Poškodená elektrická doska

damira90
30. mar 2024

Prosím vás dlho sa mi podarilo (parili zemiaky)na elektrickej takejto doske. ( mam nemeckú dosku takú istú ) ale tento typ. Začala mi doska praskat ale nieje puknuta.. nestalo sa vám to tým co mate elektricku .? Ci to môžeme zapnúť znova počasie alebo to mam rovno za odbehnútie vyhodiť :(
Páčila som na vysokej teplote 7. Max je 9.

Nemáte stým niekto skúsenosť. Samozrejme ze mi to aj zasmradlo. Len to asi ten hrniec

simca06022011
30. mar 2024

Nechápem, ako ti začala praskat, pukat?

damira90
autor
30. mar 2024

Dlh osôb varila (parila na vode ) pravdepodobne mi ta voda sa vyparila už... mala som hrnec a nanom dierovaný hrnec na zeleninu. Lenže sa dlhým parenim ta voda vyparila a praskat mi začalo na elektrickej varnej doske niečo. Neviem ci mi to praskal hrnec alebo doska . :/ asi 7 x... hrnec možno prihorel. Ale bojí msa o dosku .... vlastne mi išiel na prázdno možno hrniec..... ach jaj.

doris11
30. mar 2024

@damira90 ja si myslím že jej nic nebude, skus ešte raz dať variť vodu s nejakým hrncom a uvidis. Alebo som možno len nepochopila ako myslím to praskanie

damira90
autor
30. mar 2024

@doris11 vlastne to prasklo lebo už varilo a zohrievalo hrnec na prazdno vlastne som varila iba hrnec už.. Asi 10 minut :(

Tak či to poškodilo platnu alebo ci to praskal ten prázdny hrniec také pukanie ( praskanie to bolo)
(písala som v strese hrozne prvú správu )

Ale toto asi len ja môžem spraviť 😔so sklokeramickou doskou že nedám pozor.

doris11
30. mar 2024

@damira90 a je ta doska prasknuta? Podľa mna by nemala doska prasknúť skrz to že sa varil prázdny hrniec, v hrnci mohlo niečo prihoriet, alebo ak tak nebola voda tam ten hrniec mohol praskať .. so doskou to podľa mna nemalo čo urobiť. Aspoň si myslím

damira90
autor
30. mar 2024

@doris11 povedali mi ze hrniec. Nieje prasknuta ale tak nechápem ako môže taky kvalitný hrnec praskat mame ho x rokov mohutný.. ale asi on praskal keďže bol prázdny kiež by to bol len HRNIEC. :( a doska ma 0 % skazy. Kiežby mate pravdu.

damira90
autor
30. mar 2024

INAK. AK PRASKNE DOSKA...
A stojíte pri nej náhodou

Neublíži to na oci však nerozleti sa to . :/ keď natom zohrievame