Baby ako periete uteráky? Vypraty uterak, raz utriem ruky a smrdi. Nechapem 😤
prat minimalne 60, sem tam naliat sanytol, po pouziti nechat preschnut..
Periem na 60, dlhy cyklus, so sanytolom a dokladne vysusit.
Baby na 60 periem a vyschnú tiež dobre, ale nie je to take voňavé ako by som chcela ☹️
Periem zvlášť na 60°c a dávam Lysol. Pekne voňajú. A potom sušička.
Nie nie sušičku nemám
Normálne operiem na 40 stupňov s bežným práškom a sú uplne v pohode
Samostatne minimálne na 60 stupňov a s praskom, nikdy nie s gélom .A nedávam avivaz, a poriadne presušiť
@dzt a pracku sem-tam cistis tym, ze ju pustis na 60-90 stupnov naprazdno?
@lucinka9292 nie 🙈
@dzt skus aj to. Niekde som citala, ze raz mesacne. Najma ak casto peres na 30-40 stupnov. Nic za to nesas. Plus by som aj popozerala tesnenie, ako su dvere, tam tiez byva vseliaky bordel zachyteny.
Ja periem uteraky zvlast, na 60 alebo 75 stupnov, s praskom (zeleny Denkmit z DM), pridavam dezinfekciu na bielizen z DM a avivaz. Davam plakanie navyse, nech sa to z nich potom dobre vymyje. Obcas cistim pracku pripravkom na to urcenym.
Stretla som sa s tym v inej domacnosti, ze uteraky smrdia aj po jednom pouziti. Tam moze byt chybou pranie na nizkej teplote, s ostanymi vecami, pouzitie napr. len jednej kapsule namiesto normalneho prasku, skladanie zavlhka, plesniva pracka, co ja viem co este...
Na 90°
Periem na 60-90C samostatne, nemiešam s ostatnými vecami, občaš hodím dezinfekciu. Používam len prášok, bez aviváže a nechávam dôkladne vyschnúť. A čistím práčku pravidelne prípravkom na to určeným.
Periem uteráky s ostatnými vecami, svetle v teplej vode, tmavé v studenej vode (europske nastavenia neviem) suším v sušičke a nikdy mi uteráky nesmrdeli.
Uteraky periem na programe hygiena 60°C. Avivaz nepouzivam. Pracku po skonceni prania nechavam vzdy pootvorenu, aby to nezatuchlo. Raz za cas pouzijem tiez pripravok na precistenie pracky.
Také bežné pranie na 60... A raz za tri mesiace alebo podľa potreby periem na 95 a pridávam sanytol.... Sú ako nové potom dlho voňajú aj keď sa viackrát použijú
@dzt Periem na 40 alebo 60 stupnov podla toho kolko mam ineho pradla. Bez avivaze, bud susene vonku alebo v susicke a mne presne tak smrdia uteraky po niekolkych rokoch. Nemam vela uterakov. Len 3 pre seba a neustale ich striedam. Podla mna sa tam rokmi ta spina uz neda poriadne vyprat. Kupim novy pouzivam kym nezacne smrdiet.
Uteráky periem na 60, klasicky prášok (nie kapsule a iné hovadiny) a zasadne bez avivaze. Ak náhodou je nejaký špinavši tak aj na 90. A práčku nechávam permanentne otvorenú mimo prania.
Kup si taku vec v drogerke na vycistenie pracky a pusti naprazdno, asi tam mas plesne. Ked sa perie vela len na 40, pracka sa zanasa
osobitne periem na 60
Normálne na 40° s ostatným oblečením.. asi to nie je úplne najsprávnejšie ale tak to robím..