Potahy proti roztočom

28. aug 2022

Ahojte,mate niekto potahy na matrac,periny,vankuse proti roztocom? Ste spokojni,je to ucinne? Este ma zaujima sprej na roztoce.

Dakujem za kazdu radu,nazor

mec321
28. aug 2022

A ako mam vediet, ci budu ucinne? 😃 pocitat ich pod mikroskopom ci ich je menej? 😃

brembo
28. aug 2022

ked máte alergiu,pomože jedine vysávač s HEPA filtrom a pravidelne tepovat alebo dezinfikovat parným čističom. Su impregnačné prostriedky,ale učinnost je samozrejme obmedzená.

autor
28. aug 2022

@mec321 joj ci ste len mudra/y , napriklad tak,ze sa mozno niekomu po kupe polepsil stav a nejde si vykaslat dusu ,kazdy vecer ked lahne do postele.Ale samozrejme ,niekto si musi kompenzovat nizke sebavedomie hlupymi poznamkami na modrom konikovi :D

autor
28. aug 2022

@brembo cisticku mame,zial,zlepsenie som nepostrehla,preto hladam ine alternativy.

mec321
28. aug 2022

to aby ste nevykaslala dusu vam nestaci len vymenit potahy 🙈🙂 takze nie, neuvidite zmenu. pekny vecer

1mina
28. aug 2022

Moja dcera ma alergiu na roztoce, potahy ani neviem ze su ale my mame teda taketo opatrenia - vankus a paplon z duteho vlakna ktore periem pravidelne na 60 stupnov aj s potahmi, plus susicka potom, v izbe odvhcovac vzduchu a ziadne koberce, idealne ani zavesy. Pravidelne vysavat a utierat prach namokro. Ale aj tak mava obdobia ked chvilu dobre, teraz bapr zas jej davam pravidelne lieky lebo zas bola nasoplena uplne este par hodin po tom co aa zobudi

autor
28. aug 2022

@mec321 skusali ste? A co mam teda urobit,poucte ma :D .

autor
28. aug 2022

@1mina dakujem vam 🙂 vysavam a zotieram denno denne, mame cisticku vzduchu z hepa filtrom,zavesy nemame,pravdepodobne su u nas problem roztoce v matraci ,pretoze sa mi to deje ako lahnem,tiez mame periny s dutym vlaknom a periem ich raz do tyzdna,a prezliekam kazde dva dni,bez liekov neviem vydrzat... ja som natrafila na tieto potahy,zevraj su z hustotkanej latky a roztoce by sa nemali dostat k cloveku,preto sa pytam na nazor ci to niekto neskusal...
Ale @mec321 zjavne pojedol vsetku mudrost sveta s vie presne co a ako :D tak sa necham poucit co navrhuje

matkav21
28. aug 2022

ja som si to tu už vyhľadávala tiež, ale písali asi skôr príspevky na stene a boli na tie protiroztocove navleky dobre ohlasy

1mina
28. aug 2022

Je to mozne ze aj matrac, jej zistili vlastne alergiu az tento rok tak som jej rovno kupila aj novy antialergicku matrac, tie paplony (predtym vedela prist ku mne do postele a ja mam paperove periny takze si viete predstavit aka to bola katastrofa kychala a sople jej tiekli prudom rano 🙈)... Po vsetkych upravach, prestahovani do detskej izby bez kobercov, s novym matracom paplony sa nam podarilo vydrzat nabajvys dva mesiace bez liekov a tiez furt periem na 60tku paplony, potahy vsetko co ma v posteli lebo mensia teplota ze nezabija tie roztoce, kazdy den pustam roboticky vysavac takze prach nema ani po postelou, inak ten odvlhcovac my pouzivame , nemate aj vlhko ? Cisticka vzduchu asi neodvlhcuje vraj sa im dari viac vo vlhku rychlejsie sa mnozia... A aj tak uz jej musim davat zas lieky co ju v noci budili sople 🙈 dufala som ze vydrzime aspon do jesene lebo dr hovorila ze vtedy to bude zas horsie, ze je to bohuzial celorocna alergia ale leto byva lepsie...ach no tazko je s tim bojovat veru a hlavne je to cely rok

1mina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1mina
28. aug 2022

Este ma napadlo dr mi spominala ze mozem jej dat aj vymrznut paplony napriklad na balkon ze aj to zabija roztoce - nemohla som este skusit lebo jej zistila este len v marci alergiu 🙂 ale skuste pripadne si hodit potom ten matrac cez den vymrznut na balkon, sice este potrva kym zacne mrznut ale bohuzial do mrazaka ho nenarvete 😂😂 niekto tak vraj aj plysakov vie davat ked maju alergie 😁😂

autor
28. aug 2022

@1mina dakujem 🙂 vymrznut som veru este neskusala,ale cez zimu isto skusim.

autor
28. aug 2022

@matkav21 kde ste citali,ak sa mozem opytat ?🙂

matkav21
29. aug 2022

tu na MK som si dala vyhľadať pod heslom ,,roztoce,, a to aj fóra a aj na stene

autor
29. aug 2022

@matkav21 dakujem 🙂

brembo
29. aug 2022

parný čistič máte? Ja som písal o vysávači s hepa filtrom,alebo vysávač vodník.

vevesh
29. aug 2022

Mame a polepsilo sa to- ale dolezite je aj mat nov(si)e matrace, periny a vankuse z umelych vlakien (ziadne kacacie/husacie paperove vyplne), ziadnu latkovu postel, ale drevenu/kozenu/umelohmotnu. Povlaky na komplet matrac, vankus a obliecku. A pravidelne pranie- 1-2x do mesiaca, pocad sezony aj raz do tyzdna. A ak ma jeden z partnerov/deti tieto navleky, musia ich mat aj ostatni clenovia domacnosti, ktori spia v jednej izbe- nestaci kupit len tomu, ktory ma alergiu.

autor
29. aug 2022

@vevesh dakujem za postreh,matrace mame cca rocne,ano to mi je jasne,ze ked uz investujem,musim pre vsetkych a na vsetko. Skusim to asi . Odkial mate prosim vas?

autor
29. aug 2022

@brembo aha zle som vas porozumela 🙂 nie taky vysavac nemame, skusim pogooglit,vdaka za radu 🙂

brembo
29. aug 2022

https://www.vysavace-domacnost.cz/znacky/zelmer...
Máme ho,výkon má dobrý,hlučnost je ale pomerne vysoká. Radšej používam Karcher T10/1-je možné k nemu dokupit i HEPA filter. Príkon má polovičný,čo Zelmer a výkon rovnaký. Na rozdiel od Zelmera je i podstatne tichší. Nevýhodou je,že HEPA filter sa musí po nejakom čase vymenit a nie je práve lacný.HEPA filtre su primárne určené pre alergikov. Zabezpečuju,že sa z nasatého prachu a pelu nič nedostane spat do ovzdušia. Možte sa opýtat i tu http://www.weidner.sk/,viem že kedysi mali vysávač s vodným filtrom.

brembo
29. aug 2022

ako ochranu Vám ešte odporučam parný čistič,optimálne s odsávaním,alebo kupu tepovača. karcher má v ponuke pre domácnosti pomerne v rozumnej cene. Impregnačné prostriedky proti roztočom su velmy drahé.