Ponorné čerpadlo - výtlak

marian1967
8. júl 2024

Zdravím, chcel by som kúpiť ponorné čerpadlo a v návode je písané výtlak 7m. To znamená že hadica k čerpadlu nesmie byť dlhšia ako 7m,inak tu vodu nevytlačí?

martinmmartin
8. júl 2024

7m vyskovych a ide o nasavaciu hadicu nie tu kade strieka. cize mozes cerpat z max 7 m hlnokej studne na svetlo bozie. To mas ked cerpas priamo zo zvislej hadice. Ked mas hadicu do studne kosmo tak ratas pytagorovu vetu

egonsk
8. júl 2024

@martinmmartin kedze je to ponorne cerpadlo, tak proste moze ho spustit do 7m studne a navrch mu to este vytlaci vodu v nejakom pouzitelnom tlaku, pricom vsak horizontalna dlzka ma tiez vplyv, cize nech s tym autor pocita, ze ked to ponori hlboko 5m a napoji 30m hadicu, tak mu ta voda bude iba tiect.

marian1967
autor
8. júl 2024

@egonsk
Veď práve šachta má hĺbku 2m, ale pripojil som k nemu odtokovu hadicu dlhú 15 m a ten tlak je strašne slabý. Mám skrátiť hadicu, pomôže to?

martinmmartin
8. júl 2024

@egonsk Aha- ponorne cerpadlo, pravdu mas

egonsk
8. júl 2024

@marian1967 sice zmensenim priemeru hadice sa moze zmenit rychlost prudenia, cerpadlo to vsak nemusi ustat. vacsinou sa pridava dalsie cerpadlo, alebo pouzije vykonnejsie ponorne. Napriklad fekalne ponorne cerpadlo ked das tensiu trubku, tak bude sa mordovat, to musi mat aspon 1" a vacsiu trubku. Vodne ponorne mozes skusit dat na 1/2coll ale bude sa moc trapit, malo by mat aspon 3/4.

Jo a samozrejme cim kratsia je hadica, tym lepsie.