Ahojte.
Skúšali ste si svojpomocne niekto precalunit postel?
Hlavne nedostatky mame na čele postele, ktoré je spojené so zvyškom skurtka.i a dá sa na prscu oddeliť.
Naša postel je žiaľ už osuchana, ma síce 7 rokov, ale koženka na vrchu je už popraskana.
Matrace mame ročne a ináč jej nič nieje.
Rozmýšľam nad tým ci ju neprecalunit. Počítam ze ak to mam niekam celé odniesť a nechať to na niekoho tak ma to vide ako nová postel + dovtedy nemáme na com späť.
Ďakujem vopred za rady a pripadne inšpirácie.
Ak mas postel kozenkovu, treba tu kozenku strhnut, ale samotne calunenie, hlavne takych rovnych ploch ako su na posteli nie je ziadna veda, staci k tomu silna sponkovacka a spravne sponky do nej. Mozno budes okrem calunickej latky potrebovat aj novy vatelin, ktory tvori podklad pod latkou a sijaci stroj, ktorym budes zosivat jednotlive diely ak bude treba. Ked pozries videa na youtube, najdes aj celkom slusne pochopitelne navody. Dolezite je dobre a spravne napinat latku.
@jozeffezoj to čelo by sa malo dat odpojiť z ramu postele. Kup si nastrelovaciu pistol aj s tymi nábojmi do U, stoji to 15-20€. Kup si kozu, kozenku alebo latku na pokrytie cela. Das prec staru kozenku alebo latku. Das prec aj tie nastreľovacie náboje, ktore tam ostali. Vies dat novy potah na čelo, pripevnis novy potah tou pištoľou nastrelovaciou. Druha moznost, ak je to cele presite, daj prec stary potah, usit novy a navliecť. Taky potah z kože ti vie zosit aj krajčírka, len potrebuje rozmer čela a ty si to doma natiahnes. Alebo ak ste sikovni viete si to usit. Na youtube najdes kopec návodov a typov. Ale stale plati, vzdy daj dole stary potach. Ja som svojpomocne precalunila kopec veci, podla YouTubu.
@viestta presne nad tým rozmýšľam. Ako myslím si ze som zručný človek ale žiaľ neviem kde kúpim takú látku. Ja by som to práveže dal na tu kozenku. Boky sú jednoduché toho sa nebojím ale celo ma v strede cez šírku také presitie. Ale to by som vyriešil nejakými gombikmi.
@betulinka1 tam je problém akurát ten lem dookola keďže je dosť hrubý a spravený skôr na dizajn.
Toho sa bojím akurat
@jozeffezoj ked das kozenku, tak o par rokov budes calunit zas. Latky sa daju celkom jednoducho kupit na internete. Mam pre teba fintu fň. Chod do obchodu kde predavaju caluneny nabytko, oni maju vzorkovniky, tam si vyber co sa ti paci, zapis si cislo farby aj nazov a vyrobcu a potom hladaj na internete kde kupis, tu konkretnu co sa ti paci.
@jozeffezoj ty si nemusis spravit taky isty lem. Ty si to vies potom spravit jednoduchsie alebo naopak, este pridat molitan a spravit si to mäkšie.
@jozeffezoj su aj firmy, ktore robia precalunenie priamo u teba. Maju na to specialne stroje a nstroje. Sused si kedysi nechal precalunit komplet sedacku v obyvacke lebo tiez pri predstave to niekam terigat ho chytala panika, bola obrovska a tazka. Bol velmi spokojny vtedy, menili mu aj peny presedene. Zial uz tam nebyvam a teda neviem ziskat kontakt :(