Dobry den neviem kde robim chybu som zaciatocnik. Ako prat cierne pradlo ? Vzdy ked ho operiem je od prachu take mini spinky. Dakujem za rady
pouzivat gel podla navodu iba tolko kolko je na navode a davat vyssiu teplotu, nie 30 stupnou
@bykaterina nižšia teplota je pre farebné veci lepšia.
@avery2506 podla mňa by pomohla sušička
@domak2 susicka nepomoze kedze mas na obleceni zvysok prasku.
a nie je lepsia nizsia teplota ani pre pracku ani pre veci ktore chcem oprat , nemyslim len spotenu vec ale realne oprat vec ktora je spinava. nizkou teplotou sa pracky akurta kazia, sem tam treba aj dat vyvarit ako uteraky, obliecky atd. aj tym eliminujes to ze pracka ti po 3r odide
a je to status pod EKO zivot, takze susicku za EKO nepovazujem ja osobne
@avery2506 tak gel na pranie teplota 40tka a nezamiesat tam nic svetle...ja periem cierne s inymi tmavymi farbami a nemam nic po nom...
@bykaterina pouzivam gel na cierne pradlo a periem na 40 stupnov. Pračka je vyčistena tak netušim čim to bude
@bykaterina cierne na vysokych teplotach vysedivie...periem na vysokych teplotach biele bavlnene postelne plachty uteraky utierky na 90 a s prachom na pranie.
@bykaterina ani pranie na vysokých teplotách nie je eko. Ja som z textu nevyrozumela ze ma na veciach zvyšky pracieho prášku ale prachu. To môže byť aj zo zabudnutej vreckovky. Ale môžem sa mýliť, viem ze niekto to vola praci prach. Popravde ani som si nevšimla ze je to v eko téme, ďakujem za upozornenie
Sušička....ta to vyrieši.
@avery2506 tak a nezabudla si tam vreckovku ?
@slavomira236 periem bezne na 60 a nic im nie je a to nosim 80 % cierne veci
Sušička, inak nič
Skus prat veci naruby
Používaj gél, nie prášok.