Prádlo po vypraní nevonia, práčka je vyčistená. Kde je chyba?

vickys1
25. feb 2023

Ahojte, ak by som mohla poprosiť o radu.. 🙂 Prádlo mi po opratí prestalo voňať, dokonca niekedy je na ňom cítiť až taký zvláštny pach, no nie vôňu. Práčku som dôkladne vyčistila, všetky gumičky, bubon, filter, nádržky.. skúšala som rôzne prípravky na čístenie, vyvariť, použiť do bubna aj kapsulku do umývačky riadu.. naozaj všetko čo mi kto poradil. Skúsila som aj zmeniť prachy aj aviváže, použiť rôzne kapsule na pranie, vonne perličky.. a keď aj náhodou niečo zabralo, tak iba na 1-2 prania a opäť prestalo voňať. Práčku nemám novú, ale nie je ani nejako extra stará. Rozmýšľam, že kúpim novú, ale okrem tejto jednej veci funguje úplne v poriadku. A keďže ani po očistení sa nič nezlepšilo, tak sa bojím, aby tento problém nepretrvával aj pri novej. Neviem, či by mi v tomto vedel poradiť nejaký opravár pračiek 🙂 či to, že prádlo nevonia je považované za závadu 🙂 Nemáte prosím nejaké skúsenosti s niečím podobným? alebo mohol by byť problém aj mimo práčky? a prípadne ako by som to mohla zistiť? Ďakujem krásne a pekný deň prajem 🙂

adri266
25. feb 2023

Skus dat ovonat pradlo kolegyni alebo kamoske. Ja som bola pred rokom v nemocnici a po par dnoch pobytu som zistila, ze moje pradlo krasne vonia, hoci doma som uz necitila nic.

marcellka32
25. feb 2023

Skús dať do prania ocot a rakúsky persil, ja mám 15 ročnú Electrolux a prádlo stále vonia....ale inak ako sa píše vyššie niekedy fakt ľudia necítia svoje prádlo ale cudzí áno, mne raz tak prišli z bazára veci tak avivazove že sa to nedalo vyprať a vôbec nosiť, prádlo nemá veľmi voňať ak je vyprate, daj si parfém...dnes je trend kadejakých guličiek do sušičky, papierikov....nič netreba je to marketing

vickys1
autor
25. feb 2023

@adri266 @marcelka32 ďakujem 🙂 možno máte pravdu, že človek si na tú svoju vôňu prádla časom zvykne a prestane ju vnímať. Skúsim sa opýtať ešte niekoho mimo mojej domácnosti 🙂

kristie571
25. feb 2023

Skus dat do pracky ocot, ale lepsi je ten biely 10%tný, nie ten kuchynsky 8%, ten je prifarbovany. A s tym spustit cistiaci program pracky.
Ono moze byt aj ze to pradlo uz necitis ze vonia. Ja nepouzivam ziadnu avivaz, tiez sa mi zda ze pradlo nevonia. Priatel pracuje v zahranici, ked sa po par tyzdnoch vrati domov, citi ze pradlo vonia cisto, jemne za praskom. Takze som asi len zvyknuta uz 🙂

mk1111111111
25. feb 2023

Mne sa to tiez stalo, skusili sme vsetko, aj hadice sme vymenili, nakoniec sme vymenli pracku a je pokoj

akvi
25. feb 2023

@vickys1 možno ti stojí voda niekde v hadici a potom taká zatuchnuta ide do práčky a zanechá ten puch. Nám ešte smrdelo prádlo, keď sme šli na studnovu vodu, museli sme prepojiť späť na vodovod. Inak ja osobne neznášam, ak z prádla cítim akúkoľvek silnú vôňu, moji chlapi dokonca neznesú ani náznak vône, neoblecu si nič, čo cítiť. Dlho mi trvalo nájsť taký gel, ktorý nijako nevonia. Keď raz spali u nás naši, tak otec sa ma pýta, že v čom periem, lebo že moje prádlo nevonia ako daka voňavka, ale vonia "čistotou ". Moja mama dáva buď voňavý prášok alebo aj aviváž, keď nám dá dačo vyprate, okamžite to letí u nás znova do práčky.

weronka31
25. feb 2023

Ja som mala v podnajme staru pracku, co smrdela a nepomohol ziadny kupovany pripravok na cistenie pracky.. nakoniec som vyliala liter octu do bubna a pustila program na 90°a pomohlo...
A ked je pracka cista a zda sa ti, ze pradlo malo vonia, skus po doprani pridat avivaz a spustit este program na plachanie

6mia6
16. okt 2023

@akvi a aký teda používaš gél?

akvi
16. okt 2023

@6mia6 z Lidla Formil Marseille

macatt
16. okt 2023

Už tu bola taká téma a na základe rád dávam prach na pranie a ocot( ulejem do bubna cca pol deci, niekedy viac, ako sa podarí) a len občas dám gél.. a síce nevoní prádlo na široko-ďaleko, ale voní.. aj keď sa vyberie po nejakej dobe zo skrine.. predtým to tak nebolo