Pranie prepotených veci

malaadka
26. jan 2021

Ahojte muz chodieva behavat a ked mu operiem tie veci stale na nich citit ten pot. Neaku radu co mozem pridat do prania?Davam tekuty Persil a avivaz. Dakujem.

1aduliatko1
26. jan 2021

@malaadka ak behá v športových veciach na to určených, nemá sa dávať aviváž

nyusika
26. jan 2021

Športové oblečenie periem v špeciálnom pracom prostriedku.
V čom muž behá ? Keď v bavlnených tričkách, tak môžeš aj v bežnom plus aviváž.
Ale z bavlny to niekedy aj tak nevyperies

malaadka
autor
26. jan 2021

Vacsinou su to hej bavlnene tricka

nyusika
26. jan 2021

@malaadka nech si kúpi funkčné bežecké.
Ja v bavlnených nemôžem behať, neznášam, keď cítim, že som spotená.
Je to obrovský rozdiel.
Nebude mať mokré telo, tričko hodis na krátky program, o chvíľočku suché

sense
26. jan 2021

Ja oeriem športové veci na 30 bez avivaze, používam tekutý perwoll na šport. Oblečenie...

Ak beha v bavlnený h veciach skus pridať namiesto avivaze ocot... Pohlcuje pachy

A lepšie je funkčné oblečenie ako bavlnené

nafka0483
26. jan 2021

@malaadka A peries hned po behu? Mne sa stalo, ze ked som nevyprala hned, ale nechala kym sa nazbiera cela varka aj z dalsieho dna (cisto sportove funkcne oblecenie), tak nestacil potom kratky program na 30, ale musela som dat silnejsi, lebo veci smrdeli. Ale ked vyperiem hned po behu (este v ten den), tak je to ok.

malaadka
autor
26. jan 2021

@nafka0483 vacsinou cakam kym je ich viac to ma tiez napadlo ze asi by bolo lepsie oprat hned.
@sense a kolko cca toho octu dat?

nyusika
26. jan 2021

@malaadka ocot do práčky nepatrí.

Ja dobehnem, idem do sprchy a legíny, a tričká (v zime dve), ponožky aj nákrčník idú na pätnásť minútové pranie. Neperiem iba vrchnú bundu a čiapku (nosím málokedy)

nafka0483
26. jan 2021

@malaadka Vyper hned, tak ako pise @nyusika aj my to tak robime.

lucik194
26. jan 2021

@malaadka
aj ja, aj muz behame. urcite nech nebeha v bavlnenych veciach ale v sportovych (lepsie odvadzaju pot. sportove veci netreba prat v specialnych praskoch, staci normal prasok ale urcite bez avivaze).
ziadne 1,5hodinove pranie nepotrebuju tie veci, staci kratky program

sense
26. jan 2021

@malaadka nemusíš veľa, ak nechceš dávať ocot do práčky tak Oper hneď alebo pre per v rukách... Ja si tak právam podprdy po cvičení v rukách preperiem vo vlažnej vode a je to, to prádlo nie je špinavé netreba dlhý program, je len spotené... Ostatne veci dám osusit na terasu a periem keď je viac...nedavam nikdy také spotené do koša na prádlo

lhjh
26. jan 2021

@malaadka Da sa kupit Sanytol-dezinfekcia na pradlo. Pouziva sa uz pri nizkych teplotach. Skus pozriet.

jankapepe
26. jan 2021

@malaadka bavlnené tričká.....na koľko stupňov peries?
Ak behá aktívne určite mu kúp športové kvalitné funkčné oblečenie a per v prípravkoch na ne bez aviváže.
Tu bavlnu normálne na 60 stupňov. Dlhšie pranie.

charlottha
26. jan 2021

na sportove veci su speci prasky aj avivaze. moj muz chodi tiez behavat a periem mu veci priamo na programe pre outdoorove veci. avivaz nepouzivam, kedze susim pradlo v susicke ale pridavam tie vonne papieriky, kupis ich v dm

malaadka
autor
26. jan 2021

@jankapepe na 40

jankapepe
26. jan 2021

@malaadka a aký program?

malaadka
autor
26. jan 2021

@jankapepe na bavlnu perie sa cez hodinu

eeffka
26. jan 2021

@malaadka preboha smradlave chlapske tricko sa perie hned, ved ti to zamori kupelku aj kos 😲 😂 ak chodi behat pravidelne investujte do bezeckych technickych veci, zapotena smradlava bavlna je nevypratelna, leda na 60% a to potom uz nejak sa tie tricka zmensuju. Moj hraje hokej, hra tenis same chutofky .... ale pokupila som mu veci na to urcene a napr z tanisu ked dohraju take fajne spotene to j....ne do tasky a obcas aj zabudne a vyperie sa to, alebo ak ma dost rozumu da prevesit niekde kde obschne.

ivca88
26. jan 2021

Tak v prvom rade mužovi kúp poriadne tričká keď beháva.
Značky ako Mizuno, Asics, Craft... Ak vám peňaženka dovolí, tak dynafit...
My behávame v ZAJO contour alebo v ZAJO Merino tričkách s napletom z bambusu.. tie sa len odvetraju a necítis nič - vďaka Merinu.

Po druhé, nikdy sa tam nesmie dať aviváž
Po tretie, perie sa to v prípravkoch na šport - napr perwoll šport. Ak je treba, tak danú oblasť preper najprv v rukách a potom v práčke

ivca88
26. jan 2021

Toto merinove mám najradšej. Ale musí tam mať naplet z bambusu.
Behávam v ňom či zima, jar, jeseň...
Na to len winstoperka a je to..
Ale bavlna je absolútne nevhodná na šport. Strašne dlho schne a opotrebovava sa.
Keď sa spoti, tak ho to tričko len chladí na tele ... Je to veľmi nepríjemné..
Jednoznačne treba funkčné tricko

ivca88
26. jan 2021

A ak chces eko prostriedok , tak niekto dáva gél z mydlovych orechov od yellow &blue...

malaadka
autor
26. jan 2021

@eeffka on ich dava hned na balkon to by bol masaker

nyusika
26. jan 2021

@malaadka vážne - nech si kúpi dve funkčné tričká
Nie je pravda, že bavlna je najlepšia, na šport je zlá voľba.

barboratoth
26. jan 2021

Ja pravidelne periem hokejové ribano a veci z posilky a ten smrad by ste nechceli citit, hlavne z ribana 😄Najskor dám len polhodinove machanie a potom periem na 40, minimalne hodinový program, vždy pridávam dezinfekciu na pranie, bud savo alebo sanytol a prasok. Bez avivaze. Nikdy nie je citit pot po praní. Ak nemáš ešte dost pradla nazbieraneho tak najskor to namoč do studenej vody.

nyusika
26. jan 2021

@barboratoth ale po bežnom behu to až tak nesmrdi, to fakt stačí okamžite po aktivite krátke pranie.
Základ je nebehat v obyčajnom bavlnenom tričku, to by som bola nervózna po druhom kilometri.

hapkova
26. jan 2021

U nas sa to tiez da na to najkratsie pranie a mozem povedat, ze sa to preplachne dobre a vytiahnem ho vonave. Fak zalezi z akeho materialu je oblecenie. No na sport by som volila isto kvalitu