Praskajúca podlaha

3. nov 2022

Ahojte, prosim poraďte inspirujte ma. Hrozne nám praská podlaha keď po nej chodíme. Vymeniť viem, ze treba. Ale problém je ten ze mame vstavanu skriňu. A to si neviem predstaviť rozobrať🙈 ďalej prach je z časti podlepený k podlahe lebo popod káble.
Poraďte ako co najšetrnejší urobiť výmenu. Pripadne máte skúsenosti s praskajúcou podlahou? Laminat

viestta
3. nov 2022

Okolo skrine podlahu odrezať, a prah aj keď je nalepeny sa dá odstrániť. A pri ďalšej poklade nezabudnúť na dilatacie okolo stien a kvalitnú podložku (mirelon za pár eur rolka nie je kvalitná podložka) keď nie je podklad rovný a pevný.

veselo_neveselo
3. nov 2022

A prisli ste na to, preco vam praska? Nedodrzali ste dilatacne medzery pri pokladke? Alebo mate krivy podklad? Navlhla podlaha? Toto si musite poriesit predtym, nez date novu, aby ste za cas zas neboli tam, kde teraz.
A ono rozobrat skrine sa zda, ze je tazka vec, ale ono je to par dveri a par bocnych lat, tak to snad nebude take zle? Aj orezat mozete okolo skrine, ked to inak nepojde polozit novu len po skrinu.

autor
3. nov 2022

@veselo_neveselo myslim ze povrch nie rovný a chodí sa stále okolo postele a tam sa to vychodilo. Podlozka je.

@viestta Prosim ta ak sa to okolo skrine oreže, ako sa to spoji s novou?

olivieraa
3. nov 2022

Mame presne ten isty problem, tiez nam praska podlaha urcite kvoli nerovnemu povrchu ale kedze v izbe je vstana skrina tak neviem co s tym😔

viestta
3. nov 2022

Okolo skrine necháš dilatacmu skaru a tu zakryjes lištou. Samozrejme lišta musí byť upevnená tak aby umožnila podlahe dilatovat, bud na pevno o podlahu alebo na pevno o skriňu.

autor
3. nov 2022

@viestta aha odbornik by to mohol vediet urobit dakujem

autor
3. nov 2022

@olivieraa keď budeš mat iný nápad tak poteší.