Posteľ v obývačke

luciab987
27. mar 2021

Ahojte, poznate niekoho kto ma v obyvacke postel, nejako predelenu zastenou alebo podobne? Aky mate na to nazor. Ked to pozeram na fotkach, neposobi to na mna velmi rusivo, len jedna vec su dizajnerske fotky a druha realny zivot. Byvame s 1 dietatom v 2izbovom byte. Navstevy nemavame, toho sa nebojim. Stahovanie sa zatial neplanuje ale ani nevylucuje vo vzdialenejsej buducnosti. Premyslam ako to urobit ked nechcem spavat na gauci😄. Napadla ma aj ta vyklopna postel ale bojim sa ci je to bezpecne a ci sa mi to bude chciet stale tak stlat aby som to zatvorila. Na druhu stranu si hovorim ze deti aj tak casto vhupnu k rodicom do postele, tak aby sa nestalo ze nechame malej izbu a nebude tam spavat nikto. Bude mat 2 roky. Myslite ze je lepsie aby sme tam spali vsetci spolu (ona vo svojej posteli) alebo prenechat spalnu na izbicku?

777januska777
27. mar 2021

My sme mali vyklopnu posteľ tak 5 rokov, za mňa super vec a nad žiadnym iným riešením by som ani neuvažovala. Ja by som dieťaťu nechala izbu, lebo detská izba bude skôr ci neskor aj na iné veci ako len na spánok (písanie úloh, kamarati).

bibina32
27. mar 2021

@luciab987 my keď sme mali len spálňu a obývačku tak s nami deti spali. Mali svoju posteľ a obývačka tam sa hrali, pozerali telku. Také malé dieťa ešte nepotrebuje svoju izbu, aj tak ju musíš mať stále na očiach.

simona92101
27. mar 2021

@luciab987 my sme mali kedysi jednoizbak,a kuchynu na takom vyvysenom podiu,z ktorej isli 3 schody do obyvacky.pod kuchynou som mala zasuvnu manzelsku postel.rano som ustlala,periny prikryla dekou a zasunula pod to podio.vznikla mi normalna obyvacka s kopou priestoru.len to treba dat namieru urobit u stolara..popravde si manzelsku postel v obyvacke predstavit neviem..

simona92101
27. mar 2021

@luciab987 takto to vyzeralo

luciab987
autor
27. mar 2021

Tiez si myslim ze na svoju izbu je este mala, a staci kutik v obyvacke. Len tak premyslam ci by sa to dalo nejako poriesit 😃. Citala som tu diskusie ze decka aj maju izbu ale aj tak vlacia vsetko do obyvacky za rodicmi. Co mi pride prirodzene ked nechcu byt sami. A surodenca nema takze predpokladam ze nebude sama v izbe ale s nami.

luciab987
autor
27. mar 2021

@simona92101 ooo to je super, ked som ai precitala tvoj komentar uz som zacala hutat ako to u nas spravit 😄

simona92101
27. mar 2021

@luciab987 bolo to take nudzove riesenie v 30m otvorenom priestore,a nakoniec sa s tym stolar pekne pohral,a celkom fajn to vymyslel.
Co sa tyka detskej izby,2r dcerke sme ju nedavno urobili,presne z toho dovodu aby nevlacila hracky do obyvacky.niekedy sa tam pekne hra sama,obcas si prinesie aj daco do obyvacky,ale teda z izbicky je nadsena 😉

xjakubikovak
27. mar 2021

@luciab987 nas bude mat tiez dva roky, tiez mame 2-izbovy byt. syn spi snami v posteli ale je aj stale kojeny. V obyvacke ma svoj kutik z penovych puzzle a mam pocit ze sme aj tak stale vonku cize nejak extra tam netravi cas 🙂 Takze sa mna ma izbicka este cas 🙂

aurorastone
27. mar 2021

poznám a je to vyklopna posteľ čiže keď sa sklopi vyzerá ako skriňa a úplne v pohode 🙂

thoughtfulweirdo
27. mar 2021

Naši majú výklopnú posteľ, ráno zdvihnú a nikto nevie, že to je posteľ a nič nezavadzia 🙂

selest
27. mar 2021

My mame 2 izbak a v spalni iba spime a veru maly vacsinou s nami v posteli. V obyvacke mame aj hernu pre maleho pozerame tam aj telku neviem si predstavit nemat obyvacku

lubka73
27. mar 2021

nasa je uz teda vacsia v 2 rokoch by som to este neriesila, ale uz chodi do skoly a mame to takto spaci kut v obyvacko kuchyni / v otvorenom priestore, davali sme min. leto dorabat predel , fotene od jedalenskej casti , dcerka uz ma samostatnu izbu

jana_eyre_2
27. mar 2021

Vau, musím pochváliť fotky čo tu sú, ja mám síce dom, ale milujem keď niekto z malého priestoru dokáže urobiť veľký.. veľmi sa mi to páči.. kedysi dávno sme bývali v garsonke, to ešte neboli také možnosti ako teraz, podľa mňa je zásuvna/výklopna posteľ úplne super vec..

martinkatinka
27. mar 2021

My mame vyvysene podium, na nom hauc. Z pod podia sa vysuva postel.

andreatytler
27. mar 2021

@luciab987 Ja si viem kludne predstavit aj tu variantu ze je postel oddelena zavesom ale aj vyklapaciu postel (ustielat ju nemusis... plachtu si kup taku co ma gumu na rohoch a das dolu len periny a vankus a plachta ostane na matraci aj ked bude sklopena hore).
Tie vysuvacie postele su uplne genialne... milujem taketo mudre riesenia malych preistorov...
Ja by som na zaciatok kupila len manzelsky matrac a mala ho v obyvacke... cez den oprety o stenu a v noci na zemi) a skusila par mesiacov ako to pojde. Ci sa vam to bude pacit, ci sa dcera bude hrat v izbe alebo radsej s vami v obyvacke... Nech to dopadne akokolvek, ten matrac neskor urcite vyuzijete a bud dokupite postel, alebo urobite vyklapaciu/vysuvaciu.

luciab987
autor
27. mar 2021

@andreatytler to je rozumne riesenie. Mne sa to tiez paci nejako sa s tym popasovat. Bavia ma taketo veci. Vyskusame a uvidime. Len aby dcerka nechybala mne, nie ja jej 😄.

sante81
27. mar 2021

@luciab987 mám jednoizbak a 2 deti. Oni majú izbu spolu a ja kuchyno-spalno-obyvačku. Ak máš dobrú predstavivosť a šikovného majstra, daju sa aj v malom byte urobiť zázraky.

euka210
27. mar 2021

Znami tak mali, predelene regalom kde mali knihy...postel a postielka a na druhej strane tv, maly stolik a gauc...uplne v pohode to bolo, mne sa paci ked je aj maly priestor tak dobre zuzitkovany

plysaky
27. mar 2021

@777januska777 napises mi prosim do sukromnej spravy vyrobcu vyklopnej postele a cenu kolko vas vtedy vysla postel? Ma ta postel aj nejake nevyhody? Uvazujem ci kupit roztahovaci gauc alebo vyklopnu postel a neviem sa rozhodnut. Dakujem

amelie2017
27. mar 2021

Sestra mali postel v obyvacke, ale bola to velka obyvacka, mali to predelene verikalnymi zaluziami a vyzeralo to normalne. A k tomu, ze 2 rocne potrebuje izbu, podla mna mate este zo 2-3 roky na vymyslanie. My mame 4 izbovy, 3 rocne dieta, ma svoju izbicku od 2 rokov, ale len tam spi, hra sa tam len s nami. Sama do izby nejde. Takze bud sme v izbe spolu, alebo sa hra v obyvacke.

amelie2017
27. mar 2021

A este teda, ja som vyrastala v 2izbaku, 3 sestry v izbe a nasi v obyvke. Spali cely zivot na rozlozenom gauci. Ani ho nikdy neskladali, co si pamatam asi 3 krat, ked sme mali prijimanie. Nikdy som nechapala, preco si nekupili normalnu postel 😀, ked ho neskladali a navstevy sme mali raz za 2 roky a aj to sedeli v kuchyni.

any_soj
27. mar 2021

@luciab987 my máme - palety na zemi, na nich matrac a prehoz. K tomu dve kreslá, dve hojdačky zo stropu, hamak, knižnicu, skriňu, strom a konferenčný stolík. Nám sa to tak páči a kým chodili návštevy, bolo to super, taký veľký gauč - letisko (organizujeme rôzne veci, tak sme často mali aj vyše 10 dobrovoľníkov tam naskladanych. Odkedy máme syna, trochu sa to pomenilo, lebo teraz (2,5r) tam už má svoju riadnu posteľ (ale tiež len nízku), jedna hojdačka padla za obeť, aj strom.. Stále je to ok, pre návštevy vlastne viac sedenia. Väčšinu dňa trávime ale v kuchyni a v detskej, odkedy ho máme.

777januska777
28. mar 2021

@plysaky výrobcu neviem, my sme brali z druhej ruky, takže my sme dali len za odboz. Nevyhoda je mozno konštrukcia, nie je to ako normálna posteľ, ze ju budeš presúvať a podobne, keďže taka vyklopna posteľ sa vŕta aj do zeme aj do steny. Ale výhoda veľká je, ze ju schovaš a garantujem ti, ze ludia ani nezistili kde je, u nás si každá návšteva myslela, ze je to obycajna skriňa. Ono gauc je gauc, vždy budeš cítiť, že je to gauc a aj to spanie bude také ako na gauči. Je veľmi vela roznych možnosti výroby výklopnej postele a veľa nápadov, my sme mali tu úplne najlacnejšiu a najjednoduchšiu a úplne bez problémov.

andreatytler
28. mar 2021

@plysaky Ja som robila vyklapaciu postel sama, ale je to len jednopostel. Pri manzelskej posteli uz je ta vaha privelka na to aby sa to dalo vyklapat manulane a potrebujes pruziny alebo klapky alebo co je to za mechanizmus co ti pomoze tu postel dat hore aj dole. Koli tomu mechanizmu su tie postele pomerne drahe (aj tie najlacnejsie), lebo to musi byt urobene skutocne kvalitne. Pri takej vahe uz ide aj o ohrozenie zivota alebo zdravia ak by ten mechanizmus zlihal a tak by som urcite nekupovala nieco co je extra lacne.

plysaky
28. mar 2021

@777januska777 a nevrzga vyklopna postel? 😆

777januska777
28. mar 2021

@plysaky nie. Ono ta posteľ funguje na pružinách a ak náhodou vŕzgana, tak treba namazat spoje. Aj keď teda pri nejakom dramatickom pohybe v noci nepomoze asi ani mazanie 😀