Ahoj dievčatá, obraciam sa na tie z vás, ktoré ste túto dilemu úspešne vyriešili. Prosím vás o vaše postrehy, plusy a mínusy. A hlavne na čo si dať pozor pri výbere daných produktov. Ďakujem
Ak máš miesto, tak určite samostatne.
@myrusiatko ahoj ak na to mas priestor, tak urcite samostatne!
Ak nie, tak si veelmi dat zalezat na tom co vyberies
Určite každé zvlášť. My sme v byte nemali na ňu miesto a tak bola v spálni. Mínusy som zatiaľ žiadne nenašla.
Samostatne. Ja mam také, čo môžu ísť na seba - obrovská sušička na obrovskej práčke. To mam komplet od 1 značky. Ako píše niekto hore, často susim a dole periem ďalšiu varku. Možno sa ti zdá, že je to nanič ale možno časom zistíš, že nie 🙂
Mala som oba varianty a za mňa určite samostatne.
Spolu by som brala ba , ak by som bola sama, prípadne dvaja. Jeden cyklus prania a sušenia v práčke so sušičkou trval cca. 6 hodín - musela som dať buď len polovičnú náplň práčky alebo po opratí polovicu prádla vybrať a sušiť na dva krát.
Sušička sa dá dať aj inde ako práčka, ideál to nie je, ale za mňa jednoznačne lepšie ako práčka so sušičkou.
Keď sú na sebe, je to super.
@myrusiatko ak máš priestor, tak určite každé zvlášť
Urcite samostatne. Svagrina ma 2v1 a pradlo vesia na susiak. Lebo jeden program trva 8 hodin. To je ako keby si chcela kombinovanu chladnicku a ruru na pecenie. Kym zacne susit pradlo, musi najprv vysusit bubon pracky a potom zacne susit pradlo. Ja mam mini kupelnu v byte a mam z vrchu plnenu pracku a susicku vedla postavenu.
@myrusiatko určite zvlášť pokým dosusi periem ďalšiu varku
máme obidva a teda poviem ti, že 2v1 neodporúčajú tí, ktorí ju nemajú 😂 nikdy som neriešila "polovičnú náplň - po prvé už je to prežitok a moja zvládne 8pranie/6sušenie - to podľa mňa nie je polovica 😉 a po druhé ja neprepchávam práčku takže aj keby som prala zvlášť tak mám max 5kg čiže komfortne vyperiem aj vysuším na jeden cyklus 😎
vieš čo je luxus??? hodiť tam veci a o 6-8 hodín (podľa cyklu) mať opraté aj vysušené 😝👍 v noci všetko vybavené... ale ako vidím podľa odpovedí, tak každá perie minimálne 2 práčky po sebe 😀 to je ozaj ohromné prekladať prádlo 🙄
Tak ja mám 2v1, kupovali sme ju ešte keď sme bývali v byte a mali málo miesta v kúpeľni. Teraz sme sa presťahovali do domu a veru zišla by sa zvlášť práčka a zvlášť sušička. Keď pustím pranie a sušenie, zablokuje mi to práčku na min 6 hodín a som z toho na nervy. Tak by mohla jedna prať a druhá sušiť. Riešim to tak, že prvú várku prádla vyperiem a hodím na sušiak, druhu už zapínam aj so sušenim. Viac ako 3 práčky však za deň nedám 🤷
Ďakujem krásne za vaše rady a postrehy. Bývame v byte a do kúpeľne sa mi sušička nezmestí. Určite bude v chodbe v stavanej skrini. Pri troch deťoch periem ako bláznivá. Pomaly mi dožíva práčka (slúži už 14 rokov), preto som zvažovala 2v1. Mám na vás ešte jednu otázočku. Aká značka sa vám osvedčila? Počula som, že wirpool nie. Na cene nezáleží.
Ja màm zvlásť práčku aj sušičku a idú neustále 🙂 práčku màm Candy, sušičku Beko,za mňa spokojnosť
@myrusiatko my máme electrolux a som maximálne spokojná
@myrusiatko lg alebo bosh
my byvame v byte a kvoli miestu sme zvolili 2v1, ja som spokojna, mame znacku LG slim
Samostatne. Najlepsie je ich postavit na seba, mne sa do kupelne v mini 2i zmestili. nezabudni, ze susicka potrebuje aj okolo seba priestor trochu, prudenie vzduchu, pripadne vetranie... ja mam napr 9kg pracku a k tomu susicku, susicka ma aj vacsi objem bubna, inak by sa mi obsah tej pracky nezmestil do susicky. Susede ten program trva tak dlho, ze susicku (2v1 ma) ani nepouziva, rychlejsie vyperie s tym, ze vyvesia pradlo susit von.
Znacku ja mam miele, tak je cena aka je, ale to je spotrebic na dlhe roky, s perfektnym servisom. Predtym som mala AEG pracky a max. spokojnost, urcite ak, tak by som isla do nich, v ZV mali aj dobry servis. Teraz v BB servis bosch/siemens otras, uz len kvoli tomu si od nich nekupim uz nic (mam umyvacku od siemensku pokazenu za 1500EUR a nevedia mi ju vyse roka opravit, katastrofa jedna a to som uz 300EUR dala za "diel" a po opravarovi sa zlahla zem, lebo podla neho umyvacka ide :D pri pracke by som mala este vacsie obavy ). Na toto ja si velmi potrpim, kupujem drahe spotrebice, lebo ked sa pokazi, opravime ale ak sa toto stane, tak veruze nemam vobec chut investovat do tejto techniky.
@myrusiatko
Keď máš miesto, tak je lepšie zvlášť. Kým jedno perie, druhé suší. Ja si nahádžem večer do práčky, nastavím, aby sa mi ráno zapla, o 7.00 mám opraté, plním ďalšiu práčku, keď prídem zo škôlky, mám vysušené a opraté a dám sušiť. Do obeda mám všetko poskladané v skriniach. Keď sme zariaďovali dom, všetky spotrebiče mi boli jedno aké budú, okrem umývačky, sušičky a práčky, lebo je nás 5 a u nás to ide nonstop. Nakoniec sme kúpili Miele, ale v pohode by som vzala aj Bosh s tým máme dobrú skúsenosť.
Ak je miesto, zvlast... Viac prádla sa zmesti (sušičky v 2v1 su na menšie množstvo ako dana práčka), mozes susit a prať zaroven dalsiu varku
@zuzanka.zuzu fakt si neviem predstaviť prať jednu várku jednu noc.....ja v jeden deň operiem a osuším biele, farebné, tmavé a uteráky a koľko krát nejaké extra veci, keď periem zvlášť....a nie sa s praním serkať celý týždeň 🙈 2v1 je fakt z núdze, že áno chcem ale nemám to kde naozaj dať.
@myrusiatko mne sa tiež do kúpeľne nezmestila sušička ale mám ju v stavanej skrini v spálni a aj keď som to moc nechcela v konečnom dôsledku som rada. Keď nesusim zatvorím a nik ani nevie, že tam je 🙂 stále hovorím, že to má len jedno negatívum a to, že som ju nekúpila už pred rokmi 🤭
Mama ma 2 v 1...vyperie 7 kg prádla....a vysuší len 3,5-4kg....cca polku.....čiže pre mňa nepoužiteľné....a navyše nevysusi to vôbec dobre,Všetky 2 v 1 vysušia len polku.....ja mám Bosch obe...spokojná som....
@lea_nr ja neperiem, perie pracka 😉 take este nebolo aby som skakala prekladat pradlo ked pracka zapiska 😂 ale ok kludne si per v jeden den, ja neplanujem byt otrokom prania, ked to niekomu vyhovuje inak nech sa paci
@zuzanka.zuzu áno ja stojím pri práčke a točím jej bubon a dolievam vodu celý deň 🤦♀️😂 neviem ja dám prať a robím ine veci v domácnosti alebo ideme na nákup, na prechádzku s dieťaťom a keď prídem prehodím do sušičky a vybavené ale ako vravíš komu čo vyhovuje... Každý bude chváliť to čo má 😏😊
@zuzanka.zuzu
Neviem ako ty, ale ja periem zvlášť tmavé, zvlášť svetlé, zvlášť farebné veci, zvlášt uteráky, zvlášť postelné, zvlášť spodné prádlo, niečo právam na 40c niečo na 60, úplne extra periem športové veci a toto vyžaduje, že sa perie viac práčok za sebou. Neviem si predstaviť nabáchať všetko naraz do práčky a vybavené.
@myrusiatko 2v1 ma veľkú spotrebu vody, pretoze ochladzuje bubon vodou...
Ja mam 2v1 a som velmi spokojna. Nalozim a vytahujem suche pradlo. Uz by som nemenila.
@myrusiatko mala som aj aj, za mna super oba varianty, kazdy splnil svoj ucel..
Kvalita susenia je lepsia pri samotnej susicke, o tom ani netreba diskutovat.. Hlavne muzove kosele a "haklive" oblecenie...
Pri 2v1 je uspora miesta a "casu" na nezaplatenie. Nahadzem veci a nestaram sa..
Pri milion detskych veciach, ktore potrebujem oprat kazdy den, si to pochvalujem.
Teraz v zime mokre, zablatene oteplovacky/vetrovku vecer davam do pristroja a rano vyberam suche ciste do skolky.
Mam 9kg pranie, 7kg susenie takze ziadne vyberanie mokreho pradla..
@yoxinka 😲 a to odkiaľ máš, že periem všetko spolu? kde si to prečítala? lebo nikde o tom nepíšem.... kks to ako keby som napísala, že ja môžem prať aj viac dní po sebe a je mi ľúto ak ty smieš len v jeden deň 🙈 rovnaká vykonštruovaná hovadina 🙄 gratulujem, per si koľko chceš, kurníkšopa na praní sa tu vyvyšuje jedna nad druhou, mňa drbne 😂
@zuzanka.zuzu
Presne tak, ja môžem prať len pondelky a piatky. Iné dni mám zakázané a preto musím prať viac práčok po sebe 🤷♀️🤪.
zvlast ..ked sa jedno pokazi mas aspon druhe ..kym periesjednu varku dalsiu uz mozes susit .. ak mas miesto je jasna volba zvlast ...