Ahojte, už dlho plánujeme novú kuchynskú linku.
Dostali sme takýto návrh ale ja som stále asi nie úplne spokojná...
Je to kuchyňa do bytu, čiže priestoru nie je veľa.
Chcem určite skrinky až po strop.
Len vadí mi tá pravá strana, to ukončenie....
Poraďte či ešte čosi prespekulovat a zmeniť...alebo je to takto ok.
Na pravo už vedie chodbička do chodby.
Zn. Dilema, súrne...
Podľa mna máš tu varnu dosku príliš blízko umývadla. Neviem si predstaviť, že varim, mám tam na tej mini ploche niečo pripravené na prihodenie do woku alebo vyberám nieco hotové z oleja a iný člen rodiny do toho začne nieco umývať a prská mi jarovú alebo akúkoľvek vodu do jedla…toto by ma vyrušovalo oveľa viac, ako tie skrinky na konci.
@mirkam3 to sa neboj. Máme to rovnako. Ked mam rozpaleny olej, ruky si umyju aj v kupelni, to neni problem. Staci im povedat, ze olej.
Vedia, ze nemaju par minut pustat vodu, nech to tam neprska.
vadi mi ta varna doska nalepena na vysoku skrinku. zle sa ti tam bude manipulovat s hrncami, skinku budes mat zaspineneu od jedla.
dala by som umyvadlo uplne do rohu s tym, ze ten roh dole by nebol teda pravy uhol, ale skoseny. na lavo do umyvadla kus odkladacej plochy a potom varna doska.
za mna ta varna doska je uplne zle dana. To bude cely den roh v kuse spinavy od varenia.. ale teda proti gustu. ja by som to uplne inak rozhodila.
Ale k tvojej otazke, ten spodok pri chodbe je ok, podla mna ja vrch. Vies to urobit este tak, ze tie vrchne skrinky budu trochu "mensie"-uzsie a tym padom do toho priestoru vies dat este policky... s otvorenim do 2stran.. take tie "rohove". A to sa da praktizovat hore aj dole.
@opica_skorica U nas to napr. nie je len o umyti ruk. Napr. smazim na panvici a manzel zatial chysta zeleninu, co znamena kazdu chvilu nieco oplachnut alebo umyje veci, co nedavame do umyvacky.
@zuzanaete jasne, ked to robite sucasne, je to vtedy neprijemne, ze je to blizko seba. Olej a voda.
inak v byte sme to mali podobne, len my ten prechod do chodby sme zamurovali a dvere urobili cez obyvacku (blbost, ale zvacsila sa kuchyna aj kupelna a zrusila sa mini chodba)... predpokladam, ze to pri balkone je chladnicka, to sme my zrusili (mali sme tam potravinovu skrinu povodne) a isla tam rura so skrinkami (ako mas pri sporaku a odtade cela linka klasika hore dole... a na konci, kde mas chodbicku mame chladnicku.
na tej dlhej strane su sporak a voda v podstate kus od seba. ale nic nie je v ROHU, pri skrinke a pri neviem com. A ten pasicek pri balkonovych dverach je co? to je nejaka skrina? Tam kde potrebujes najviac miesta = okolo sporaku, nemas nic...
@zuzanaete tak vydrzi trochu, ked musi prskat vodu okolo :DDD nie kazdy ma 4 metrove kuchyne aby to bolo dostatocne daleko :D Skor je fakt ten, ze tam naozaj dvaja robit nebudu nic v tom rozteku. Ale teda, vacsina kuchyn nebyva plna ludi;) Mne nanutili ostrov v kuchyni, chcela som kuchynu do "U" lebo ze sa tam budeme "obchadzat".. no neiem kto a kde :DDD Budem pekne krasne kuchynu prerabat a pojde do U.. lebo tieto rady o tom, kolko ludi sa tam bude "obchadzat" a tlacit boli riadny nezmysel.. (ja mam kuchynu obrovsku :DDD jedalen vedla)
Na ukončení pravej strany nevidím nič zle. Kuchyňa je krásna, nadcasova. Obrázok vizualizácie ale nemá správne proporcie, všimni si hĺbku skriniek, je úplne skreslená, alebo nebudeš mať dolné skrinky mať klasicky 60? Len chcem povedať, že v realite to bude vyzerať inak. Aj mne najviac vadí že drez a sporák sú veľmi blízko. Vojde sa tam len 1 človek. Keď budeš stáť pri sporáku nikto si v dreze ani ruky neoplachne. Sporák máš v malom tmavom kúte a nevidím tam ani digestor. Ľavu stranu pracovnej dosky by som nechala voľnu, drez do rohu, s odkvapkavqcou časťou na ľavej strane, kus pracovnej dosky a potom varná doska by bolo praktickejsie
adať tam takú úzku vysokú skrinku, napr na knihy.... neviem to tam tak nakresliť a neviem nájť obrázok, kde by to bolo. Ale podľa mňa aj tak ako to máte je to fajn. Len neviem, či tá varná doska v tom rohu bude OK. Možno vymeniť s umývadlom, alebo to celé presunúť na jednu stranu, aj deď viem, že potom sa príde o prac. priestor.
@ejbyk nepomer toho vysuvnejo sufliku oproti vyplni pri okne, posunula by som to na minimum aby bola varna doska dalej od steny rury
Horne zapustene skrinky by som dala s mliecnym sklom
Strieborne rucky by som dala drevene ako podlaha a vstavanu ruru a mikrovlnku bezove
Do kuchyne minimum otvorenych polic
@simca06022011 ten pás v ľavo je hluchy, my tam totiž máme okno (nie balkónové dvere) čo zasahuje, tak sa musel urobiť odskok🫣
Celé je to také no nešťastné priestorovo.
Vadí mi umiestnenie varnej dosky, pre mňa je tam tma , každú chvíľu by som sa udrela o tú širokú casť nehovoriac a dofrkanej doske z boku
Mám veeelmi podobnú kuchyňu, ak chceš napíš mi správu, pošlem foto. 🙂
@ejbyk no podla mna blbe riesenie, tam je otazne aj co je na druhej strane a v celej miestnosti, mozno to islo aj lepsie navrhnut. Preco ak je tam odskok, nie je ta dlhaaaa cast tam... az po okno... ? a vysoke nabytky napr pri vstupe.. alebo inde? V kuchyni sa rata kazdy centimeter. Ale to je teda na vas, ako si spravite. Moja sestra to v byte mala inak velmi podobne :D az sa mi zda ze rovnaky navrh :DD
S tym ukoncenim je to podla mna v poriadku, ak ti tam nevadi zatvoreny priestor, tak tam velmi nic nedavaj. My napr. takto na boku mame kavovar a veci na pitie, to sa clovek obsluzi aj z boku :DDD
Za mna je ohen (varna doska) stredobodom kuchyne. urcite nie niekde v rohu v tme strcena. Najjednoduchsie by bolo vymenit umyvadlo s varnou, hoci ja by som to usporiadala este uplne inak. Chladnicku by som dala na ten roh ako ti zacina chodba
Ja by som chladnicku a rury dala napravo. Varnu dosku posunula blizsie k oknu. Vznikol by ti priestor medzi umyvadlom a varnou doskou, co je idealne na postup - oplachnut veci, spracovat ich a sup na sporak.
Ak je robená na mieru, tak by mohli byť skrinky vravo zrezané, teda ak ti vadí ten roh.
Ja by som rúru dala dole pod úroveň pracovnej dosky a miesto nej by som predĺžila pracovnú plochu smerom od varnej dosky po chladničke (predpokladám že tam je vstavaná v skrini). Pri varení ti bude ten priestor chýbať.
Jednu velku skrinu presun na ten koniec, smerom do chodby. Potom presun varnu dosku o kus blizsie k oknu. Mas vyriesene rozpatie medzi umyvadlom a varnou doskou, aj roh do chodby. Skryty pracovny "bordel", nebude vidno z obyvacky, bude za skrinou
Dala by som tam skosený roh smerom k dverám.
Skosene rohy nie, ani otvorene police sa do mininalistickej kuchyne nehodia.
Do inych stylov ano, sem nie
A otvorenej polici by som sa vyhla - sadá tam veľmi kuchynský prach a pôsobí to "neupratane" a ak tam budeš mať "len" dekorácie tak je to strata užitočného priestoru.
A budete mat klasicky stol?
Lebo ak by nie, tak by sa dalo cosi podobné tomuto este vymysliet, vznikne ti dalsia plocha pracovna zaroven a spotrebice by mohli ist dalej od seba. Ani drez ani sporak nie je dobre mat blízko vysokých skriniek, ale ked sa neda, tak sa neda .. ten roh co ti vadi, mne naor vobec tak nevadi
My sme to mali skosene kedysi, ale tie skrinky boli mini
@ejbyk mna skor zaujal roh. Ked pojdes z kuchyne na chodbu, aby si sa neudrela. Neda sa zadat poziadavka, aby pracovna doska bola v rohu zaoblena?
Skrinky su fajn. Tam, kde si vyznacila by som ja uvazovala aj nad kuskom otvorenej skrinky. Policky na hrnceky/salky. Bez dvierok. Dekoracne a aj hned po ruke. Prakticke. Pripadne miesto by vzniklo na maly kvetinac s tahavym divym janom. Inak je to pekna moderna kuchyna👍
Aha, podsvietenie pod linku. Kedze je oproti oknu, budes stat a tienit si.