Poradte mi nejake kvety do tiena okolo terasy. Len prosim nie hosty ci astilby :D Velmi by som chcela mat okolo tejto terasy levandulu a taku tu okrasnu salviu, ale pochybujem, ze v tom tieni budu kvitnut :/ Je tam slnko len do cca 9:30, v lete mozno do 10-tej a potom celodenny tien. Predstavujem si len taky uzsi pas lemujuci okraje terasy, mozno max. 50 cm hlboky. Rozmyslala som aj nad hortenziami, ale neviem ci sa casom prilis nerozrastu, takze tam stale vaham...Ak by ste mali nejake napady, tak ich s radostou prijmem 🙂
Z trvaliek ma takto spontáne nič nenapadá, ale ak by to mohli byť letničky alebo máš miesto na prezimovanie, tak begónia hľuznatá. Kvitne aj na tienistých stanovištiach.
heuchery
Mne by sa tam páčili trávy. Kľudne ozdobnice v kombinácii s perovcami. 😊
@feketka salvia a levandula potrebuje slnko, boli by tam take biedne. tiez by som tam asi dala okrasnu travu, ziadalo by sa mi tam nieco vyssie.
ano, aj mne sa ziada nieco vyssie.rozmyslala som aj nad tymi travami mozno nejako v kombinacii s tymi hortenziami, alebo mozno azalkami tie tiez nepotrebuju vela slnka ze vraj
@danieladeley ano, to sa mi tiez paci...na tom prvom obrazku su ake rastliny prosim vas?myslim ako sa volaju.
@feketka to netusim ako sa volaju :D ale tiez teraz riesim nieco take, takze mam postahovanych par obrazkov z pinterestu. inak tam su krasne inspiracie
@danieladeley ano, pinterest je najlepsi, je tam vsetko na svete :D
@feketka ja do tiena roky sadim iba fuchsie. Kvitnu bohato cely sezonu a nala rastlinka vie poriadne vyrast. Ale treba ich sadit kazdorocne.