Mam cyklamenovy a na etikete, okrem ineho, je napisene: podozrenie, ze sposobuje neplodnost a poskodenie plodu pocas tehotenstva
@janai1 vzadu na etikete, v upozorneniach, zle sa to citam, je to malickym vsetko napisane
Daj fotku
Na vzorkach to nie je. My sme mali vzorky a na zaklade toho som si objednala cyklamenovu a udajne je to iba na tej. Skoro som odpada, ked som to citala. Pisala som aj na Puellu, aby sa mi k tomu vyjadrili, ale ziadna odozva.
@janai1 tak muz to nakoniec ma odfotene, musi mi preposlat fotku, musis sa ale na to dobre prizriet
Všetky tie prášky a gély typu Persil, Ariel, Perwoll, Lovela, obsahujú plno chémie a toxických škodlivýn. Sú to takzvané hormonálne disruptory, ktoré môžu spôsobiť aj neplodnosť či rakovinu. Ja sa už celkom dlho zaujímam o zdravší život a toto bolo prvé kde som začala - pri praní. Komerčné gély a pracie prášky (dokonca aj tie pre deti) obsahujú plno chémie a hlavne tá "super" vôňa je najnebezpečnejšia (parfum na etikete v zložení). Prečítajte si viac napríklad tu: https://www.naureus.sk/blog/detail/perte-ekolog...
@evaachesa a co pouzivas na pranie, ja som sa vzdy stranila avivazam a muz chcel, aby nam konecne pradlo vonalo.
Prešla som na mydlove kokosové vločky Alchemix a keď chcem vôňu, nakvapkam na vločky pár kvapiek citrónovej alebo levanduľovej silice (používam od Hanus). Namiesto aviváže riedený ocot s vodou. Pre syna mám gél Sonett ale striedam to s vločkami. Mňa presvedčilo toto video a tam sú všetky info ako správne prať (netoxické):
https://www.youtube.com/watch?v=mPy4WkAejec
Práve od nich čítam knihu, ktorú tiež veľmi odporúčam. Tu je takáto veľmi zaujímavá informácia (foto z knihy) ohľadom parfumov, čo mňa teda dosť vykoľajila. Parfumy a laky na nechty som prestala používať z vlastného presvedčenia ešte keď sme sa s mužom snažili otehotnieť...nejak som vnútorne cítila že musím vylúčiť chémiu okolo seba ...prešla som aj na nekomerčné prírodné gély, ale teda spätne už viem že to bolo v podstate skoro to isté len možno v slabšej forme ... Nejaké nemecké gély 😄
To preposlať fotku trvá hodinu? Veď keď niečo tvrdíš tak to vieš aj dokázať... Ale počkať, jedine ze by si nevedela 😉
@janai1 ach jaj, vzdy sa najde mudrak nad mudraka, trva to ovela dlhsie, ako hodinu, ked clovek nie je stale zaveseny na internete. Mne je to jedno ci mi verite alebo neverite. Ked si kupite aj 100 litrov a budete sa v tom.kupat. Mala som potrebu to zverejnit, lebo mi to prisla dost silna kava a vela ludi si to nemuselo vsimnut. Nechcem poskodit znacke, pisala som im a ziadala o vysvetlenie. Nech sa paci studujte
Ty si dobre úbohá... Urážať ti ide...
Mimochodom, anonymne príspevky bez fotky.. Čo si čakala? Keď chceš niečo tvrdiť mohla si tu fotku dať hneď v príspevku ale nieeee panička chce byť dôležitá
Takýto bordel fakt nemám potrebu kupovať...
Fotku tu už dala iná slečna... Nemusela si si ju zháňať "od manžela"
@janai1 jemine žena a tebe sa čo stalo? Toľko zloby a hnevu z teba ide. Pre jeden príspevok, ktorým chcela autorka iba upozorniť ostatných aby si dávali pozor. No tak v tom návale emócií a rozpoloženia z práve zistenej (celkom otrasnej informácie) tú fotku hneď nedala. Stalo sa niečo strašné? 🤷 Choď radšej von na slniečko, urobí ti to dobre 🌞💁 pekný deň a mier s tebou 😉
Milá autorka, nič si z toho nerob. Ostatní určite ocenia tvoj príspevok 😉
Tá je najkrajšia first dream, ale tak ja to dávam na periny, deky, koberčeky, nech mám prevonany dom , na nohavičky by som to nedávala, veď to musí dráždiť pokožku. To ako keby vykupem nohavičky v parfeme a potom si ich oblečiem, dobré to určite nebude.
ahojte myslíte že môže pokaziť práčku a susicku?
@puella_vone môžem vedieť prečo ste odpoveď zmazali?
prave som pisal na puella reklamaciu, z ich vzorky sa mi kusok vystriekol na dvere novej Miele pracky a uplne tie dvere rozleptal, urcite budem kontaktovat aj poistovnu aj servis, neviem si predstavit co to robi s vnutrom pracky ak dvere dokazalo rozleptat, manzelka skusala na to pouzit aj odlakovac ja aj technicky benzin, nic nepomohlo. Struktura povrchu je drsna teda rozleptana.
@gabrielll Boze mne sa stalo niečo podobne ale nie až tak :( strašne ma to mrzí. Ja to mám aj na zásobníku spredu, na úplne úplne úplne novej práčke LG. Ja som taká blba že vôbec som toto kúpila…
Toto je doslova žieravina a ľudia to nosia nonstop na koži, nehovoriac o detskej citlivej koži. 😢 Strašné svinstvo to musí páchať ľudskému organizmu...aj keď možno nepozorovane ale pomaly a isto to niečo robí....
Puella tu dala dlhé vyjadrenie (viď vyššie), už si nepamätám presne čo ale obhajovali sa a v priebehu pol hodiny ten príspevok aj zmazali. Zaujímavé. 🤷
@gabrielll
@inulienka29
V tejto diskusii sa tiež rozoberá ničenie plastov. 😒
https://www.modrykonik.sk/forum/pranie-pracie-a-cistiace-prostriedky/puella-znicila-plasty/
Pridávam skúsenosť s Puellou. Zničená práčka. Dnes som mala doma mesiac pred koncom zaruky servisaka. A prve co mi povedal ked zbadal puellu pri pracke, ze vyhodit do kosa. Vraj nie jednu pracku co opravoval videl v hroznom stave po pouzivani tejto znacky. Rozleptane plasty, znicene pradlo, znicena pracka a vraj absolutne nedavat do susicky. Pisali nie jeden krat recenzie priamo na Puella stranke a vraj do minuty boli zmazane. Takze som si dnes prehodnotila pouzivanie tejto znacky a flasa letela do kosa. Hnusne svinstvo
Kde to je napísané?