Ahojte,kde kupujete odvapnovac do kávovaru a aký? Máme delongi kavovar musí byť aj odvapnovac z tej značky?
Kym bol v zaruke,pouzivala som ich original,teraz uz len kyselinu citronovu,uplne to staci,odvapni rovnako
Vieš čo? Ja som kupila v dm takú žltú fľaštičku do 2e a je skvelý.
@katarinkalilly nemáte foto?
ja odvapnujem kavovar octom, mam Krups
Akykolvek tekuty odvapnovac na kavovary tam lejem 🙂
Originál stojí 10€ a máš ho na 5 odvapneni, cca na 1,5 roka
Áno, používame len originál, nemienim si kávovar za 800€ zničiť
Tiež mame delonghi kávovar a používame od nich odvapnovac ecodecalk zatiaľ sme nad iným nerozmyslali kedže stojí do 10€ a vydrží
@lluciiiii aj ja som na prvé odvapnenie použila ecodacalk ale čudujem sa ze vydržal len pár týždňou a dnes mi zase bliká na kávovary že treba zas odvapnit takže veľmi krátko vydržal
Ja si presne nepamätám ako často to vyhodí ale kávovar mame cez dva roky a mame druhé balenie
@lluciiiii my ho mame 3 mesiace a teraz druhé odvapnenie už
Záleží od vody. My máme tvrdú, ide denne a pýta si to cca raz za 5,6 mesiacov
@avanka no mne druhé odvapnenie pýtalo hneď po mesiaci co si myslím ze nejako skoro...mam aj filter
@hianicka13 keď sme dali tento filter tak menej často pýta odvapniť. Keď som ho vybrala tak každý 2. týždeň. Čiže aj ja odporúčam.
A mali ste pri kávovaru aj ten papierik na test tvrdosti vody? Ako vám to vyšlo?
U nás sa kávovar zapína 2 krát denne, robí priemerne 3 kávy a odvapnujeme fakt raz za tých 4-5 mesiacov. A samozrejme aj originál filter máme, ten meníme každé 2 mesiace, tak si to prístroj pýta
@kddd ved tento filter mam a po mesiaci už bliká zas odvapnenie
Kupili sme 10 litrový odvápňovač delonghi za 120 eur bo vychádzal najlepšie a máme pokoj na dlho bo odvápňujeme tak raz za mesiac a pol. Ale u nás sa robí aj 8 káv denne tak preto tak často.
Tak áno..robíte veľa káv, až cca 8 denne, tak musíš aj častejšie odvapnovať
@zahrajzlato prosím,ako a koľko dávaš tej kyseliny na odvapnenie? Ja používam originál odvapnovac,ale teraz to už akosi nefunguje. Raz bol aj v oprave,že zanesené hadicky, teraz už xkrat prebehol proces a kontrolka stále svieti. Nechce sa mi zase vyhodiť 40 eur za opravu. Vďaka.
@zahrajzlato ďakujem,skúsim,či toto zabrie,lebo už neviem,čo s tým.
Ja mam tiež delonghi a bud kupujem originál,alebo od HG