Dobrý deň,
máte niekto praktickú skúsenosť s odhlučnením stropu? Máme hlučných susedov.
Nevieme sa rozhodnúť či odhlučnenie pomôže alebo nie.
Ďakujem za názor.
Ja sa sem pripnem.Náš malý sused vstáva cez víkend okolo pol 6 a vždy nás ten dupot zobudí.Cez deň mi to vôbec nevadí ale aspoň cez víkend sa chceme ráno vyspať
my máme zatiaľ len ranné dupanie a padanie neznámych predmetov na plávajúcu podlahu
@6mirec9 ked byvate v panelaku tak su to vyhodene peniaze. V panelaku sa zvuk siri v sprahnutych konstrukciach panelov, cize dupo po zemi, vam rezonuje nielen stropny panel ale prenasa sa to aj do stien. Ak este maju blbo polozenu plavacku tak sa mozte aj pokrajat, nic s tym nenarobite. Jedine co by pomohlo ak by oni odhlucnili svoju podlahu a steny, aby sa do nich neprenasali vibracie.
@6mirec9 my mame bezonovu konstrukciu a vypln z tehal. Tu to normalne vibruje ako skacu...
@nikha2809 plavajuce podlahy v panelakoch je des. Obzvlast zle polozene a bez spravnej podlozky, ked je podlaha v lufte na krivom paneli... Rezonator aky aj husle zavidia. Stare zlate komunisticke gumolity, nie ze by sa hluk nesiril, ale nebol to taky des. A vela vyriesili aj koberce od steny po stenu.
@viestta no, oni si presne takto odhlucnili svoju podlahu kvôli susedovi, jej muž je stavbár takže sa vyzná, kopec peňazí to stalo a sused že prišiel s tým, že je to ešte horšie či to nedajú preč 😂 ale on je taký, jemu vadí aj to keď sa po byte niekto prejde, ja ku nej už ani na návštevu nechodím, lebo mu vadí keď sa zasmejeme 🤦
Hluk sa šíri často opačne čiže zospodu hore , viacej je počuť stekať PSA z prízemia ako z horného poschodia šíri sa to panelmi
My sme tiež zvažovali, no upustili od toho.. zvuk sa bude šíriť aj cez ostatné steny, čiže u nás by to bolo zbytočné. My sme ale chceli kvôli bytu vedľa, nie nad sebou.
@andrejka1974 tak. a je to ovela horsie pocut zvuk z dola ako z hora.
Tiez nad tym rozmyslame. Ale myslim, ze nam to nepomoze, pretoze buchanie loptou, skakanie na kolobezkach a behanie na pase to odhlucnenie proste nezmierni.