Mamičky prosim pomôžte mi!🙏 som naozaj zúfalá som mama este cakam ale uz chystam do porodnice aj oblečenie. uz 4 dni sa snazim znova a znova vyprať oblečenie pre maleho a stale je to drsne jak smirgel ako keby som tam vysypala kilo škrobu otrasne drsne hnusne . Vsetko je 100% bavlna. Skúšala som prat špeciálny program na bavlnu na 40 s 1000 otáčkami aj 800 otáčkami aj na jemná bielizeň plus plakanie nic stale je to to iste😭 jedine co mi napáda aj ked mi to nedáva zmysel prvy raz odkedy sa to snazim opraviť davala som tam obrúsok proti zafarbeniu aj ked som pekne pretriedila tak som si chcela byt ista aby sa nechytili farby. Co robim zle??
Vyskúšať plakadlo(machadlo) napr. od Tierra Verde, pripadne prezehlit, alebo ešte oprat na 60° 🤷
Skúšala si prezehlit už?
ak mas miesto, kup susicku a problem s tvrdym pradlom je navzdy vyrieseny 😉
@lea1283 Akú máš značku oblečenia? Mne sa toto deje pri Pepco a Lupillu veciach. Next je oproti tomu jemnunky - peru sa spolu.
Nie, nikdy som nemala tvrde pradlo. Ale mam susicku a väcsinu susim v susicke. Pouzivala som bavlnene plienky a na ich pranie som pouzivala specjalny prasok Sodasan. Ked som zistila, ze ostavaju makke aj bez susicky (bola som u nasikh, nemaju susicku), tak odvtedy pouzivam na pranie vsetkeho len tento prasok. PS. Mame veeeeelmi tvrdu vodu a aj tak je pradlo prijemne mäkke.
A este: nic nezehlim. Muzove business kosele davam do cistiarne, ostatok zehlit netreba.
@lea1283 A ked operies veci pre vas, tak nie su tvrde?
Ja som si vsimla ze nie je bavlna ako bavlna. Niektore veci su uzasne jemnucke a niektore su stuhnute a pritom ich periem spolu.
Mozes tiez skusit vyzmolit tie vecicky v rukach po tom ako uschnu a potom ozehlit ak bude prilis pokrcene.
@lea1283 prať na nižšej teplote a nižších otáčkach, sušiť v sušičke alebo na vetre a zmäkčiť vodu. Predávajú sódu, alebo daj ocot a ožehliť. Ale keď už raz niečo operieš na 60 tak sa vie znehodnotiť. Ja som tak vyhodila polovicu bielych plienok, potom som uż používala klasické od T-tomi a flanelové.
@lea1283 vela zavisi od znacky oblecenia. kazda ma inu kvalitu bavlny a gramaz latky. clovek uz neskor na prvy dotyk casto rozozna aku znacku oblecenia pre babatka ma v ruke. skus kupit par kusov inej znacky a uvidis. btw. mne by teda ani nenapadlo riesit taketo veci a zrutit sa kvoli tomu, ze sa mi zda oblecenie prilis tvrde.
@lenkakravcova rôzne tym ze mam darované veci tie najmenšie a je pravda ze pri niektorých sa to stalo pri niektorých nie
@andreatytler ked operiem tak to je jemne hebke a voňavé ale jak to zacne schnut tak to stvrdne
@petrisa213 skúšala a teda moc nepomohlo a to som jednu vec žehlila aj 5 minut a len tak tak to zmizlo ale niektoré som proste musela dat prec
@lea1283 to je tym, ze ide o starsie veci. Niktore pranim, vyvaranim, skladovanim a kadecim ostanu take drsne (je to ine ako ked je tvrde pradlo z prania) s tym sa nic dalsie neda robit, nepomohla by ani riadna avivaz. AK nepomaha normalne vyprat a vyzehlit, tak to uz nikdy makke nebude. A program bavlna/jemne atd ti s makkostou nic neurobia, jedine tak extra vypláchať mozno, ale pochybujem.
@lea1283 Aha... takze sa to stava len pri niektorych kuskoch... myslela som ze ak sa to stane aj s vecami, ktore patria vam... tak to bude tvrdostou vody... ale asi to bude skor to co povedala @simca06022011 ze tie veci su uz sprane a preto nie su makke.
@lea1283 nemáš príliš plnú pracku?
Aj to môže byt zrada
Tiež mam problém s tvrdým prádlom
Ale snažím sa ho dávať ozaj malo,pridám zmakcovac a taktiež ocot a je to isto lepšie