Práčka so sušičkou - vaše skúsenosti

biolady
1. dec 2020

Ahojte všetky šikovnice, ktoré si rady pomáhate modernou technológiou :D
Máte niektorá práčku so sušičkou? Viete mi nejakú odporučiť?
Viem, že najlepšie je to osobitne, ale miesto nemáme ani vedľa, ani nad práčkou. Dostala som zatiaľ len také recenzie, že to nie je dobré, že to nevysuší, zasmradne, pokazí sa a podobné negatívne skúsenosti.
Aké skúsenosti máte vy?

Ďakujem!

tifi2324
1. dec 2020

@biolady Zdravím my sme mali Samsung a bola som veľmi spokojná ususilo dobre po čase síce prádlo nevonalo no vyriešila som to vonavymi obruskami do susicky

kofilka33
1. dec 2020

@biolady ahoj,ja mám kombinovanú Hotpoint Ariston už cca 5 rokov a som s ňou maximálne spokojná.Ano je pravda,že prádlo moc nevoní,ale predávajú do sušičky vonné obrúsky.Sice som ich ešte neskúšala ,ale mne nevadí ,že to prádlo nevonia od aviváže ,hlavne ,že je vysušené a mäkké.A nemusím mať po dome sušiaky a zbytočne zvyšovať vlhkosť .V susicke susim len počas zimy ,lebo to aj zvyšuje spotrebu energie.

alenocka777
1. dec 2020

Pripnem sa 🙂uvažujeme kúpiť kombi pracku so sušičkou.

simsalabim
1. dec 2020

@biolady ja mam zn. Bosch a som spokojna. Kapacitu ma o polovicu mensiu ako na pranie. Susim iba v zime a aj to nie vsetko, oprane pradlo triedim a asi polovicu veci tam nedavam a nedala by som, ani kebyze mam samostatnu susicku. Rovnako tam nedavam rifle ci vlnene veci.

livka283
1. dec 2020

@biolady ahoj, mala som v prvom dome samostatne práčku a sušičku, značky nepamätám, staršia verzia, super! Teraz v ďalšom kvôli miestu som volila drahšiu Bosch 2v1 a nikdy viac, pokrčené , dá sa dať oveľa menej prádla, nevonia tak, pritom ma koelgyňa varovala, že jedna jej dcéra má s tým problém a druhá čo má samostatne, je spokojná....niekedy dám prať a ono mi začne sušiť a je tak ťažká že sama s ňou nepohnem... keďže sa sťahujeme znovu, išli sme do samostatnej práčky a sušičky LG, sú ešte v krabici snáď budú ok

petka_3
1. dec 2020

Ak máš miesto. Hocaký miesto. Tak radšej práčku a sušičku samostatne. Mala som aj aj.
Kombinovaná minula strašne veľa vody na sušenie. Vždy som musela polovicu prádla vyložiť a skúsila naozaj nekonečné dlho. Obvykle som stihla len jednu práčku so susenim za deň.

lenkamatkova
1. dec 2020

@simsalabim rozumiem tomu dobre, že mi tá sušička usuší len polku toho čo dám prať? To ma prekvapuje, tiež som uvažovala nad kúpou ale toto ma odrádza.

tifi2324
1. dec 2020

@lenkamatkova My sme mali na 9kg prania a 7kg sušenia občas som nemohla dať vysusit úplne všetko ale ja som si prvý rok vazila ono keď šmýka práčka prádlo tak samozrejme má oveľa viac kíl keďže je v ňom kopec vodí no po dozmykani malo väčšinou prádlo 6-6,5kg takže ja som skúsila skoro celú pracku

simsalabim
1. dec 2020

@lenkamatkova ano, vacsinou ma polovicnu kapacitu, co mne nevadi, lebo su veci, ktore by som ziadnej susicke nezverila. Ono ona vysusi vsetko, co jej tam nechas, ale pokrci ti tie veci, ak tam toho das privela. To je podstatny rozdiel s klasickou susickou. Ale ako pisem, mne osobne to nevadi, pradlo by som triedila aj tak.

@petka_3 nie vsetky typy susiciek minaju vodu. Novsie to uz maju inak. Tie starsie minali.

hefo
1. dec 2020

Ono spotreba vody nie je na Slovensku nejaký zásadný problém čo sa týka nákladov (s výnimkou prípadu, že má človek žumpu s veľmi drahým odvozom). Viac do peňazí ide spotreba elektriny, ale neviem, aký je v tom rozdiel medzi sušením v kombinovanej práčke-sušičke a v samostatnej sušičke, nikdy som to neskúmal.

My máme kombinovanú Samsung (tuším 8kg pranie/6 kg sušenie, nechce sa mi to ísť pozrieť), ale suším v nej len výnimočne, lepšie výsledky má vyvešať prádlo na sušiak a zapnúť k tomu odvlhčovač vzduchu (a v lete samozrejme dať sušiť von). Napríklad uteráky síce zo sušičky vyjdú pekné hebké, ale mám pocit, že pri sušení príliš "strácajú chlp"...

20erika07
1. dec 2020

@hefo spotreba elektriny je takmer o polovicu viac

@biolady inak nikdy viac . Prvy rok a pol som ju chvalila velmi, ale odvtedy uz nesusim v nej ( mam ju 4roky)
Vsetky zbytky avivaze prasku gelov co sa nerozpusti nevyplavi pekne pri tom suseni ostane kde kade prilepene a splesnie to. Najhorsie ze na miestach kde sa nevies dostat, no je to hrozny smrad. Xkrat som ju vycistila roznymi pripravkami. Po prani ok ale po suseni nenormalny smrad ako z kanala. Vraj su to plesne. Raz mi napisala pani co robi v elektre ze toto je najcastejsi problem tychto spotrebicov

simsalabim
1. dec 2020

@20erika07 ja mam moju asi 5., mozno 6. rok a nemam zatial s nou tento problem. Ale ja ju raz mesacne davam prazdnu prat na 90 stupnov a v sezone susenia asi 2x za mesiac par minutovy program Fluff clean na vymytie vselijakych zvyskov.

20erika07
1. dec 2020

@simsalabim tak tá moja nema vela funkcii, dokonca nema ani stupeň 90, iba 60najviac :-/

hettinka
1. dec 2020

@biolady susicka vôbec nemusí byt v kúpeľni. Nepotrebuje prívod vody ani odpad, vylejes nádržku. Takze môže byt hocikde na chodbe.
Takze ja by som šla do extra susicky radšej.

simsalabim
1. dec 2020

@20erika07 tak asi preto s nou nie si spokojna 🤷‍♀️

biolady
autor
3. dec 2020

Dakujem vam. Asi teda siahnem len po kvalitnej pracke bez susicky. 🙂

biolady
autor
24. dec 2020

@hettinka to je inak dobra poznamka. Ze staci elektrika. Maju to tak vsetky susicky? Ja som teda siahla po pracke samsung tohrorocnej a mali vedla nej aj susicku. Tak mozno casom by som do toho sla, s tym ze ju budem mat na chodbe. Je to hlucne ako pracka ci menej?

petka_3
24. dec 2020

Ja som ju mala dlho na chodbe. Je tichá dosť.

erickatt
24. dec 2020

@biolady ja mám sušičku aktuálne v kuchyni. Pred tým bola v spálni a na chodbe. Kľudne aj do chodby . Potrebuje len elektriku. Vodu zo zásobníku vylejes ....

hettinka
24. dec 2020

@biolady moje AEG má nadrzku, ktorú po každom suseni vylejem. Vraj sa ta bodá dá použiť aj do žehličky. A mám ju v kúpeľni, no aj tak nie napojenu do odtoku.