáž že chodia po súdoch aj 10 rokov a nakoniec nič s toho.

marsmykkok
15. nov 2022

Mne to teda nepride tak mokré aby ste kvôli tomu nemohli fungovať v byte. Ak máte plesne alebo vlhko skôr je to aj o slabom kúrení Kurte riadne, vetrajte, cez zimu kúpte odvlhcovac elektricky, dajte nábytok ďalej od stien a podľa mňa to bude ok Stav bytovky ste mali riešiť pred kúpou nie brať kvôli nízkej cene. Bohužiaľ takéto malé bytovky sú to najhoršie. V 8 poschodovom paneláku sa na údržbu pokladajú stovky rodin po pár sto eur, tu keď sa majú skladať 3 rodiny je suma vysoká a neprispeju a takéto bytovky malé potom chatraju.

autor
15. nov 2022

@marsmykkok mam viac kúriť a míňať elektriku na odvlhcovac? To predsa nie je riešenie problému, nie je to ekologické ani ekonomické. Vetrame niekoľko x denne, ta vlhkosť klesne o pár cisel, ale o päť minút to zasa vyskočí hore.
Áno mali sme to riešiť pre kúpou. Ale my sme počítali s tým ze budeme musieť investovať do rekonštrukcie, s jediným s čím sme nerátali sú takýto susedia.
Nám susedia nechcú dovoliť ani zateplenie fasády ani stropov pivníc. Bude ešte veselo...

lenkadenisa
15. nov 2022

@autorka dajte podrezať celý dom, injektáž je cenovo brutál a nie vždy účinná

marsmykkok
15. nov 2022

autorka o tomto práve píšem, Tieto malé bytovky vyzerajú často horšie ako Luník 9 alebo Pentagon. Lebo 3-4 byty aby sa skladali napríklad na strechu po 3000 eur alebo na fasádu po 4000 eur, to je veľmi veľa. Plus v takých bytovkách bývajú zväčša sociálne slabší alebo dôchodcovia, čo na to nemajú. Ver, že tam sa nedočkáš ani novej fasády, ani vchodových dverí, ani strechy. Ja odporúčam skôr predať lebo tá bytovka bude vždy v takom stave exteriérovo, že ked niekto príde, budeš sa hanbiť a kúpiť nejaký byt v klasickom paneláku. A dovtedy kým to predáte riešenia ako píšem hore, viac vetrať a kúriť, elektrický odvlhčovač, dalej nábytok od steny,

autor
15. nov 2022

@marsmykkok tak na strechu sa skladáme už máme nasetrenych 8000e. Ale to pani ktorá býva v podkroví spravuje peniaze a prerobi aj zatepli strechu z toho. Je to docela smutné. Ostatne takéto paneláky v okolí sú prerobené aj zateplene. Len títo podnikatelia chcú len na tom zarábať... môžeme predať takýto byt? Keď ma problém s plesňami?