Pranie spodného prádla

1. feb 2023

Myslíte že je nutné prat spodné prádlo na 60, keď používam antibakteriálny prostriedok a nasledne vysusim v sušičke? Pokiaľ viem tak sušička by mala mať dostatočnú teplotu na to aby zabila patogeny a keď to podporím antibakteriálnym prostriedkom, tak mi nedáva zmysel prať to na 60. Raz som to skúsila a totálne mi to zničilo nohavicky jak máte na Calvin Klein ten biely pruh na vrchu, tak biely už nebol totálne mi to zafarbilo tak sa bojím odvtedy.

kvetinka75
1. feb 2023

proti zafarbeniu dávam handričky z DMky.

kristie571
1. feb 2023

neviem, neperiem kazde na 60, ponicilo by sa, podla mna staci po vysuseni prezehlit

srdeenko19
1. feb 2023

Nie, ja periem na 40 st. , plus do každej práčky s prádlom lejem dezinfekciu na prádlo denkmit a potom do sušičky. Sem tam aj žehlím. Neviem si predstaviť moje 15e gačky calvin klein a podobné prať na 60 tke.

autor
1. feb 2023

@kvetinka75 mne tie handričky vždycky skončia zhužvane v tej gume na spodku a tam si žijú svoje 😂😂 neviem či je chyba v práčke alebo vo mne 😁

autor
1. feb 2023

@kristie571 tak že vraj sušička vie v tomto ohľade nahradiť žehličku, tak tomu budem asi veriť, lebo niektoré také menej kvalitné dopadli hrozne

bessie12
1. feb 2023

spodne pradlo periem spolocne s ponozkami a uterakmi na 60 stupnov + dezinfekcia. Pouzivam gel na pranie Neutral, lebo mam casto problemy. Na nizsej teplote by som to neprala.

autor
1. feb 2023

@bessie12 ja skôr potrebujem vedieť, či je v poriadku prať na 40 v prípade, že je to prádlo potom vystavené vysokej teplote v sušičke.

gondyo
1. feb 2023

Aj ja si myslím,že podľa toho,či má žena problém s močovými cestami,má premnožené e coli a podobne...potom určite na 60tke
Aj synovu bielizeň a pyžamká na 60tke periem

bessie12
1. feb 2023

myslim, ze ano. Ale susicku ja osobne nepouzivam, hoci ju mame.

poopsie
1. feb 2023

Nám sa skorej ničia veci v sušičke ako v práčke

poopsie
1. feb 2023

Periem na 60 a moje susim v sušičke... Aby sa náhodou mužovi nescvrkli

osky
1. feb 2023

Kupujem jedine ciste biele a bavlnene.
S beznou gumickou vnutri,nie takou hrubou navrchu,ako pises.
Tym padom periem na 60,vysusim v susicke na najsilnejsi program..
Nic Sa neponici..

Mam par ciernych,na prilezitostne pouzitie.
Tie periem na 40 a susim volne.

falbala132
1. feb 2023

ja periem na 40 s dezinfekciou a pouzivam slipove vlozky. susicku nemam.

zuzka102
1. feb 2023

Väčšinu veci periem na 40ke, a zatiaľ (a to už je dooosť rokov) doma nikomu nič z toho nebolo. 🙃

titla
1. feb 2023

Ja periem spodne pradlo na 40, ale ked mam problemy s mykozami, tak si nohavicky zehlim.

pragmaticka
1. feb 2023

Na 60tke a potom susicka. A to mam vsetko čipkované z intimka. Keď sa spermie, kúpim nové. Ved tuším aj spodné prádlo by sa co polroka malo meniť, práve z hyg. dôvodov.

onedaynick
1. feb 2023

tak.. ja roky rokuce periem na 40 bez akejkolvek dezinfekcie, ci avivaze, a zijem, ziva, zdrava, v pohode. Do susicky nedavam ani ponozky, ani moje kasmirove veci, vlnene, ani sportove, ci spodne pradlo.

autor
1. feb 2023

@pragmaticka o tom som nikdy nepočula. Ja si myslím, že keď sa vyberie a vysuší/vyžehlí, tak tie baktérie by tam byť nemali a neviem teda prečo by sa malo meniť každého pol roka ( viete niekto niečo bližšie k tomu?) Ja spodné prádlo nosim pokiaľ je nositeľné, takže väčšinou 2 roky vydrží. Ale mám veľa kúskov, takže jeden kúsok mám oblečený max jeden krát v mesiaci. Ale zaujalo ma to. Naozaj som o Tom nikdy nepocula

gondyo
1. feb 2023

Malo by sa meniť cca po roku,roku a pol...bielizeň,ktorá sa pravidelne nosí...ide aj o to,že kyslé ph tú bielizeň ničí...

anjelok
1. feb 2023

Ja tiez periem na 40ke a s normalnym praskom. Ziadne problemy nemame. Akurat dcere zehlim, sebe nie. Ved vela spodneho je jemne.

akinom0077
4. feb 2023

Periem podla materialov, niektore na 40-ke plus dezinfekcia , niektore na 60ke bez dezinfekcie. Nezehlim. Ak si precitate na dezinfekcii pisu ze sa mi pridavat ked sa perie na 30-40 st aby znicila bakterie. 60ka znici sama o sebe nemusite davat dezinfekciu