Pozemok - áno či nie

19. apr 2022

Ahojte, ja nemám aktuálne nikoho,s kým by som sa poradila.
Chceme,alebo teda možno asi ani už nie, kúpiť pozemok.
Ide o to,že je to veľká rola,ktorá sa má rozparcelovat.
Malo to byť tak,že cesty,čo tam majú byť, budú obecné.
Rola/pozemok patrí obci A.
Cesta príjazdová na tú rolu patrí obci B.
A z tej cesty majú byť robené 3 ulice.
Starosta obce A s tým nemá problém.
Starosta obce B odmieta, aby z tej príjazdovej cesty išli nové ulice.
Investor role tým pádom chcel z druhej strany urobiť ulicu (menila by sa teda aj dispozícia pozemkov), avšak s týmto má problém polícia.
Otázka znie, máme čakať,či sa starosta rozhodne inak, alebo čakať na jeseň sú voľby,či bude nový starosta a ten to možno schváli? Alebo čakať, či to ten investor nejako vyrieši?
Alebo kašľať na ten pozemok a hľadať inde?
Vďaka za odpovede 😀 hádam sa z toho vysomarite

syslik81
19. apr 2022

hladala by som inde .. moze sa to vyriesit az za xy rokov a medzitym ceny pojdu hore .. to ze zacnete hladat inde neznamena ze hned aj najdete ... takze neupinat sa na jedno ..

simik22
19. apr 2022

Určite kašľať na to.

karelova
19. apr 2022

Kupovať niečo takto neisté je obrovsky risk ktorý vyjsť môže ale nemusí. Pokial chcete kupovať pozemok za účelom stavby co najskôr a byvania, isla by som od toho a hľadala niečo čisté, jasné.

autor
19. apr 2022

Ono nejde ani tak o stavbu, ako o to,že aby som niečo nepreplatila, alebo aby som nemala drahú rolu a nič z toho 🤷 chápete 😅
Neviem, ak bol niekto v podobnej situácii, a vedel by mi povedal, ako to riešil 😐 ale asi tiež rozmýšľam nad tým, že hľadať niečo iné

nesvadbovo
19. apr 2022

boli sme v podobnej situacii, v jednej dedinke sa isla rozparcelovat rola, neboli tam siete, bolo treba suhlasne vyjadrenie starostky + par uradov. Vyskytla sa nam ponuka na nas sucasny pozemok, tak sme sa rozhodli necakat. Doteraz tam nie je ani cesta ani nic, riesilo sa to v roku 2011 🤷🏻‍♀️ Ja by som do toho neinvestovala. Staci, ze sa jeden clovek postavi na hlavu a v zivote tam nic nepostavite…

ailiba
19. apr 2022

Pokial to beriete ako investiciu do buducna, tak mozno ano... Ale ak chcete cim skor stavat, tak urcite nie. Tieto veci sa neskutocne tahaju.

simsalabim
19. apr 2022

Hladaj inde.

macikovaiveta
19. apr 2022

Nekupovať,čakalo by Vás veľa problémov

wade
19. apr 2022

Ako píšu vyššie - to môže trvať roky. Poznám už rozparcelovane / rozpredané pozemky kde sa čaká 4 roky na schavalenie stavebného povolenia na prístupovú cestu.

bambulka1122
22. apr 2022

Radsej hladat inde. Boli sme v podobnej situacii, nasli sme super lokalitu, vsetko nam tam vyhovovalo, zistili sme, ze obec nema ziaden problem, boli sme sa informivat ba stavebnom urade, vsetky urady dali suhlasne stanoviska. A stroskotalo to na tom, ze ta rozparcelovana rola mala uz vela majitelov, kt sa nevedeli dohodnut na vybudovani cesty. O nejaky cas ako sme sa o to intenzivne zaujimali sa tam vyskytol pozemok na predaj, samozrejme nic nebolo vybudovane, realitacka nam tvrdila, ze do dvoch mesiacov bude cesta aj natahane siete, ze vsetko je tam v poriadku. Keby sme si o tom nezistovali veci mozno by sme ho kupili. Nakoniec sme kupili iny pozemok v inej lokalite. A ta cesta, ktora mala byt do 2mesiacov, bola o cca dva roky, obcas chodime okolo, a veru dobre, ze sme sa na to vybodli, vsade okolo toho "nasho" pozemku sa stavaju vysoke dvojposchodove domy