Poškodený kábel od prepäťovej ochrany

Dnes o 07:34

Ahojte. Zajac mi dohrýzol prepäťovú ochranu. Ako ide všetko OK. Len čo to nie je nebezpečné .. môžem to používať či radšej novú? Ako už tak do hĺbky ju rozobral na pár miestach 😁 nie len povrchovo

madeincssr
Dnes o 08:08

Podkodene kable nepouzivaj. Ak je to rozoberatelne, dala by sa vymenit privodna snura (dostat kupit v kazdom elektre, ci hobby obchodakoch, rozne dlzky a materialy). Treba samozrejme plnu trojvodicovu s normalnou velkou zastrckou a s rovnakym prierezom vodicov (prudovou zatazitelnostou).
Ci on dohryzol "karoseriu" (plast) tej prepatovky? Ak odhalil zive vodive casti, tiez radsej nepouzivaj.

lucks6
Dnes o 08:57

tak radsej nepouzivaj. ak ti vie niekto dat tie kable dokopy, tak nech ti to opravi. ak nie, kup radsej novu. nemusi sa stat sice nic, no na druhej strane je to risk. vyber si 😀

autor
Dnes o 08:59
madeincssr
Dnes o 09:04

Juuuj, to je do ziveho, nepouzivaj. Nemas v okoli zrucneho chlapa? Kupi a vymeni ti ten kabel, ak prepatovka ide rozobrat. Len ak mate zajka obcas volne pusteneho, mozno by stalo za to kupit v predajni s elektroinstalacnym materialom take plastove chranicky (su aj pozdlzne po celej dlzke prerezane, aby sa dali dat na kable dodatocne, byvaju roznych farieb a priemerov) a dat ich na kable, kam sa zajko dostane.

aalt
Dnes o 09:15

Este ho chvilu nechaj a novu uz nebude mat kto rozhryzt ...
Toto jednoznacne nepouzivat, na fotke je sice obnazeny "iba" ochranny, ak je inde "faza" ten hnedy, tak to je uz na priamy zasah elektrinou. Modry moze "kopat" ak je na nom zapnuty spotrebic. Nikdy nepouzivaj ziaden poskodeny elektricky kabel alebo spotrebic!

autor
Dnes o 09:51

@aalt oki. Kúpila som novú